Autor Wątek: [E12] Jak odblokować immobilizer?  (Przeczytany 23266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: [E12] Jak odblokować immobilizer?
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Sierpnia 2023, 10:31:07 »
Sprawdź fabryczny pin i wcisnij dwa razy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Sierpnia 2023, 12:24:05 »
Znalazłem przycisk, ale przytrzymywanie nie rozbraja alarmu. Dodzwoniłem się do człowieka co mi sprzedał samochód i on mówi, że ten przycisk służy do wbicia PINu, który powinien być w papierach, na tej karcie z challangera, ale nic takiego  nie mam. Nie brzmiał jednak pewnie z tym co mówił.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Zadzwoń do WojakWRO" będzie szybciej:)
A swoją drogą gdzie ten przycisk, bo ja u siebie nawet go nie znalazłem..

Offline graulv

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E12
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Sierpnia 2023, 12:32:43 »
WojakWRO pomógł mi obejść alarm i mogę odpalić samochód :) bardzo pomocny człowiek.

Aktualnie to chyba podjadę w tygodniu do kogoś kto robi klucze i może teraz uda się dorobić tak, żebym mógł otwierać samochód z pilota.

A ten przycisk mam pod kolumną kierownicy. Taki w gumowej obudowie. Jednak nie mogłem rozgryźć jak go użyć, żeby wyłączyć blokadę. Może jeszcze później popróbuję. Coś tam sobie czasem zapiszczy, czasem nie, i nie mogłem dojść do tego jak to działa.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Sierpnia 2023, 14:27:42 »
WojakWRO pomógł mi obejść alarm i mogę odpalić samochód :) bardzo pomocny człowiek.

Aktualnie to chyba podjadę w tygodniu do kogoś kto robi klucze i może teraz uda się dorobić tak, żebym mógł otwierać samochód z pilota.

A ten przycisk mam pod kolumną kierownicy. Taki w gumowej obudowie. Jednak nie mogłem rozgryźć jak go użyć, żeby wyłączyć blokadę. Może jeszcze później popróbuję. Coś tam sobie czasem zapiszczy, czasem nie, i nie mogłem dojść do tego jak to działa.

bo ten alarm  to "syf" jak już ktoś napisał.. po 10 latach same z nim problemy. W autach z zachodu nie montowali takich "badziewi"

Offline Naleos

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota e12
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Grudnia 2023, 15:23:47 »
WojakWRO mi też pomógł obejść alarm i mogę używać samochód. Dziękuję bardzo!

Offline jujiteolo

• Początkujący
  • Samochód:: corolla
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Stycznia 2024, 21:06:22 »
Hej. Kluczyk spadł mi do windy z 10p i mam dokładnie te same symptomy. Tryb awaryjny, specjaliści mówią, żeby przyholować im auto, ale stoję tak niefortunnie, że nie da rady wyjechać.
Dodatkowo oglądał gościu kluczyk, coś tam zlutował i powiedział, że wygląda ok. A nie jest ok bo nie wysyła sygnału.
Czy da radę jakoś rozbroić ten immobilizer? Pomóżcie jakoś, mam ważną trasę w piątek
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2024, 21:10:00 wysłana przez jujiteolo »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Stycznia 2024, 21:19:04 »
Heja. Albo tak jak mówią albo demnotaż centralki immo która im dostarczysz. Trzeba wyciągnąć deskę i obudowę nagrzewnicy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Stycznia 2024, 08:22:15 »
Priv
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl