Autor Wątek: Woda w kabinie po stronie pasażera  (Przeczytany 10131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HerrMajki

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Woda w kabinie po stronie pasażera
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Listopada 2023, 19:31:03 »
Woda zbiera się pod szybą w "korytku" zaznaczonym na czerwono, a wypływa w zielonym miejscu gdy samochód przechyli się w prawo. Myślę, że może ona też wydostawać się w każdym z przetłoczeń ale ponieważ podjazd mam pochylony lekko w prawo to wypływa za schowkiem pasażera.
https://drive.google.com/file/d/1oW0j0ba7h6h7mj9_3_3IcHnGeJX4bno9/view?usp=sharing

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Listopada 2023, 14:59:18 »
Szyba nie wymieniana.

Na ile to pewne jest, wiesz domniemanie innych miejsc, kiedy innym sztorm zalewa auta i nic, to może przesada. A może w dwie osoby i zabarwić wodę na widoczny kolor. Trzeba pomyśleć co daje przechylenie auta, ja stawiam na szybę. Może jakaś ciastomodelina/plastelina tam w rogu pod szybę i wtedy. Czyli zablokować wodzie pion przy słupku, a między szybą, puścić wodę w dół szyby tylko, po samej szybie nie ponad.
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline ArtS

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Proace V
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Października 2025, 22:51:27 »
Witam, nie zaczynam nowego wątku, bo tu pasuje moje zagadnienie.

Posiadam Toyotę Proace Verso. U mnie zatkał się odpływ w podszybiu i woda prawdopodobnie lała się przez wlot wentylatora. Zastanawia mnie czy tam nie powino być jakiejś kratki? Podrzucam zdjęcie. Wlot ma miejsce na jakąś kratkę/ klapę, której jakby brakowało.
Odpływ wyczyściłem przepychając drucikiem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl