Podepnę się pod temat i również zapytam czy obecna wersja oprogramowania: 1.23.010, wersja nawigacji: 5.0.7, updated February 18.2021 są najnowsze ? Samochód odebrałem 12-09-2023 i nie mam problemów z łącznością i jak sprawdzam aktualizacje systemu to jest komunikat, że nie ma nowszej wersji. Rozumiem, że może nie ma nowszej wersji oprogramowania i najnowsza to jest 1.23.010 ale nawigacja z 2021r. jest najnowsza ? Czytałem, że yaris cross dostał najnowszą nawigację Connected opartą na openstreetmap, która działa niby cały czas online, ma aktualne informację o korkach i zdarzeniach drogowych, jest automatycznie aktualizowana przez 4 lata itd… i najnowsza wersja to February 18.2021 ? Czy ktoś wie co będzie za 4 lata w zakresie aktualizacji ?
Mam również pytanie czy ktoś ma czasami problem, że samochód nie chce się zamknąć ? Czasami, w garażu podziemnym gdzie nie ma zasięgu mam problem z zamknięciem samochodu, tak jakby drzwi jakieś nie były domknięte, jest sygnał zamykania ale samochód się nie zamyka, lusterka się nie składają, pała się światła. Muszę wejść do auta odpalić silnik, zgasić silnik i wtedy to zazwyczaj pomaga i samochód się zamknie. Toyota Yaris Cross Comfort + Tech + Style.