Autor Wątek: Usuwaliście naklejki z tylnej szyby? :)  (Przeczytany 18946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Odp: Usuwaliście naklejki z tylnej szyby? :)
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Lipca 2023, 11:31:48 »
Ja powiem szczerze nie rozumiem  tego swoistego masochizmu. Skoro ktoś nie trawi, że Toyota jest wiodącą marką na Świecie oraz, że Hybrydy emitują mniej smogu od tradycyjnych napędów, po co kupuje hybrydę Toyoty? Nie lepiej kupić 10 cylindrowego diesla Cumminsa i puszczać czarny dym z rury z naklejką Stop Hybrid Go Diesel?

Na 5,9l V8 nic nie miałem naklejonego, na 5,0l V8 aktualnie też nie mam. Wspaniała hybryda wystarczy, że brzmi tzn wyje szumiąc  :-).
Aha, na małym miejskim autku z Japonii też zdjąłem nr1.

Taki masochista ze mnie  :grin:
« Ostatnia zmiana: 04 Lipca 2023, 11:37:10 wysłana przez Bart Rav4 »

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Lipca 2023, 11:42:57 »
Taki masochista ze mnie
I tego właśnie nie rozumiem. Po co kupować samochód w technologii, która Cię irytuje i potem wstydzić się tego? Wytłumacz sens.

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Lipca 2023, 12:00:07 »
Taki masochista ze mnie
I tego właśnie nie rozumiem. Po co kupować samochód w technologii, która Cię irytuje i potem wstydzić się tego? Wytłumacz sens.
ale co ma naklejka do technologii, którą się lubi lub nie? Przecież to tylko naklejka, schodzi bez żadnej benzyny - nikt tego na solidny klej nie naklejał. Może poproś jeszcze dealera żeby Ci okleił cały samochód reklamą salonu - przecież jak celowo kupiłeś u niego samochód to nie będzie Ci to przeszkadzało, gdyby miało kupiłbyś gdzieś indziej. trochę mi to przypomina jak 20 lat temu w internecie była taka moda, że pod postem każdy umieszczał belkę z informacją jakiej przeglądarki używa, jaki ma procesor, jaki kolor majtek...

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Lipca 2023, 12:10:05 »
Taki masochista ze mnie
Ależ to nie ma nic wspólnego z technologią. To tylko kwestia estetyki. Mam V8, będę miał hybrydę. Mi to nie przeszkadza. Na Jeepa czy MB nie naklejam „stop hybrid, go V8” - takie naklejki też widziałem. Czy to oznacza że nie nie lubię V8? Dla mnie V8 będą dla przyjemności, hybryda jako ekonomiczne daily. I cała filozofia.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Lipca 2023, 12:13:46 »
Taki luźny, wakacyjny temat

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Lipca 2023, 12:14:33 »
Taki masochista ze mnie

Skąd wniosek, że zdjęcie naklejki wiąże się ze wstydem i irytacją czym się jeździ?
Musiałem szybko kupić auto, a tylko Ravki były prawie od ręki (dwa miesiące czekania, bo już było ładowane na statek).
Zamówione wcześniej auto (duży diesel), po roku czekania, nie zostało wyprodukowane i dostałem figę z makiem.
Lubię motoryzację i stwierdziłem, że jest okazja pobawić się dziełem japońskich inżynierów.
Nie planowałem kupienia Toyoty, ale nie żałuję, że musiałem ją kupić.
Nie wstydzę się czym jeżdżę, bo mam możliwość jeżdżenia tym, na co w danym momencie mam potrzebę/ochotę.
Ravka to fajne auto, mimo mnóstwa rzeczy, które są wkurzające.
Dla mnie to tylko auto, a jeżeli nie będzie sprawiać kłopotów to ku uciesze mojej żony zostanie z nami na parę lat.
Jak ktoś pragnie podzielić się "brajankiem" lub przynależeniem do kółka różańcowego czy choćby przekazywać dane statystyczne w postaci naklejki to mnie to kompletnie nie przeszkadza.
Uśmiech dla wszystkich (może być również w postaci naklejki).  :cheesy:

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Lipca 2023, 12:18:58 »
Jedna naklejka mnie kiedyś rozbawiła. "Zatrąb jak masz małego".

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Lipca 2023, 12:19:41 »
Nie wstydzę się, że mam Toyotę, najlepiej sprzedawaną markę na świecie, ale nie lubię naklejek.
Nie kupiłem hybrydy bo dla mnie byłaby to wątpliwa oszczędność z uwagi na roczne przebiegi.
A poza tym mam wątpliwości, czy rzeczywiście hybryda jest taka pro-eko biorąc pod uwagę również proces produkcji i utylizacji, a nie tylko samą eksploatację.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Lipca 2023, 12:38:33 »
proces produkcji i utylizacji, a nie tylko samą eksploatację
A czym różni się propces utylizacji 25 letniego Priusa, który nijak nie chce się zepsuć, od 25 letniego Forda Focusa?

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Lipca 2023, 13:04:56 »
proces produkcji i utylizacji, a nie tylko samą eksploatację
A czym różni się propces utylizacji 25 letniego Priusa, który nijak nie chce się zepsuć, od 25 letniego Forda Focusa?
W Focusie nie masz tyłu akumulatorów

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Lipca 2023, 13:15:21 »
W Focusie nie masz tyłu akumulatorów
A w Priusie masz ile? Dwa. Z czego ten trakcyjny regeneruje się, a nie utylizuje. Chyba trochę powielasz paniczne stereotypy. Są w sieci filmiki, które pokazują regenerację 25 letnich bateriii trakcyjnych.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Lipca 2023, 13:30:30 »
A co z ekologią przy produkcji?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Lipca 2023, 14:05:58 »
No właśnie, co? Widziałeś jakiej wielkości jest bateria w hybrydzie? Mieści się pod tylną kanapą.  Co jest w niej takiego nieekologicznego przy produkcji? Poza tym nie ma DPF, alternatora, dwumasy, sprzęgła, rozrusznika i innych  części, które są w spalinowych samochodach nieekologicznie produkowane. Tarcze i klocki hamulcowe np. zmieniasz w hybrydzie 2 razy rzadziej niż w spalinowych samochodach. A to bardziej ekologiczne. Hybryda w mieście 75% czasu jedzie na prądzie, który sama produkuje. To też bardziej ekologiczne.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Lipca 2023, 14:08:30 »
Ale nam się dyskusja rozwinęła :)

A ja nie wiem czy odkleić czy nie :D.
Jakoś neutralny mam stosunek do tego ale sporo osob właśnie mówi że ładniej bez :D

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Lipca 2023, 14:11:11 »
Może poproś jeszcze dealera żeby Ci okleił cały samochód reklamą salonu - przecież jak celowo kupiłeś u niego samochód to nie będzie Ci to przeszkadzało, gdyby miało kupiłbyś gdzieś indziej. trochę mi to przypomina jak 20 lat temu w internecie była taka moda, że pod postem każdy umieszczał belkę z informacją jakiej przeglądarki używa, jaki ma procesor, jaki kolor majtek...
Chyba całkowicie nie zrozumiałeś, o czym piszę, albo zwyczajnie złośliwy z Ciebie gość. Dlaczego miałbym prosić dealera, żeby mi oklejał samochód swoją reklamą? Rozmawiamy o naklejkach, które ma każda fabryczna hybryda Toyoty i Lexusa. Nie poniosło Cię trochę?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl