Pisałem w innym wątku o ubezpieczeniu, ale napiszę i tutaj bo to na temat. Mam nowe ubezpieczenie OC/AC od 14 lipca 2023. Poprzednie, w którym auto było tańsze o ok. 6 tys. zł wynosiło w HDI: 3543 zł. Mam pełne zniżki, AC od wielu lat, Uscore 3, żadnych szkód z AC oraz od ponad 6 z OC. Teraz wartość auta wzrosła na ponad 200 tys. zł, koszt ubezpieczenia spadł w HDI OC/AC na: 3364 zł płatne jednorazowo. Mój agent dał mi ze swojej puli ponad 400 zł zniżki. Ogólnie daleko mi do 6 tys. zł za ubezpieczenie i z tego się cieszę.
HDI OC Turbo 1 050 000 EUR / 5 210 000 EUR* 591 zł
HDI Autocasco+ Serwis (AC) 202 871 zł (brutto) 2 694 zł
HDI NNW 15 000 zł 50 zł
HDI NNW Bezpieczna Rodzina 100 000 zł 29 zł
HDI Moto-Assistance Standard 5 000 zł w cenie pakietu
W polisie mam takie informacje dodatkowo:
objecie odpowiedzialnością szkód AC także w przypadku braku aktualnych badan technicznych pojazdu GRATIS!
OC obejmuje ochronę zniżek po jednej szkodzie, bez względu na jej wielkość; wystąpienie jednej szkody w czasie trwania umowy nie wpłynie na wysokość
przyszłorocznej składki
odstąpienie od wymogu przekazywania dowodu rejestracyjnego w przypadku kradzieży pojazdu GRATIS!
prolongata terminu płatności składki GRATIS!
rozłożenie płatności składki AC na raty GRATIS!
specjalna ścieżka likwidacji szkód dedykowana klientom VIP
ustalenie odszkodowania za szkodę polegającą na kradzieży pojazdu w wysokośc 110% jego wartośc rynkowej z dnia zdarzenia, z zastrzeżeniem, ze tak ustalone
odszkodowanie nie przekracza sumy ubezpieczenia z dnia zawarcia umowy i w okresie obowiązywania umowy nie było innych szkód GRATIS!
Własciciel/Użytkownik* ma dziecko w wieku do lat 13
Pojazdem bedą kierować wyłącznie osoby, które posiadają uprawnienia do kierowania nim od co najmniej 36 miesięcy i ukończyły 25 rok życia. Warunek ten nie
dotyczy Właściciela/Użytkownika pojazdu.
suma ubezpieczenia AC ulega pomniejszeniu po wypłacie odszkodowania
Wprowadzono udział własny w szkodach AC, powstałych gdy pojazdem kierowała osoba poniżej 25 roku życia lub posiadająca uprawnienia do kierowania nim krócej
niż 36 miesięcy, inna niż Właściciel/Użytkownik pojazdu.
brak procentowego pomniejszenia wartości części przy ustalaniu odszkodowania AC
AC obejmuje ochronę zniżek po jednej szkodzie, bez względu na jej wielkość; wystąpienie jednej szkody w czasie trwania umowy nie wpłynie na wysokość
przyszłorocznej składki