Autor Wątek: Co przemawia do zakupu oleju 0W20 do hybrydy w ENESOIL zamiast oryginału toyoty  (Przeczytany 31054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
co do cen - nie wiem, nie znam się , zarobiony jestem. Ale pracujemy nad czyms.....szczegóły niebawem.

zatem czekam - "niebawem" będzie do konca przyszlego miesiaca ??
Toyota Corolla 2019 1.8 Hybrid Sedan Comfort
Fiat Punto Classic 2009 1,2 benzyna
Ford Ka II Titanium+ 2009 1,2 benzyna ->> DO SPRZEDANIA

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Myślę, że nie wykonam żadnego nadużycia, jak ta poniżej odpowiedź gdzie indziej, będzie tu też właściwa.  :cool:

https://www.oilclub.pl/index.php?threads/x-prime-5w-30.4689/post-162698

Zakładamy kimono, herbatka w tradycji, medytacja. Musimy poczuć Japan cierpliwość miszcza.  :grin:

« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2023, 09:44:50 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
czyli jeszcze MOŻE w tym roku :)

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Obejrzyj. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=sABJQ-XWRtg

Im dłużej czekamy, tym niespodzianka też rośnie. Może tak jak na filmie, z oleju w auto się zamieni.  :laugh:

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
co do cen - nie wiem, nie znam się , zarobiony jestem. Ale pracujemy nad czyms.....szczegóły niebawem.

analyser - niebawem, niebawem, a tu już 2 miesiące mijają

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
To czas aby większa ilość ludzi nastawiła się na zakupy zapasowe Eneosa. Albo trans medytacyjny Japan, nie wiem. Ja liczę tylko, że 5W30 też to obejmie, a nie samo 0W20, a może i 5W40 jeszcze, nie pogardzę.

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
  • Samochód:: Yaris Gr
Drodzy Użytkowinicy . Proszę jeszcze o cierpliwość. Niestety ale w przypadku japońskich producentów tak niestety jest , że odbrobina cierpliwości znaczy nieskończenie długo. Jesteśmy na etape testowania pierwszej partii produkcyjnej ENEOS X Prime 5w30 w wariancie C3. Wiem, że trochę to trwa ale nei mam na to żadnego wpływu. Jak tylko towar ruszy do PL to dam znać

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany

No niestety źle to odczytałem, lepszej promki nie będzie.  :| Powinno być tak.  :cool: Kolega analyser co do cen nie ma wpływu. A dalej osobno, pracują nad czymś nowym, info niebawem. Czy ja wiem, czy mi C3 potrzebne, Mobil 1 wypadł słabo.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
Witam i ciesze się ze ktos z ENEOS jest na forum dla naszych pytań bo na facebooku nie odpowiadacie na pytania, ludzi oraz na mailu to albo nie dochodzą pytania, albo poprostu nie odpowiadacie !

OD ponad 10 lat kupuje Eneos Pierw w Grecji i potem w Polsce charakterystyczne jest to jaką furorę te oleje zrobiły na forumach w Grecji kiedy w 2013 może gadałem z kolegami i wszyscy o tym samym o ENEOS o sustynie . Na forum to głownie w WV forum to tylko pozytywy co do ENEOS . JA tez jestem bardzo zadowolony od ENEOS nawet jeśly auto ma gwaracje jade do aso Toy. z olejami ENEOS..

Prosze o informacje jaka roznica jest oleju 0w-20 ,(na tym temacie jest mowa o 0W-20 X Prime tak ?) jaka róznica 0W-20 X prime i ENEOS 0W-16 ULTRA ???srebrna naklejka . Raczej toyot teraz zalewa 0w-16 kiedy kupiłem auto zalewali 0w-20 oleje ! bo pewnie oleju 0w-16 nie było jeszcze tak ?
nie wiem jaka roznica i który jest lepszy do CHR hybrid 2017  (kupiłem  ULTRA mysłać ze to samo co eneos x prime (x prime nie było prawie nigdzie)i tak te oznaczenia nie wiem czy ktos rozumie tyle oznaczen a nymery te same nie wiem czy to jest dobre .
pierwsze pytanie za nami ! mam jescze 3 auta do wymiany oleju . jak tu pana znałazłem to zapytam bo no niestety brak odpowiedzi na fb i na eneosoil

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Nie odpowiadają tutaj, jak gdzie indziej, przynajmniej podobnie po sporym czasie.  :| Nadal oszczą miecz, więc i tu poczekasz sobie stety, jak widzisz.  :roll: Co innego przy i po zakupie było przynajmniej u mnie. Sustiny już raczej nie robią, choć z 3mc temu kupiłem jeszcze 5W40. Popatrz na reklamę u góry, ponoć w ASO Toyot leją teraz Eneosa właśnie. Nie sprawdzałem, nie pytałem, tak pisze u góry.

0W20-0W16 różnica lepkości to jasna różnica, czy wielka nie wiem. X-prime to tegoroczna nowość. A w Grecji 45C fajnie silniczki mają, pewnie po nocy nadal cieplutkie.  :grin:

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Co tu dodać, chyba nic się nie da. 4 mc trwają już badania pozostałe, tego co już wyprodukowane. Potrzebna cierpliwość jak ruchy leniwca.

https://www.oilclub.pl/index.php?threads/shear-stability-eneos-x-prime.5117/post-169119

https://www.oilclub.pl/index.php?threads/x-prime-5w-30.4689/post-161378

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
Witam i ciesze się ze ktos z ENEOS jest na forum dla naszych pytań bo na facebooku nie odpowiadacie na pytania, ludzi oraz na mailu to albo nie dochodzą pytania, albo poprostu nie odpowiadacie !

Coż mogę napisać - trwa sezon urlopowy i czasem po prostu nie chce się kompa włączać . Poprawimy się!

OD ponad 10 lat kupuje Eneos Pierw w Grecji i potem w Polsce charakterystyczne jest to jaką furorę te oleje zrobiły na forumach w Grecji kiedy w 2013 może gadałem z kolegami i wszyscy o tym samym o ENEOS o sustynie . Na forum to głownie w WV forum to tylko pozytywy co do ENEOS . JA tez jestem bardzo zadowolony od ENEOS nawet jeśly auto ma gwaracje jade do aso Toy. z olejami ENEOS..

Prosze o informacje jaka roznica jest oleju 0w-20 ,(na tym temacie jest mowa o 0W-20 X Prime tak ?) jaka róznica 0W-20 X prime i ENEOS 0W-16 ULTRA ???srebrna naklejka . Raczej toyot teraz zalewa 0w-16 kiedy kupiłem auto zalewali 0w-20 oleje ! bo pewnie oleju 0w-16 nie było jeszcze tak ?
nie wiem jaka roznica i który jest lepszy do CHR hybrid 2017  (kupiłem  ULTRA mysłać ze to samo co eneos x prime (x prime nie było prawie nigdzie)i tak te oznaczenia nie wiem czy ktos rozumie tyle oznaczen a nymery te same nie wiem czy to jest dobre .
pierwsze pytanie za nami ! mam jescze 3 auta do wymiany oleju . jak tu pana znałazłem to zapytam bo no niestety brak odpowiedzi na fb i na eneosoil
Już odpowiadam...
Jak już sama lepkość wskazuje nie możemy w stu procentach porównywać X Prime 0w20 do ENEOS X 0w16. To dwa zupełnie różne produkty.. Po Pierwsze X Prime jest produkowany w JPN i ma bardzo wyśrubowane parametry , zdecydowanie powyżej oczekiwań producentów silnikoów. ENEOS X Prime 0w16 będzie dostępny w EU ale sądzę, że za ok 6-8 miesięcy. Jeżeli producent pojazdu zalewa i zaleca 0w16 to należy jak najbardziej stosować tą lepkość. Od pażdziernka 2022 wszystkie fabryki Toyoty zalewają 0w16. Od kilku tygodni rozpoczęliśmy dostawy 0w8 ale minie trochę czasu kiedy te pojazdy pojawią się na aftermarkecie. Również pod koniec roku taką formulację wprowadzimy do sprzedaży na aftermarket.
Co do CHR i stosowanie ENEOS Ultra 0w20 to jak najbardziej jest to właściwy olej. W przypadku cywilnej jazdy jest to produkt w zupełności wystarczający i w 100 proc spełniający wymagania producenta. Co ważne ENEOS Ultra czy ENEOS X Ultra jest w absolutnie bliźniaczy z tym co stosuje fabryka na piewrsze zalanie. ENEOS X PRiME to produkt jak pisałem zdecydowanie przewyższający wymagania producenta dla klienta wyjątkowo świadomego czym jest olej i jaką rolę pełni w silniku. Przy zachowaniu lepkości fabrycznej oferuje wyższe parametry ochrony termicznej, wyższą stabilność smarowania - niezależenie od temperatury pracy silnika i większą czystość silnika.

Jeżeli pojawią się jescze jakieś pytania - prosze o info

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Kiedy Polaris chyba wyprodukuje SSI 5W30 X-Prime ?

Offline analyser

• Moderator
  • Toyot Leżący
zaraz ich ścigne.....

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
Tylko delikatnie, bo się zezłoszczą i napiszą bzdury, a są do tego wybitnie zdolni.  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl