Jestem właścicielem Corolli GR 2.0 Sport MY2023, więc o takiej będę pisał. Tak, jest możliwość zdalnego ustawienia temperatury, dodatkowo włączenia odszraniania szyby przedniej (nawiewem) oraz ogrzewania tylnej (zakładam, że razem z lusterkami - tego nie sprawdzałem). Przez chwilę samochód będzie próbował zagrzać się przy pomocy prądu, ale potem uruchamiany jest silnik spalinowy (co, zgodnie z moją wiedzą, niestety nie jest zgodne z prawem). W czasie 'grzania' włączone jest oświetlenie wnętrza kabiny, więc samochód jeszcze bardziej przyciąga uwagę. W aplikacji ustawia się czas - nie weryfikowałem tego, ale prawdopodobnie jest to maksymalny czas trwania nagrzewania/klimatyzowania. W aplikacji jest także informacja o tym, że powinna być wyświetlana aktualna temperatura we wnętrzu samochodu, ale nie udało mi się tej wartości nigdzie wypatrzyć. Jeśli samochód jest w trybie 'zdalnego ogrzewania' (bo czas jeszcze się nie skończył), to otwarcie go powoduje wyłączenie silnika.
W moim wypadku, w większości przypadków udaje się uruchomić tą funkcjonalność z poziomu aplikacji, natomiast chwilę trzeba poczekać.
Zauważyłem także dziwne zachowanie: za każdym razem, gdy włączę ten tryb, po wejściu do samochodu nie da się go uruchomić - wyświetla się informacja, że należy wcisnąć pedał hamulca, mimo, że jest wciśnięty. Na szczęście działa obejście 'na informatyka' - trzeba wyjść z samochodu, zamknąć go i wejść ponownie :D Zaznaczam tutaj, że nigdy nie udało mi się doczekać do ustawionego w aplikacji czasu, więc możliwe, że po jego upłynięciu takiego dziwnego zachowania już by nie było.