@KeriM36 pomyślę o tym kanale. Zawsze kupuje 5L i zawsze mi zostaje nowego, więc nie ma problemu. Jedynie nie podoba mi się na tym kanale to, że podaje się jakieś osobowe informacje. Które związku z tematyką nie mają żadnego, a ja jestem w necie przezorny, nie jak inni dupska na Fb wywalają dla szpanu.
@analyzer
Jak uda Ci się zmajstrować paczkomat w sklepie, to poza kodem będzie dodatkowa łatwość w wyborze. Ludki są przyzwyczajone do tej opcji i kosztu, a sam kurier to jednak takie ograniczenie jednak, tak w kosztach, ale i w potrzebie bycia na miejscu tego dnia. Prawie dycha wtedy dojdzie do kodu jeszcze, tylko przez rozwinięcie opcji w sklepie. Sklep przecie na przesyłce nie zarabia, więc chyba problemu nie zrobią.
Co do TGMO i pochodzenia, dobrze że tu jesteś, tu jest wielu z tunelem na TGMO tylko. Twoje słowa pomogą im rozjaśnić na pewno. Przez samą różnicę w koszcie TGMO w ASO a na wolnym rynku, wielu już odpuściło zakup na wolnym rynku. Ja tłumaczyłem, ostro Toyota przycina, a dzięki dużej różnicy cenowej ASO/rynek, wielu po zainteresowaniu jak to wyjaśnić, w try miga stwierdziło, na wolnym tyle taniej bo podrubka. To jest dobra strategia, zakres różnicy tu jest kluczowy, gdyby było różnicy 30pln to nikt by się nie zastanawiał. A im więcej, tym więcej wątpliwości, pytań, brak informacji i zero wyjaśnienia + tajemnica.
Jak Ty wyjaśnisz różnicę kosztu TGMO ASO/rynek ?
Koszt produkcji taki sam, Toyota przywala max, a na wolnym rynku kupują to samo i dokładają normal marżę ?
Polaris - Mam ich po dziury w nosie. Wiecznie coś mi w raportach pierniczą. Podaje info do oleju pięknie, a oni źle wpisują, wcale i mieszają wszystko. Przez kilka raportów doszedłem do tego, że wysyłam im gotowca. Czyli w ich raport czysty wpisuję dane i nadal pierniczą, a nawet przerabiają benzynę na diesla. Nie potrafią przepisać toczka w toczkę. Lab ma tam jakieś ISO i świetnie, ale przepisuje to wszystko chyba małpa jakaś, jeśli nie to celowa robota. Ostatnio zmienili z benzyny na diesla, określili ile paliwa w oleju. Ja protest, zmieniali napis benzyna i stwierdzili, paliwo to paliwo jest tyle samo. Przecież PB czy ON to już inny skład, takie to lab jest za.....te.
Konsumpcja oleju - warunki też są istotne. Oczywiście olejem się nie naprawia, ale na oil już wiele wielu pisało, o tendencjach na danym oleju, wobec innych wcześniej. No i tam różnice jednak są, oczywiście nie u wszystkich i nie takie same. Ale ja przez inność Eneos, spodziewam się czegoś innego niż po wszystkich.
Pochodzenie X-Prime, Sustina, czyli przepisy i koszty powodują produkcja Japan/konfekcja UE. Ale aby się opłacało, to musi być wysyłka w mega ilości z Japan, dalej w UE butelkowanie. Dobrze czaję ?
Może Eneosa stać na coś takiego, ale jak wiesz Mitasu już nie, oszczędzają.