Witam!
Mam problem z moim samochodem Toyota Avensis t25 1.8 benzyna kombi 2009 rok a dokładnie z hukiem dobiegającym z kół. Z tym problemem byłem już u mechanika który wymienił mi w obu kołach łożyska i problem zniknął, było cichutko, koła kręciły się jak po masełku. Po trzech miesiącach hałas znów się pojawił ale tylko w jednym kole od kierowcy, znowu pojechałem do mechanika który wstępnie diagnozował łożysko w skrzyni biegów co zwiastowało duży wydatek ale okazało się że to znowu łożysko ale tylko jedno, koła od strony kierowcy, najwidoczniej wada materiału. Po przejechaniu około 5 tys. kilometrów znowu zaczyna dobiegać niepokojący huk z koła od strony kierowcy, na razie jest to niezbyt głośny huk ale już zaczyna mnie drażnić, podobny do tego co było poprzednio. Jeśli to znowu łożysko to można się wkurzyć.
Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem? Co może wpływać tak destrukcyjnie na łożysko w kole? W twierdzenie o wadzie materiału już trudno będzie uwierzyć. Czy może cała piasta wymaga wymiany? Czy może coś jeszcze?
Proszę o poradę, pomoc bo tak szybko łożyska nie powinny padać.