Autor Wątek: Problem z baterią  (Przeczytany 9305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Problem z baterią
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Września 2023, 10:49:29 »
Czy możesz się pochwalić jaki interfejs i program używasz?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Września 2023, 11:06:12 »
Interfejs OBD Vgate iCar 2 a aplikacje na Android to Hybrid Assistant (chłodzenie baterii), Tire Assistant (ciśnienie w ogumieniu) oraz Dr. Prius (kasowanie błędów, wyłączenie ciągłego pikania wstecznego oraz wyłączenie pikania niezapietych pasów plus monitoring baterii w czasie rzeczywistym). Tyle że auto to Auris 3 gen. HSD i nie wiem czy to wszystko zadziała w nowszych generacjach hybrydy. Podobno mój interfejs OBD jest za wolny do 4 gen.

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Września 2023, 15:06:56 »
Obecnie bateria ma 365 tys.km intensywnej jazdy miejskiej, błąd się nie pojawia, bateria jakoś żyje choć w upalne dni sam muszę zadbać o jej właściwe chłodzenie a spalanie jakie było 300tys.km temu takie jest i teraz.
To pocieszające. Jak kupowałem, to liczyłem na przejadę 300 tys. i na Twoim przykładzie widać, że powinno się udać :)

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Września 2023, 18:21:07 »
Interfejs OBD Vgate iCar 2 a aplikacje na Android to Hybrid Assistant (chłodzenie baterii), Tire Assistant (ciśnienie w ogumieniu) oraz Dr. Prius (kasowanie błędów, wyłączenie ciągłego pikania wstecznego oraz wyłączenie pikania niezapietych pasów plus monitoring baterii w czasie rzeczywistym). Tyle że auto to Auris 3 gen. HSD i nie wiem czy to wszystko zadziała w nowszych generacjach hybrydy. Podobno mój interfejs OBD jest za wolny do 4 gen.

Dzięki za informacje.

Offline Redzio

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Listopada 2023, 22:27:16 »
Pierwsza rzecz, to dziękuję za wszystkie odpowiedzi na mój problem z Toyotką.
Druga, to przepraszam, że nie odpowiadałem na bieżąco.
Trzecia, to problem ustał można powiedzieć sam z siebie(albo zrobili coś w toyocie i mi nie powiedzieli). Byłem jeszcze raz w Toyocie. Sprawdzili wszystko na nowo (auto ma przedłużoną gwarancję i zostało kupione w toyocie, a jestem osobą, która przy takich sytuacjach się nie patyczkuje i wołam sprzedawcę mówiąc mu, że auto może mieć ukrytą wadę i zaraz rękojmia wjedzie). Bateria działa poprawnie i ma dalej 90% pojemności.
Od tamtej pory nawet teraz przy -2 spalanie nie przekracza 7l/100km (Do pracy mam jakieś 3km, wracając z pracy jadę dookoła miasta żeby rozgrzać auto i sprowokować baterie do pracy do paru rozładowań i naładowań żeby przedłużyć jej żywotność. Więc w drodze do pracy pokazuje nawet z 12l/100, ale jak później jeżdżę po mieście to spada do 6l/100).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl