Powiem tak. Mam LEDy w Selection, to są te najlepsze. Jak ustawię na przyrządzie, to gówno nimi widzę. Zdecydowanie za krótko. Po dłuższej wymianie zdań w SKP i stwierdzeniu, że nie wyjadę stąd, póki mi nie ustawi grubo ponad zakres, a ja to przetestuję od razu, bo ja się boję tak jeździć, nie widząc dalej niż na 10m, facet ustawił mi na panelowej bramie światła i teraz to widzę, że mam porządne światła, a nie gówno. Co więcej, nie oślepiam nikogo, bo tak jest ukształtowany strumień, że drugi kierowca, granicę światło-cienia, ma niżej niż twarz. Jeżdżę tak ponad pół roku i nikt nie błysnął nawet, a ja cieszę się bezpieczeństwem i dobrymi LEDami, które tanie nie są...
W ASO jak jestem na przeglądzie, to od razu mówię, aby świateł nawet nie sprawdzali i nie regulowali czasem...
Przestańcie ustawiać to na przyrządach, które nadają się może do ustawienia H4 żarówki, która nie ma wyraźnej granicy światło-cienia. Do LEDów to się nie nadaje. Ustawienie, jazda próbna i ew. korekta. Kiedyś ustawiałem sobie ksenony (górna część wiązki) do granicy widnokręgu, ale to trochę za wysoko było... ale było i widziałem super