Kolego masz prawidłowo, nie szukaj kosztów dodatkowych, bo to nic nie zmieni. Odpalasz auto i jest jak na pierwszym foto. Czyli podświetlenie wyświetlacza, z pokazem kierunków nawiewów, bez działania dmuchawy i poniżej z info o otwartym wlocie pow. z zew. Wskazanie temp. wyświetla się tylko po włączeniu AUTO, tak samo jak i z AC czy bez AC. Odpalenie silnika nie inicjuje samo w sobie startu klimy, tu zaznaczę zawsze przed zgaszeniem silnika ja ją wyłączam. Jeśli przy zgaszeniu silnika klimy nie wyłączysz przyciskiem AUTO, to tak przy starcie silnika wystartuje po chwili. Włączenie klimy widać po zapalonej zielonej diodzie przycisku AUTO i ew. AC. Oraz przez chwilę po włączeniu również na górze wyświetlacza radia.
Problem to będzie, jeśli latałeś np. z 22C, zgasiłeś auto. A po ponownym uruchomieniu i wciśnięciu AUTO nie będzie tam nadal 22C.
Ja zauważyłem coś innego. Włączając AUTO zimą, przy - temp. z góry nie określonych/sprecyzowanych w zakresie, nie startuje po AUTO AC. A latem jak przed zgaszeniem silnika, tak jakieś 5min. wyłączę AC, tak by przesuszyć tam, takie anty grzybki na parowniku. To przy kolejnym odpaleniu silnika i wciśnięciu AUTO nadal AC nie załącza się. Tak perfekt tego nie obserwowałem, zauważyłem takie tendencji.
A jednak medium masz, ale nie masz podgrzewania foteli.