Autor Wątek: Do czego służy forum RAV4?  (Przeczytany 6417 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
Odp: Do czego służy forum RAV4?
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Marca 2023, 16:49:29 »
I właśnie cała strona zleciała na dyskusji o sygnaturze :grin:, ale chociaż ten jeden straszny problem chyba idzie ku szczęśliwemu rozwiązaniu ;).
Wg mnie podstawowy problem naszego forum (w porównaniu z poprzednim francuskim) to szczątkowa obecność profesjonalistów, w tym przedstawicieli ASO. Zresztą tu ASO to generalnie wróg nr1, co również jest dla mnie zaskakujące. Na forum poprzedniego samochodu w zasięgu miałem schematy, informacje o zamiennikach a i czasem sprawdzenie historii po VIN. Przede wszystkim szansę na szybką i fachową odpowiedź, która rzeczowo ucinała temat i nikt z tym nie dyskutował.
Drugi problem (?) to nasze samochody chyba słabo się psują, więc dużo nudnych i mało wciągających tematów. Skutkiem chyba jest relatywnie mała liczba aktywnych userów. Na nudne tematy odpisujemy nudne odpowiedzi, okraszone często personalnymi wycieczkami :grin: żeby choć trochę podnieść emocje.. Empatia i niedola budują społeczność... patrzcie np. fora BMW :-P
No i trzecia sprawa, aktywna i bezlitosna moderacja jest niezbędna. Userzy muszą wiedzieć ile mogą, a zwyczajnie często autentycznie nie wiedzą. Niech przykładem będzie Elektroda.pl
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2023, 17:37:00 wysłana przez surrender »

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Marca 2023, 16:59:05 »
Jeszcze dodam, że sprawy nie ułatwia brak możliwości zareagowania na czyjś post bez odpowiedzi (typu lajk, łapka w górę czy polubienie jak np na Skyscrapercity).

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Marca 2023, 21:51:09 »
Ciekawa dyskusja, czujecie że aktualnie podajecie na tacy zmiany jakie powinny zajść na forum,...ciekawe czy administracja zareaguje.
RAV 4 Selection - 222 KM

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Marca 2023, 22:26:33 »
Ja sprawdzałem kilka razy i nie widziałem, a wystarczyło tylko kliknąć w sygnaturę i "wyłącznik" się pojawił. Ja skorzystałem, bo samego mnie to bardzo  irytowało.

Jak pisałem o tym pół roku temu to mi wciskaliście, że się nie da :).
Fajnie, że to zniknie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Marca 2023, 22:34:23 »
Myślę, że próbowałeś i też wtedy poległeś? Bo ja tak, choć kilka aktualizacji wcześniej robiłem to bez problemu. Wymyślili sobie "ukrycie" suwaka i coś oczywistego, już tak oczywiste nie było.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Marca 2023, 23:19:30 »
Ja nie używam tego tapla… coś tam :).
Ja tam lubię to forum… 3 strona o niczym :).
Ale przynajmniej te głupie podpisy zaczynają znikać…

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Marca 2023, 06:17:53 »
No to masz czas na dostęp do kompa, tt to mobilność i wygoda, ale tak, to wróg dla właścicieli forów (bez banerów i reklamam tam umieszczanych), a forum musi z czegoś żyć.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Marca 2023, 07:27:04 »
No to masz czas na dostęp do kompa, tt to mobilność i wygoda, ale tak, to wróg dla właścicieli forów (bez banerów i reklamam tam umieszczanych), a forum musi z czegoś żyć.

Ja się nie potrafię przekonać do TT... Mam, ale używam tylko jak chcę wkleić zdjęcie. Na co dzień forum przeglądam przez stronę (zawsze na telefonie)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Marca 2023, 07:51:20 »
W telefonie Tap... robi robotę, przeglądarka mega niewygodna.
Cóż, dla każdego to co lubi.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Marca 2023, 11:19:08 »
Niestety silnik forum jest archaiczny i się nie skaluje na małych ekranach w telefonie. Stąd używanie forum na telefonie z przeglądarki jest niewygodne. Tapatalk ułatwia życie ale też go nie lubię przez upierdliwe reklamy. W przeglądarce można zblokować wyświetlanie reklam. 

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Marca 2023, 12:17:16 »
Niestety silnik forum jest archaiczny i się nie skaluje na małych ekranach w telefonie. Stąd używanie forum na telefonie z przeglądarki jest niewygodne. Tapatalk ułatwia życie ale też go nie lubię przez upierdliwe reklamy. W przeglądarce można zblokować wyświetlanie reklam.
To prawda, na codzień przeglądam to (i kilka innych) forów na z foldzie i na rozłożonym ekranie, widać świetnie. Teraz miałem przez 5 dni inny telefon ze standarowym ekranem (ale i tak wiekszy niż większość telefonów) i nie dało się nic przeglądać. Tekst jest tak malutki, że w ogóle nic nie widać, trzeba przybliżyć i jeździć prawo-lewo za tekstem.
Ale są tez fora, które się dobrze skalują.
A sam taptalk jest dla mnie nieużywalny, wygląda koszmarnie i przez inne rozmieszczenie niż na forach (gdzie z reguły strona główna jest podzielona na jakieś sekcje ze sporymi odstępami) nie mam takiego obeznania.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Marca 2023, 12:30:51 »
Możesz wykupić wersję Pro bez reklam albo możesz cofnąć się do takiej wersji, która reklam nie wyświetla. Ja tak zrobiłem. Cofnąłem się do wcześniejszej wersji z powodu zawieszania aplikacji ale po jej uruchomieniu pokazało się jakieś pytanie o reklamy, odpowiedziałem przecząco i od ponad roku żadne reklamy mi się nie wyświetlają. Oczywiście mam wyłączone automatyczne aktualizacje.
Moja wersja Tapatalk 8.8.24(1721)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Marca 2023, 16:55:42 »

Pełna zgoda, natomiast wciąż uważam,.że jest to wygodniejsze, niż TT. Jakoś nie potrafię tam ogarnąć widoku, w którym miałbym interesujące mnie sekcje (czyli 2 subfora o rav4) i widziałbym w których wątkach są nie wiadomości

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl