Zanim coś więcej wiedziałem, zanim płukanki i inne do oleju zastosowałem, to byłem mocno monotematyczny. Kiedyś Mobil 1, dalej 5W30 VW przez lata. Dopiero od tego auta zmieniam markę co wymiana, oraz dolewam coś do oleju i paliwa. Od dolewek do oleju odchodzę, do paliwa zostanę przy bombach na jeden bak, a zmiany marek powoli się ustabilizują. Choć jasne jest, że olej ten sam nie będzie taki sam przez lata. No i w tym jest kluczowy problem.
Co do kropli Eneosa, różnica zasadnicza brak granic zewnętrznych, wygląda jakby się zlał z kartką, zmieniając tylko tony. Jest mocno jasny i mniej ma środkowego koła. Dla mnie tylko byle proste badanie powie więcej, ale proste "testy" czemu nie, skoro to inność na rynku.
Foto wykonuję po ustalonym czasie, tym samym sprzętem, w identyczny sposób. Jedynie nie sprawdzę luksów na zewnątrz, bo papier przykładam do szyby okna, tak więcej widać. Olej pobierany jest zawsze po przelocie i do 10min od zgaszenia silnika, zawsze jest to kropla, która skapnie z bagnetu.