Autor Wątek: Aplikacja MyToyota (aktywacja), Android Auto Corolla 2019  (Przeczytany 8713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kris1987

• Toyot Leżący
  • *
Witam mam taki komunikat w aplikacji MyToyota gdy chcę sprawdzić historę serwisową auta, co powinienem zrobić ,aby móc przeglądać tą historię? "Ta funkcjonalność jest możliwa dopiero po zweryfikowaniu pojazdu" oraz drugie pytanie, czy też tak macie ,że używając Android Auto (Corolla 2019) nie możecie przełączać piosenek z youtuba na wyświetlaczu samochodowym ani pauzować, tylko na telefonie? (jakiś absurd i dziadostwo, jak to naprawić?) oraz taki komunikat na stronie toyoty gdy chcę wejść w historię serwisową "
Historia serwisowania
Uzyskaj dostęp do swojej historii serwisowania lub zarezerwuj usługę

Ten samochód musi zostać zweryfikowany – dopiero wtedy ta funkcja stanie się dostępna" Auto zakupione w ASO Toyoty jako używane
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2023, 13:54:00 wysłana przez Kris1987 »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Aplikacja MyToyota (aktywacja), Android Auto Corolla 2019
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Maja 2023, 21:11:51 »
Pod nr VIN używanego auta należy podłączyć obecnego emaila który jest powiązany z Twoim kontem na Toyota.pl. Wypełnisz stosowny formularz w A.ES.O. I po 24h zacznie działać
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maja 2023, 23:30:55 »
...pod warunkiem, że strona Toyota.pl działa poprawnie
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Maja 2023, 21:47:00 »
Colin. możesz napisać jaśniej, gdzie trza podłączyć pod VIN swojego maila z konta touota.pl? Też mam ten sam problem, co kolega Kris1987, czyli nie mam dostępu do historii serwisowej na MyToyota. Jest "kumunikat" - Ten samochód musi zostać zweryfikowany – dopiero wtedy ta funkcja stanie się dostępna -. Mam konto na toyota .pl, i co dalej zrobić? Tak na chłopski rozum możesz wyjaśnić? Pytałem o to w ASO, ale pan doradca serwisowy tak tłumaczył, że odniosłem wrażenie, że sam nie wie, o co chodzi, więc już nie dopytywałem się, bo mi sie głupio za niego zrobiło :-(
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Maja 2023, 22:20:57 »
https://youtu.be/s8s6vJQX6Qw

Tu masz w miarę łopatologicznie podane jak przejść weryfikację
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Maja 2023, 22:57:10 »
Rzeczywiście jest czytelnie wyjaśnione, jak przejść weryfikację, ale nadal u mnie nic z tego. Ja mam jakąś inną, chyba starszą wersję MyT, choć opcje są zupełnie podobne. Nowszej wersji w sklepie Play dla mnie nie ma, a w opcjach mojej aplikacji MyT nic nie ma, żeby można było przejść weryfikację. I nie pamiętam, żeby była taka możliwość, kiedy 1,5 roku temu zakładałem we smartfonie konto MyT. Mam w MyT wszystkie dane, przebieg i lokalizację auta, zapisywane trasy, terminy przeglądów itp. Brakuje mi tylko dwóch opcji. 1. - zarejestruj urządzenie multimedialne -, którego od początku nie mogłem przejść i aktywować, bo nie zgadzały się modele urządzeń multimedialnych w MyT z wyświetlaczem w moim aucie, no i 2. - weryfikacja auta -, której też nijak nie wiem, jak zrobić. W linku, shark..., weryfikacja jest na etapie zakładania konta w MyT. Ja nie pamiętam, żebym miał taką możliwość, jak zakładałem konto. Nie było wpisywania przebiegu auta, jak w podanym linku. Wpisałem tylko VIN i pojazd został zarejestrowany w Myt, a przebieg wpisał się automatycznie i cały czas się aktualizuje.  No, a teraz to na tym koncie nic nie mam, żeby zweryfikować pojazd :-( Dopytam się jeszcze dokładnie przy najbliższej okazji w ASO, może coś doradzą, choć w tym ASO różni panowie są :-(
« Ostatnia zmiana: 28 Maja 2023, 23:18:45 wysłana przez fynooh »

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Maja 2023, 10:38:10 »
Wiecej Ci nie pomogę, moja aplikacja MyT jest na poziomie "zamówienie w toku" bez wklepania vin nic wiecej mi sie nie pokaże

Masz ta wersję ?
Wyloguj, odinstaluj, pobierz nowa ze sklepu i spróbuj wg. filmiku z yt
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Maja 2023, 21:29:20 »
W sklepie nie ma nowszej wersji, bo byłoby w Play obok aplikacji napisane - aktualizuj -, a jest tylko odinstaluj. Ale w wolnej chwili spróbuję, jak radzisz, wywalę wszystko i zainstaluję od nowa i zobaczymy. To na razie tyle, dzięki za poświęcony czas ;)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Maja 2023, 13:08:18 »
Otrzymałem informację z Toyota Poland, że weryfikacja mojego pojazdu może odbyć się tylko w ASO. Toyota Poland ma przesłać w tej sprawie monit do mojej ASO i sprawa ma zostać załatwiona. Tak, że nie zrobię tego z poziomu mojej MyT.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Czerwca 2023, 18:40:33 »
Sorry, że tak post pod postem. Mam już historię serwisową w MyT. Toyota Poland zleciła tę operację mojemu ASO w Lublinie i nawet nie musiałem do nich jechać, włączyli mi to zdalnie :-)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Czerwca 2023, 21:17:34 »
czy też tak macie ,że używając Android Auto (Corolla 2019) nie możecie przełączać piosenek z youtuba na wyświetlaczu samochodowym ani pauzować, tylko na telefonie? (jakiś absurd i dziadostwo, jak to naprawić?)

Też tak mam. Wyświetlacz w aucie ma funkcje ograniczone tylko do tych związanych z mapami google i z nawigacją, tak że nie da się przełączać piosenek z youtube. Na wyświetlaczu nie masz tego wszystkiego, co w smartfonie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Czerwca 2023, 22:27:27 »
Wina aplikacji YT a nie wyświetlacza. Jakoś Spotify czy Tidal bez problemów.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline adamcio piotr

• Początkujący
  • Samochód:: RAV4 XA50
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Grudnia 2023, 13:17:50 »
...a jak na aplikacji jest na telefonie historia przegladow nie serwisowanie??? a na kompie nie ma nic... Auto zweryfikowane. To pokazuje wszystkie serwisy czy tylko przeglady okresowe??

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Grudnia 2023, 14:09:03 »
Tez witamy na forum

Historia serwisów z kompa pokrywa się z aplikacja, pod warunkiem że przegląd został poprawnie wprowadzony do systemu elektronicznej historii wozu
« Ostatnia zmiana: 31 Grudnia 2023, 14:10:37 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl