Problem dotyczy tez Corolli Cross,
aplikacja to dno, wystarczy poczytac opinie w play store, caly swiat jest lekko zdenerwowany ( rozne aplikacja na rozne rynki rozne problemy)
Ja mam takie problemy
-aplikacja nie zapisuje drogi od 27 lutego ( brak tras)
-brak mozliwosci wyslania raportu e-mail z trasami
-brak podgladu srednich danych z ostatnich 12 miesiecy.
-aplikacja gubi auto
-pokazuje absurdalne daty przegladow np. za 100k KM, 160k KM 300k KM
-nawigacja gubi zapisane punkty
-infosystem nie zapisuje ustawien, (Info & security / Active all data , use voice data) co restart auta wylaczaja sie.
-infosystem potrafi sie zawiesic, brak reakcji na dotyk
W samym aucie mam jeszcze stukanie w kierownicy , na 99,999% luzy w mocowaniu poduszki. Wpada w rezonans przy nierownosciach.
Czesto mam rozladowany akumulator, 4+dni i auto jest jak choinka. Z informacji jakie wygrzebalem dotyczy do infosystemu ktory chce sie laczyc do internetu ,a ma jakis problem, w RAV4 na rynku US, po wygasnieciu subscrypcji na dostep zdalny, auto chce sie polaczyc non stop i sprawdzic aktualizacje, nie moze i rozladowuje akumulator.( Potwierdzone przez znajomego ktory mial RAV4) Tutaj moze byc podobnie.
A aucie nie mialo byc subskrypcji na nic poza mapami na 10 lat. Sprzedawca mnie oklamal, bo jak pisza inni ,czesc uslug jest 4 letnia, a teraz po aktualizacji oprogramowania zmienily sie warunki i 2/3 uslug sa na 4 lata.
Przeglad roczny ,zawiera test akumualtora trakcyjnego, ale jesli ktos mysli ze zobaczy dane np. degradacje, stan cell, to sie zdziwi. jest tylko ladny certyfikat z informacja ze akumulator jest sprawny. Tylko to nic nie znaczy, bo miesiac przed utrata gwarancji, tez mozna zrobic przeglad i tez bedzie OK, a degradacja 70% i zaraz auto poprosi o jego wymine.
Jakosc ASO to jest porazka. Klamia, nie wiedza co robia. Moze ktos uwiezyc , ze ASO nie wie gdzie podpielo zasilanie do kamery ( rejestratora) z trybem czuwania ( 3 kabelki ). Nie wiedza nawet czy po stronie kierowcy czy pasazera, nie mowiac , co jest zrodlem pradu i czy nie polaczyli ACC, ze stalym zasilaniam.
Sprawe chyba skieruje do prawnika, bo mam dosc. ASO to jest kpina.
Toyota centrala , jedyne co pisze to prosze sobie jechac do ASO. Zaliczylem juz 3 we Wroclawiu.
Tak wiec , "Toyota byly lider niezawodnosci" :(