Autor Wątek: Problem z łącznością i usługami MyT + nawigacja  (Przeczytany 29572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline T2023

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris Cross
Odp: Problem z łącznością i usługami MyT + nawigacja
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Marca 2024, 09:38:45 »
Jeśli macie wyłączone opcję autoaktualizacji w centrum multimedialnym YC - sprawdźcie oprogramowanie. Pojawiła się nowa wersja. Procedura pobrania i restartu zajmuje około 10-15 min.

Offline plamm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Marca 2024, 19:54:53 »
Jeśli macie wyłączone opcję autoaktualizacji w centrum multimedialnym YC - sprawdźcie oprogramowanie. Pojawiła się nowa wersja. Procedura pobrania i restartu zajmuje około 10-15 min.
Potwierdzam, update zrobiony i teraz wszystko działa bez zarzutu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pozdrawiam Łukasz
Auris 2010 FL 1.4 D4D 90KM 5D Terra

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Marca 2024, 20:28:04 »
Wszystko co związane z MM21 to jeden wielki bubel i jedna poprawka nie wystarczy. Nawet Centrala nie ukrywa już, że oprogramowanie jest niedopracowane i nie przeszło odpowiednich testów. To sama mają ludzie w Lexusie, gdzie jeden z NXow był już 10 razy w serwisie na "cuda w systemie multimedialnym" i bez rozwiazania
Lista poprawek jest przeogromna a z serwisantami można witać się już na "cześć"...
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2024, 20:32:13 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Trotik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Marca 2024, 14:44:04 »
Czy ktoś z was doświadczył problemów z działaniem aplikacji MyToyota (nowe wersja czarne logo) po obowiązkowej wymianie modułu DCM w serwisie?
Od momentu zmiany, tj od 5 stycznia, status auta nie aktualizuje się. Ciągle na mapce widnieje miejsce ostatniego pobytu w serwisie, a żadne inne informacje nie są aktualizowane (paliwo, przebieg, status drzwi)
Prowadzę długą korespondencję z serwisem toyoty, która kasuje moje profile, doradza mi aby odinstalować i zainstalować aplikację na nowo. Wszystko to zrobiłem, aktywowałem ponownie usługi inteligentne i nic.
Auto zamarło na dacie ostatniej wizyty w serwisie i wymianie modułu DCM (ten od wzywania pomocy po wypadku). Zupełnie tak jakby do mojego konta ciągle był przypisany identyfikator poprzedniego zdemontowanego modułu DCM, a nowy nie jest aktywny.
No ale specjaliści IT pracują nad problemem...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Marca 2024, 15:35:26 »
A sam moduł DCM działa?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Marca 2024, 15:52:46 »
Auto zamarło na dacie ostatniej wizyty w serwisie

Witamy na forum.......

Jaka jest kolejność zaświecania diód na panelu podsufitki ?(obok przycisku SOS)
Bez zapięcia testera i sprawdzenia tego co widzi moduł i co jest w nim wpisane to możemy wróżyć sobie dowoli.
Może nr VIN pomylony podczas wymiany, może coś niezapięte (czytaj anteny) etc.

nowy nie jest aktywny.

tego nie wiesz, widzisz tylko to co w aplikacji a to ostatnie ogniwo
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Trotik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Marca 2024, 10:34:52 »
Moduł DCM działa, był przecież wymieniany w autoryzowanym serwisie Toyoty, mam potwierdzenie działania modułu. Świeci się zielona dioda na suficie.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Marca 2024, 11:03:02 »
mam potwierdzenie działania modułu.

Tak? A jakie?

Świeci się zielona dioda na suficie.

Jaka jest sekwencja zapalania diód po włączeniu zapłonu?

Offline gery77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Marca 2024, 20:11:21 »
Toyota Yaris Cross Tech+Style. Mam problem z zablokowaniem drzwi samochodu z poziomu aplikacji. Odblokowania i światła awaryjne działają bez problemu. Co może być przyczyną takiego stanu?

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Marca 2024, 20:19:09 »
Zacytuję oficjalny helpdesk:
"usunąć apkę na telefonie, usunąć profil w radiu, przywróć ustawienia domyślne w pojeździe a potem wszystko połącz od nowa.... i tak x razy aż załapie"

Grubo

Offline Mireks

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Marca 2024, 19:37:20 »
Witam na forum YC , u mnie dokładnie to samo yaris cross hybryda  comfort  z pakietem tech i style z 2023 r.Problem ze zdalnym zmykaniem auta z aplikacji . Serwis w Olsztynie nie radzi sobie z tym, powiedzieli że skontaktują się z centralą w Warszawie .Na razie czekam ,ale pasuje mi to na brak zgodności towaru z umową. Ciekawe czy jest tu nas więcej z takim problemem w tej wersji wyposażenia ?dajcie znać może któryś   z serwisów poradził sobie z tym ,wydaje mi się ,krzakiem w programie

Offline Alein

• Początkujący
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #26 dnia: 02 Kwietnia 2024, 13:20:10 »
Problem dotyczy tez Corolli Cross,
aplikacja to dno, wystarczy poczytac opinie w play store, caly swiat jest lekko zdenerwowany ( rozne aplikacja na rozne rynki rozne problemy)

Ja mam takie problemy
-aplikacja nie zapisuje drogi od 27 lutego ( brak tras)
-brak mozliwosci wyslania raportu e-mail z trasami
-brak podgladu srednich danych z ostatnich 12 miesiecy.
-aplikacja gubi auto
-pokazuje absurdalne daty przegladow np. za 100k KM, 160k KM 300k KM
-nawigacja gubi zapisane punkty
-infosystem nie zapisuje ustawien, (Info & security / Active all data , use voice data) co restart auta wylaczaja sie.
-infosystem potrafi sie zawiesic, brak reakcji na dotyk

W samym aucie mam jeszcze stukanie w kierownicy , na 99,999% luzy w mocowaniu poduszki. Wpada w rezonans przy nierownosciach.
Czesto mam rozladowany akumulator, 4+dni i auto jest jak choinka. Z informacji jakie wygrzebalem dotyczy do infosystemu ktory chce sie laczyc do internetu ,a ma jakis problem, w RAV4 na rynku US, po wygasnieciu subscrypcji na dostep zdalny, auto chce sie polaczyc non stop i sprawdzic aktualizacje, nie moze i rozladowuje akumulator.( Potwierdzone przez znajomego ktory mial RAV4) Tutaj moze byc podobnie.

A aucie nie mialo byc subskrypcji na nic poza mapami na 10 lat. Sprzedawca mnie oklamal, bo jak pisza inni ,czesc uslug jest 4 letnia, a teraz po aktualizacji oprogramowania zmienily sie warunki i 2/3 uslug sa na 4 lata.

Przeglad roczny ,zawiera test akumualtora trakcyjnego, ale jesli ktos mysli ze zobaczy dane np. degradacje, stan cell, to sie zdziwi. jest tylko ladny certyfikat z informacja ze akumulator jest sprawny. Tylko to nic nie znaczy, bo miesiac przed utrata gwarancji, tez mozna zrobic przeglad i tez bedzie OK, a degradacja 70% i zaraz auto poprosi o jego wymine.

Jakosc ASO to jest porazka. Klamia, nie wiedza co robia. Moze ktos uwiezyc , ze ASO nie wie gdzie podpielo zasilanie do kamery ( rejestratora) z trybem czuwania ( 3 kabelki ). Nie wiedza nawet czy po stronie kierowcy czy pasazera, nie mowiac , co jest zrodlem pradu i czy nie polaczyli ACC, ze stalym zasilaniam.

Sprawe chyba skieruje do prawnika, bo mam dosc. ASO to jest kpina.
Toyota centrala , jedyne co pisze to prosze sobie jechac do ASO. Zaliczylem juz 3 we Wroclawiu.

Tak wiec , "Toyota byly lider niezawodnosci" :(

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Kwietnia 2024, 10:17:41 »
Dziwna sprawa u mnie w normalnej yarisce od poczatku wszystko jest OK. Czasem apka w telefonie przy autoryzacji biometrycznej traci samochód i trzeba ja zamknąc i wyczyścić pamięć. Ale ogólnie jest OK.

Offline Bercikmn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C3 Aircross
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Kwietnia 2024, 20:19:38 »
Używam apki z Yaris Cross od jakiś dwóch miesięcy. Oprócz zdalnego zamykania, wszystko inne działa perfekcyjnie. Nawet jakbym bardzo chciał, to nie mogę się do niczego przyczepić (zamykanie/otwieranie auta przez telefon, jest na mojej liście priorytetów, gdzieś tak, na samym dnie). Na tę chwilę jestem dość zadowolony.

Offline btn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: YC ComfortTech
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Kwietnia 2024, 22:34:39 »
Trasy widoczne w appce da się gdzieś podejrzeć na stronie www?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl