Autor Wątek: CB Radio  (Przeczytany 2574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QwErTy256

• Toyot Leżący
  • *
CB Radio
« dnia: 22 Lipca 2005, 23:41:20 »
Montowal ktos w carinie CB ?  jesli tak to jakie i gdzie umiescil antene/odbiornik i jak je zabezpieczyl przed kradzieza :) ja swoje zamontowalem w sumie po lewej stronie nog pasazera, antena z 1.8m na bagazniku, zasilanie z alarmu (wiem ze dziwny pomysl ale najblizej mi bylo a z zapaliczki byly szumy) i w sumie wszystko ladnie dziala gdyby nie to ze boje sie ze kiedys sie komus spodoba to radio :) bo tak na wierzchu jest.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
CB Radio
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Lipca 2005, 00:48:57 »
Radio wisi sobie na drzwiach kierowcy na standardowym uchwycie przykręconym do kieszeni na stałe, tuż za głośnikiem.
Zasilanie jak na razie z zapalniczki, ale mam już w drzwiach kabel pociągnięty prosto z akumulatora. Kwestia wejścia spod tapicerki do kieszeni i kilka złączek.
Antena magnes na dachu, ok. 170cm.
Cały zestaw rozkładam tylko jak jadęw trasę. Po powrocie na drzwiach zostaje tylko uchwyt, a zestaw ląduje w domu.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline QwErTy256

• Toyot Leżący
  • *
CB Radio
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Lipca 2005, 08:20:02 »
NIe no ja chowam tylko antene... nie przeszkadza ci to ze gruszke trzmasz w lewej rece ? ja chcialem W kieszeni wlozyc je...ale wlasnie pprobowalem i wydawalo mi sie ze bedzie to dosc mocno przeszkadzac :)

Bisua

• Gość
CB Radio
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lipca 2005, 08:46:02 »
a moze by radio w schowku umiesciś ?? (temat na czesie bo zamierzam takie cudo kupić a tez nie wiem jak to chować :(:()

Rafi

• Gość
CB Radio
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Lipca 2005, 11:00:03 »
U mnie radio lezy sobie teraz pod siedzeniem pasazera (wczesniej chowalem do schowka),grucha miedzy siedzeniami a zasilanie z zapalniczk,i antenka na magnes.Jak chce cos ustawic w radio to tylko reka pod siedzenie siegam. Wyciagam tylko na trasie.

PS.Temat CB jest w pogaduchach....

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
CB Radio
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Lipca 2005, 12:32:06 »
Cytat: QwErTy256
nie przeszkadza ci to ze gruszke trzmasz w lewej rece ?

Nie, grucha jest lekka i nie ma problema z manewrowaniem. Wisi sobie przewieszona przez poręcz, a ja spoko pomykam w siną dal ;)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
CB Radio
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Lipca 2005, 12:33:17 »
Cytat: Rafi
Temat CB jest w pogaduchach....

A tu jest temat o lokalizacji CB w Carinie :)
*
*
*
*

Wo1tylla

• Gość
CB Radio
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lipca 2005, 23:16:51 »
A ja wprawdzie CB mam od niedawna, ale montaz raczej nowatorski :) Antena standart, magnes ( jakies 145 cm - new alaska) natomiast radio.... Pod zwyklym radiem w carinie jest "szufladka" poszerzylem ja troche i wlasnie w tym miejscu jest na stale zamontowane. Grszka ma swoj uchwycik nad pokretlem od temperatury.

Offline QwErTy256

• Toyot Leżący
  • *
CB Radio
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Lipca 2005, 23:50:11 »
o, zrob zdjecie uchwytu na gruche... ciekawe jak to wyglada :) ja mma Alana-28 i on za duzy aby wszedl tam pod radio, zreszta nie chce wycinac dziury w calym ;P

Wo1tylla

• Gość
CB Radio
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Lipca 2005, 00:03:23 »
zrobie i pokaze. Taki uchwycik dostalem w komplecie z radiem

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl