Autor Wątek: klimatyzacja i jazda na niej przez cały rok  (Przeczytany 13143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: klimatyzacja i jazda na niej przez cały rok
« Odpowiedź #45 dnia: 31 Stycznia 2024, 09:56:17 »
kłuci
Powinno być "kłóci", bo tak to trochę kłuje w oczy.  :)

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Lutego 2024, 12:30:50 »
Albo te z setkami stron opisującymi oczekiwanie na auto… jakim statkiem płynie i ile stoi Mszczonowie.

To jest autentycznie fenomen, z którym nie zetknąłem się na żadnym innym forum motoryzacyjnym. Kiedyś na forach przeważały dyskusje techniczne i luźny offtop mniej lub bardziej związany z motoryzacją. Dzisiaj albo tematy w stylu: "Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24" albo "AAW Indiegogo - działanie, porady" czy "Carlinkit 5.0 - czy ma ktoś doświadczenie?", w których już w ogóle nie wiadomo o co chodzi. Za to jak zadasz konkretne pytanie techniczne, to odpowiada ci głucha cisza. I nie odnosi się to tylko do tego forum, ale do wielu innych również. Ludzie po prostu w coraz większym stopniu chcą / potrafią zajmować się wyłącznie pierdołami.

A co do meritum tematu, to wolę stosować starą szkołę - czyli uruchamiać klimę tylko wtedy kiedy to niezbędne, a więc w upał. Żadnych kłopotów z układem klimatyzacji z tego powodu nie doświadczam.
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2024, 12:35:22 wysłana przez Obywatel1978 »

Offline mlac

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: inny
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Lutego 2024, 14:12:58 »
Kiedyś na forach przeważały dyskusje techniczne i luźny offtop mniej lub bardziej związany z motoryzacją.

Dokładnie...

Na innym forum (też motoryzacyjnym) nie wytrzymałem i napisałem:

Jak masz pisać takie bzdury to lepiej nie pisz...
Co się z Wami dzieje? 20 lat temu jak pisałem na tym forum (pod innym nickiem - do którego nie mam już dostępu) to wszyscy byli przyjaźni i chętni do pomocy.
Teraz tylko się słyszy: "było już na forum, poszukaj", "jedź do fachowców niech sprawdzą", albo szyderstwa "bo to zależy od faz księżyca"

Nie znasz się to się nie wypowiadaj...

Sorry za offtop'a 

Ja w lato jeżdżę na auto z A/C ale w zimę tylko na auto bez włączonego A/C. Jednak staram się przynajmniej raz na miesiąc włączyć A/C.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 02 Lutego 2024, 20:13:16 »
No to im grubo pojechałeś na tym innym forum. :)

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #49 dnia: 04 Lutego 2024, 20:44:38 »
kłuje w oczy

Sam wpisz, słowniczek tutejszy nie widzi problemu, a ja skupiłem się na treści. Za jakiś czas takie zwracanie uwagi będzie objęte "mową nienawiści" więc zmień przyzwyczajenia.  :-)

Ludzie po prostu w coraz większym stopniu chcą / potrafią zajmować się wyłącznie pierdołami.

Takie czasy i era FB i innych takich, gdzie łatwiej się swoje d...o pokazuje. Dyskusje tam też są jakie są, bałwochwalstwo i pic to jest to.

Ja nawet teraz wyłączam AC jak nie paruje w środku.

Teraz tylko się słyszy: "było już na forum, poszukaj", "jedź do fachowców niech sprawdzą", albo szyderstwa "bo to zależy od faz księżyca"

Nie znasz się to się nie wypowiadaj...

To już jest norma, mnie bardziej dziwi obecność na forach tych co ortodoksyjnie są za ASO. Po kiego tu być, jak i tak do ASO się lata, forum nie pomoże w rabatach. Może tylko bardziej uświadomić jak tam wywalają na kasę i tyle. Ale nadal są porady, jedź do ASO i nie marudź. 
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl