Przede wszystkim chciałem się przywitać i zaprosić na zadawania wszelkich pytań odnośnie oleju, jego doboru itp. Co do głównego tematu chciałem przede wszystkim przekazać ,że TGMO ma dwóch dostawców oleju . Toyota z racji dywersyfikacji i obniżenia ryzyka zawsze ma dwóch dostawców. Nie jest tajemnicą ,że TGMO produkuje Chevron i ENEOS . Nawet w przypadku dostaw do fabryk tj. w Wałbrzychu ( skrzynie cvt i olej E-TAF) Toyota zawsze ma dwóch dostawców. Co do tego co przemawia za zakupem ENEOS zamiast TGMO powiem tak: na wszystkich naszych liniach produkcyjnych na świecie - nie rozgraniczamy produkcji OEM , OES czy aftermarket. Faktem jest że dzięki temu iż Toyota i jej europejskie oddziały " kroi" niebotyczną marże na TGMO to ENEOS jest po prostu tańczy z uwagi na krótszy łańcuch dostaw. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę udostępnić analizy oleju ENEOS wykonane przez niezależne laboratoria . Ponadto w TGMO występuje w lepkości 0w20 w jednym wariancie. ENEOS posiada aż trzy. ENEOS X Prime, o czym głośno było i jest oil.club jest absolutnie przełomowym olejem o najwyższym wskaźniku lepkości na świecie. Parametry tego oleju są absolutnie niesiągalne dla konkurencji.