Autor Wątek: NOWA MAPA 2023-1  (Przeczytany 8913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
Odp: NOWA MAPA 2023-1
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Maja 2023, 15:03:29 »
Aby wzmocnić sens migracji z PL do DE to dodam, ze wiekszosc dodatkowych aplikacji w systemie PL jest płatna (!) bądź darmowa na rok, a w DE jest bezpłatna i na rok/dwa/trzy !!!
Olałem serwis PL - bo to skandal ze od 3 miesiecy nie działa i założyłem konto w DE - oferta lepsza niż w PL.
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Maja 2023, 09:38:36 »
Jak piszę, że TCE nie traktuje klientów poważnie to od razu rzucają się na mnie fanboye.
Ale jak widać nie tylko ja mam takie odczucia.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Czerwca 2023, 00:14:56 »
Jaki sens jest używania toyotowskich map zamiast apple carplay bezprzewodowo i google maps?

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Czerwca 2023, 16:41:02 »
Nie mam nawigacji fabrycznej - świadomie wybrałem taką wersję bo uznałem, że lepiej z Google Mapsami. Teraz się zastanawiam bo to każdorazowe podłączanie komórki mnie się sprzykrzyło.
Zatem pytanie - czy te Toyotowe mapy, o których wgrywaniu mówicie, są aktualizowane na bieżąco? Chodzi mi o sytuacje gdy nagle zamknięto jakiś odcinek drogi, wybudowano nowy albo jest poważny korek np. w wyniku jakiegoś wypadku. Oczywiście rozumiem, że musiał bym zakupić sprzęt.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Czerwca 2023, 18:38:02 »
Zatem pytanie - czy te Toyotowe mapy, o których wgrywaniu mówicie, są aktualizowane na bieżąco?
Zdarzyło mi się niedawno, że dość spory korek zaznaczyło mi na czerwono. Innym razem nie ostrzegło mnie o zamkniętej drodze z powodu wypadku.

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Czerwca 2023, 22:15:25 »
Czyli coś tam jest na bieżąco. Zdaje się, że Google wie o korkach na podstawie tego, co program Google Maps wysyła po sieci (zapewne dane komórkowe). Jak dużo samochodów mających GM (i chyba userzy wyrazili zgodę w opcjach) jedzie 1 km/h, komputer w Googlu uznaje to za korek.
Raz stałem w takim korku i mówi mi "zjedź tu i tu" ale mu nie zaufałem bo wcześniej wariował i wyprowadzał mnie w pole. Ale już zauważyłem co jest powodem: sieci energetyczne wysokiego napięcia. Jedziesz człowieku zamkniętą trasą z duża prędkością, żadnych skrzyżowań, po obu stronach ekrany akustyczne a on ci nagle woła "Skręć ostro w lewo!". teraz wiemy, żeby na tym odcinku drogi (chyba z 10-20 km) nie zwracac uwagi na GM i traktujemy to jako rozrywkę do śmiechu.

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Czerwca 2023, 22:34:17 »
Mapy są aktualizowane dwa razy w roku a co do korków i zamkniętych tymczasowo dróg to jest potrzebna aktywacja funkcji "Ruch drogowy Toyota w czasie rzeczywistym"
Jest to darmowa, dwuletnia subskrypcja oprócz tego fajne są funkcje "Parking" "Paliwo" i "Pogoda" oraz najważniejsze Tom Tom PIO

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Czerwca 2023, 22:02:49 »
Jaki sens jest używania toyotowskich map zamiast apple carplay bezprzewodowo i google maps?
Ponawiam pytanie. Jeszcze rozumiem jakby nawigacja się pokazywała obok prędkościomierza, jak to podobno zrobili w corolli cross z wersją jbl.

Btw jak kupiłem niedawno chr najwyższy pakiet to mam jakąś darmową subskrypcje?

Offline Homeless88PL

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla + Aygo
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Czerwca 2023, 22:08:20 »

Ponawiam pytanie. Jeszcze rozumiem jakby nawigacja się pokazywała obok prędkościomierza, jak to podobno zrobili w corolli cross z wersją jbl.
To nie jest kwestia pakietu JBL, tylko nowych zegarów. Mam Corolle poliftową i jak jest komunikat o zakręcie, jest pokazywany na zegarach, a w moim przypadku jeszcze na HUD. Dodatkowo, ustawiać ją można za pomocą komend głosowych.
Na temat samej dokładności i aktualności jeszcze się nie wypowiem, za mało na niej jeździłem.

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Corolla FL TS 2.0 GR

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Czerwca 2023, 22:19:45 »
pakiet to mam jakąś darmową subskrypcje?

Na 4 lata nawigacja w chmurze, zdarzenia drogowe na żywo oraz bezprzewodowe aktualizacje również na 4 lata
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Czerwca 2023, 10:03:12 »
Jeszcze rozumiem jakby nawigacja się pokazywała obok prędkościomierza,

Mam ch-r z 2016 i "kierunki" nawigacji są ładnie pokazywane na wyświetlaczu pomiędzy zegarami!  :laugh:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl