Autor Wątek: Usuwaliście naklejki z tylnej szyby? :)  (Przeczytany 18965 razy)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Odp: Usuwaliście naklejki z tylnej szyby? :)
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Lipca 2023, 14:18:03 »
A ja nie wiem czy odkleić czy nie :D.
Prawie jak "Być albo nie być? ". Zaczyna się robić filozoficznie. A jakby wszyscy napisali, że nie odklejają, to odkleisz, czy nie? Czy to nie jest trochę indywidualna sprawa każdego? Mi te naklejki w niczym nie przeszkadzają, nie szpecą samochodu, dopóki się nie zawijają, nie ograniczają widoczności. Technologię hybrydową uważam za swego rodzaju krok milowy w motoryzacji i jeżeli Toyota chce się tym chwalić, nie przeszkadza mi to. Tak samo jak to, że Toyota jest niekwestionowanym liderem sprzedaży na świecie, niezależnie od tego, że są kierowcy, którzy uważają inne marki za lepsze. Dlatego ja z tymi naklejkami nie widzę problemu i nie będę odklejał, chyba, że zaczną się same odklejać.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Lipca 2023, 14:29:17 »
Widzę Kolego @Hillbilly, że nie jesteś fanem tylko fanatykiem i posiadasz auto dla technologii. Cóż, Twoje prawo.
Ja kupiłem Corolle bez hybrydy, bo nie znalazłem uzasadnienia dla 26k zł droższego auta, na które czekałbym co najmniej rok, a po 3 Corollach i 1 Aurisie pozostałem przy Toyocie z uwagi na potwierdzona bezawaryjność.
Nalepkę "nr1" usunąłem, bo na czarnej szybie wygląda moim zdaniem fatalnie.
A o "stop hybrid..." pomyślałem w kategoriach złośliwego nabijania się z fanatyków .

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Lipca 2023, 14:37:31 »
No właśnie, co? Widziałeś jakiej wielkości jest bateria w hybrydzie? Mieści się pod tylną kanapą.  Co jest w niej takiego nieekologicznego przy produkcji? Poza tym nie ma DPF, alternatora, dwumasy, sprzęgła, rozrusznika i innych  części, które są w spalinowych samochodach nieekologicznie produkowane. Tarcze i klocki hamulcowe np. zmieniasz w hybrydzie 2 razy rzadziej niż w spalinowych samochodach. A to bardziej ekologiczne. Hybryda w mieście 75% czasu jedzie na prądzie, który sama produkuje. To też bardziej ekologiczne.

Jak chcecie tak na poważnie być eko to pozostaje tylko rower :). Do mnie na razie ekologia nie przemawia, a jedynie zdrowy rozsądek. Ci co tak ładnie o niej mówią i piszą niech pokażą jak to wygląda u nich w codziennym życiu.
Ciekawe po jakim przebiegu będziesz wymieniał klocki i tarcze. Jak będziesz zmieniał to daj info. Bo jestem ciekawy czy przejadę więcej km.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #33 dnia: 04 Lipca 2023, 15:01:30 »
A o "stop hybrid..." pomyślałem w kategoriach złośliwego nabijania się z fanatyków
Jeden lubi gruszki, drugi woli lewatywę. Efekt ten sam. Ja staram się nie nabijać z nikogo. "Fanatykiem" hybrydy jestem od roku, byłem już fanatykiem Forda F-250 5,7 litra V8, Camry v6 3.0 benzyna, Punto 1,6 benzyna, kilku diesli łącznie z Mercedesem klekotem. Teraz czas na hybrydę, potem pewnie będę "fanatykiem" elektryka, jeżeli wreszcie wejdzie bateria dająca możliwość przejechania 1500 km. Ale nabijać się z nikogo nie będę, bo nie daje mi to przyjemności. Tak jak pisałem, co kto lubi.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 04 Lipca 2023, 15:18:57 »
Prawie jak "Być albo nie być? ". Zaczyna się robić filozoficznie. A jakby wszyscy napisali, że nie odklejają, to odkleisz, czy nie?
Za głęboko wchodzisz w temat. Wiem z drugiwj strony że to żaden dylemat. Są większe w życiu.
Po prostu byłem ciekawy czy forumowicze się ich pozbyli.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Lipca 2023, 15:24:21 »
Chyba masz rację. Ale to chyba dlatego, że są tu czasem takie tematy z "czapy", niczego nie wnoszące i człowiek daje się ponieść. No nic. Ale moją opinię znasz, ja nie usuwam, dopóki sama nie odpadnie.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Lipca 2023, 15:32:49 »
Znam Twoja opinię i szanuje Cię jako forumowicza bo lubię często Twoje chłodne i życiowe podejście do wielu spraw.
Z drugiej strony lubię też zróżnicowanie tematyczne tego forum, wiemy też oboje że tu spotykają się na prawdę pasjonaci? Fani motoryzacji? Którzy jak również zapewne wiesz mają czasem dziwne dylematy a tutaj można przejść iście terapię ;)

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 04 Lipca 2023, 15:38:25 »
Może poproś jeszcze dealera żeby Ci okleił cały samochód reklamą salonu - przecież jak celowo kupiłeś u niego samochód to nie będzie Ci to przeszkadzało, gdyby miało kupiłbyś gdzieś indziej. trochę mi to przypomina jak 20 lat temu w internecie była taka moda, że pod postem każdy umieszczał belkę z informacją jakiej przeglądarki używa, jaki ma procesor, jaki kolor majtek...
Chyba całkowicie nie zrozumiałeś, o czym piszę, albo zwyczajnie złośliwy z Ciebie gość. Dlaczego miałbym prosić dealera, żeby mi oklejał samochód swoją reklamą? Rozmawiamy o naklejkach, które ma każda fabryczna hybryda Toyoty i Lexusa. Nie poniosło Cię trochę?
ale przecież to jest naklejka, to nie było przewidziane w projekcie samochodu, to nie jest znaczek toyoty czy nazwa modelu. To jest naklejka którą pewnie tłuką na szyby w Polsce. Na moim telefonie była np. naklejka z typem sieci w jakiej telefon działa i jakimś kodem kreskowym - też to odkleiłem, bo po to to jest naklejone a nie nadrukowane żeby każdy mógł to sobie odkleić i to nie znaczy, że się wstydzę, ze mój telefon korzysta z LTE, nie widzę po prostu żadnej wartości w posiadaniu takiej naklejki

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Lipca 2023, 15:50:38 »
nie widzę po prostu żadnej wartości w posiadaniu takiej naklejki
I tu się z Tobą zgodzę. Nie ma w tym żadnej wartości, ale też nie ma żadnej wartości w jej usuwaniu. Trzeba wykonać dodatkową czynność, która niczemu nie służy. Można w tym czasie np. umyć samochód, albo odkurzyć wnętrze:)

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Lipca 2023, 16:00:32 »
Serio? Zdjecie tej naklejki zajęło mi jakieś 2 sekundy

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Lipca 2023, 16:19:55 »
Powiedziałem w salonie, żeby przed wydaniem usunęli wszelkie nalepki. Nie mam nawet rejestracyjnej na przedniej szybie.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lipca 2023, 16:43:03 »
nie widzę po prostu żadnej wartości w posiadaniu takiej naklejki
I tu się z Tobą zgodzę. Nie ma w tym żadnej wartości, ale też nie ma żadnej wartości w jej usuwaniu. Trzeba wykonać dodatkową czynność, która niczemu nie służy. Można w tym czasie np. umyć samochód, albo odkurzyć wnętrze:)
Wiesz ile nalepek usunalbys w czasie, który poświęciłeś na ten wątek z czapy?  :grin:

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Lipca 2023, 16:59:13 »
Taki luźny, wakacyjny temat :)

Kto usunął naklejki z tylnej szyby dodane w Mszczonowie?
Chodzi o "Toyota nr 1 na świecie" i ",Stop Smog..."

Irytowało to Was? Czy wozicie je z dumą? ;)
Usuń bo to nic nie znaczy , a jeszcze gorzej ktoś złośliwie będzie czepiał. Widziałem przypadek gościa Audi Q5 na tylnej szybiej J***** P** i mu rozwalili szybę w nocy i nie znaleźli sprawcy do dziś.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Lipca 2023, 17:42:14 »
Rozmawiamy o naklejkach, które ma każda fabryczna hybryda Toyoty i Lexusa. Nie poniosło Cię trochę?
Nie każda. Ja na swojej nie miałem - dotychczas myślałem, że to przez wersję JBL Black, która jest wersją stylizowaną, ale widzę, ze @Michu80 też nie ma na swojej

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #44 dnia: 04 Lipca 2023, 18:20:34 »
To jak wszyscy coś to i ja. Nie chciałbym żadnych niefabrycznych, doklejanych na szybę pseudo-naklejek na nowym samochodzie. A już napewno żadnego obleśnego logo dealera czy jego nazwy. I nie wyobrażam sobie by ktoś bez mojej zgody zamienił listki na tablicy rejestracyjnej na inne, reklamujące ww instytucje np. podczas przegladu
« Ostatnia zmiana: 04 Lipca 2023, 18:43:34 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl