Autor Wątek: nagły zanik prądu w corolli model 2022  (Przeczytany 9870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
Odp: nagły zanik prądu w corolli model 2022
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Października 2023, 12:29:12 »
Zmień ASO póki jeszcze masz gwarancję.

Co do akumulatora ... masz jekieś zabezpieczenie elwktroniczne ? BLE, cobrę czy coś innego ? Domontowana kamerę, hak, AAW czy inne służące do bezprzewodowego połaczenia telefonu z androidem ze stacja multimedialna samochodu? Używasz MyT i zdalnych funkcji ?
Masz wersję bezkluczykową, jak daleko jest samochód od kluczyka?
Coś ci sie nie usypia po wyjsciu z samochodu.

Corollę kupiłeś nową ? Używaną?
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline nyad

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: toyota corolla
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Października 2023, 20:39:12 »
corolla nowa fabrycznie, napisalem ze byla tydzien w salonie i nic nie znalezli, kazali wzywac assistance jak bateria sie rozladuje, nic nie jest podlaczone po wyjeciu kluczyka ze stacyjki

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Października 2023, 20:56:43 »
Tak ma wyglądać pobór prądu w funkcji czasu. Jedyne co go pobiera to dioda led 16mA włączana co sekundę. Dysponując odpowiednim sprzętem można wykonać pomiar (a w zasadzie wykona się sam) 16 godzinny, z zapisem na dysku.
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2023, 20:59:14 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Tad52

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Października 2023, 11:22:00 »
Posiadam Corollę 2020 z hybrydą, silnik 2.0. Miałem ostatnio po wymianie kół letnie/zimowe ten sam problem nagłego zaniku prądu. Nic poza diodą sygnału SOS. Komputer ani Serwis (na gwarancji) przez 3 dni nie wykrył żadnej usterki. "Wmówili" mi, że najprawdopodobniej nie wyłączono zapłonu przy wymianie kół, a akumulator jest mały i się rozładował - VARTA 45 Ah.  Akumulator naładowali, ładowanie jest właściwe i mam jeździć. Taki przypadek miałem po raz pierwszy w końcówce 3-letniej gwarancji. Na pytanie co dalej? usłyszałem: uważać aby nie zostawiać wł. zapłonu (przecież jest sygnał akustyczny i to trudno przeoczyć!), albo kupić booster rozruchowy. Nie wiem jak będzie dalej?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl