Autor Wątek: Świrujące multimedia  (Przeczytany 7220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
Odp: Świrujące multimedia
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Października 2023, 15:30:21 »
Nie możesz zrezygnować z naprawy w tym ASO, wrócić do domu, zdjąć folię i jechać do innego ASO?  :cool:

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Października 2023, 16:47:33 »
Jak już będziesz miał w rekach dokument iz gwarancja jest odrzucona dopilnuj by było tam wyszczególnione na który podpunkt gwarant się powołuje
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V EXE AWDi
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Października 2023, 19:27:38 »
Czyli jednym słowem toyota daje gwarancje na to ze z wszystkich napraw gwarancyjnych będzie próbowała się wykpić sianem. Ciekawe jak taka polityka ma się do rozreklamowanego pakietu serwisowego relax.
Boniu nie myślałeś o udaniu się do innego serwisu?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Października 2023, 19:57:13 »
Ale jak Wam piszę, że od kilku lat, zwłaszcza po zmianie z TMP na TCE, klient jest traktowany poważnie tylko do momentu zamówienia auta, to zlatują się krzykacze fanboy’e i mnie atakują.
Z ostatnich wpisów to nawet oczekujących na nowe auto, traktują jak debili.
Ja bym szukał rzeczoznawcy, który by zweryfikował przyczynę awarii, potem wezwanie do naprawy gwarancyjnej + zwrot kosztów rzeczoznawcy, rzecznik praw konsumenta i na końcu sąd.
Jak dostaniesz odpowiedź na piśmie, wrzuć od razu skan na ich Facebook, to mega działa w dzisiejszych czasach.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Października 2023, 21:12:37 »
Fakt, jak się coś napisze na fb toyoty, że coś było nie tak to od razu piszą, żeby się z nimi kontaktować :) także wrzucenie zepsutego ekranu mogłoby mocno ich podkopać

Offline Ruda Wredna

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V EXE AWDi
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Października 2023, 01:04:29 »
Tym bardziej w stosunkowo nowym aucie. Dobrze kojarzę Boniu, że jakoś wczesna wiosna odbierałeś?

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Października 2023, 06:55:58 »
Kosz radia 18 tys z wymianą

Nowe laptopy z ekranem 15.6 cala kosztują już od 1300zł. A laptop pewnie ma wiecej części niż radio samochodowe. To radio pewnie też do 2tys.zł kosztuje, a reszta ceny by dobić do tych 18tys.zł to podatek od nowości.

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Października 2023, 08:07:28 »
Raczej jeżdżenie do innego serwisu już nie pomoże jak poinformowany został gwarant.
Dopilnuje aby wszystko dostać na piśmie w razie odmowy.
Serwis jest za tym aby uwzględnić naprawę gwarancyjną ale gwarant uważa że ingerencja bo te radia się nie psują.
Na razie mam czekać na kierownika serwisu bo ma rozmawiać w tej sprawie z gwarantem. Takie informacje otrzymałem. Czy to kłamstwo? Nie wiem.
Samochód na razie odebrałem bez folii bo w serwisie zdjęli.

Jak odrzucą i to będę kręcił małysza bo samochód ma miesiąc. Odebrałem 23 sierpnia.
Człowiek co montował tą folię mówi że od wielu lat montuje tak samo folie w różnych autach i pierwszy taki przypadek aby zrzucać winę na folię.

Ja na razie czekam na rozwój sytuacji. Gdy tylko czegoś się dowiem to będę informował.
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2023, 08:19:32 wysłana przez boniu »
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Października 2023, 09:11:20 »
Człowiek co montował tą folię mówi że od wielu lat montuje tak samo folie w różnych autach i pierwszy taki przypadek aby zrzucać winę na folię.
Czy w instrukcji obsługi jest wpisane, aby pod żadnym pozorem nie naklejać folii na ekran? Jeżeli jest, to mogą nie uznać gwarancji, jeżeli takiego ostrzeżenia nie ma, nie mają podstawy do odrzucenia gwarancji.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Października 2023, 09:25:23 »
Przy odbiorze z salonu też chyba jest naklejona folia zabezpieczająca, tyle że inna. To co tamta nie psuła, a ta psuje ekran ?

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Października 2023, 10:09:00 »
Czy w instrukcji obsługi jest wpisane, aby pod żadnym pozorem nie naklejać folii na ekran? Jeżeli jest, to mogą nie uznać gwarancji, jeżeli takiego ostrzeżenia nie ma, nie mają podstawy do odrzucenia gwarancji.
Przejrzałem instrukcje i tylko tyle znalazłem odnośnie ekranu i folii. Nie mówię że nie ma ale szukając różnych fraz nie znalazłem i nie kojarzę jak czytałem obie instrukcje aby był taki zapis.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Października 2023, 10:51:58 »
Ostatni punkt z różową kropką to będzie linia obrony gwaranta. Naklejając folię zaburzyłeś chłodzenie  ekranu.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Października 2023, 11:01:18 »
Czy faktycznie ekran nowych multimediów aż tak się grzeje, by powodować lekkie oparzenia ?
Stary - przedliftowy - jest co najwyżej lekko ciepły.

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Października 2023, 18:22:07 »
Przychodzę z garścią nowych informacji oraz zakończeniem sprawy.
Radio wymieniono na gwarancji.
Ogólnie zaczęły się pojawiać problemy z nowymi multimediami. Miły Pan z serwisu pokazał mi zdjęcia np. z CHR z nowymi multimediami gdzie były podobny problem oraz parę innych przypadków gdzie działy się dziwne rzeczy.
Nowe multimedia mają nowszą wersje oprogramowania i jest nowy wygląd przepływu energii.
Podobno w listopadzie/grudniu do Polszy wjedzie nowa aplikacja MyT jaka jest już dostępna w UK.

« Ostatnia zmiana: 31 Października 2023, 18:57:00 wysłana przez boniu »

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Października 2023, 19:31:36 »
Przychodzę z garścią nowych informacji oraz zakończeniem sprawy.
Radio wymieniono na gwarancji.
Ogólnie zaczęły się pojawiać problemy z nowymi multimediami. Miły Pan z serwisu pokazał mi zdjęcia np. z CHR z nowymi multimediami gdzie były podobny problem oraz parę innych przypadków gdzie działy się dziwne rzeczy.
Nowe multimedia mają nowszą wersje oprogramowania i jest nowy wygląd przepływu energii.
Podobno w listopadzie/grudniu do Polszy wjedzie nowa aplikacja MyT jaka jest już dostępna w UK.

A to oprogramowanie będzie aktualizowane zdalnie jakoś w innych autach? Bo te co teraz przychodzą do salonów nie mają takiego przepływu energii. Czy to będzie właśnie związane z nową aplikacją MyT? Super, że się udało na gwarancji to zrobić :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl