Oszczędzę Wam czasu

robiłem w międzyczasie swój własny research i jak się okazuje jako ciekawostka Toyota wypuszcza na rynek europejski Toyoty w dwóch wersjach nawigacji Toyota Smart Connect. Jedna z tych wersji jest podstawowa i jest to Toyota Smart Connect, a druga ta ulepszona to Toyota Smart Connect Plus/Pro (Plus na rynek EU, Pro na Polskę?). Ciekawe, że nie jest to nigdzie oficjalnie opisane.
Czym one się różnią? Toyota Smart Connect ma tylko nawigację w chmurze i nie działa bez dostępu do internetu/DCM, a druga czyli ta wersja plus/pro, głównie różni się tym, że działa również w trybie offline, czyli ma wgrane mapy na dysk, dodatkowo ma informacje o fotoradarach, oraz budynki 3D (w wybranych państwach).
i żeby mieć dostęp do przeglądarki, trzeba mieć wersję pro, czyli nawigacja offline
technikalia, które zdobyłem od Toyoty:
specyfikacja T1(nazwa handlowa bez PRO na końcu) - bez nawigacji wbudowanej, czyli Toyota Smart Connect
specyfikacja T2(nazwa handlowa z PRO na końcu) - nawigacja wbudowana, działająca w trybie offline, czyli Toyota Smart Connect Plus/Pro
Od czego zależy, czy ma się jedną czy drugą wersję? Tego ustalić mi się nie udało, prawdopodobnie chodzi o wersję wyposażenia, Corolle w najwyższych wersjach czyli GR Sport i Executive, prawdopodobnie dostają lepszą wersję w standardzie, a od Style w dół prawdopodobnie trzeba dopłacić w ASO

niestety czy jest taka opcja, tego na dziś też nie udało mi się ustalić, więc jeśli jest tu ktoś z ASO albo ma tegoroczną Corollę w w wersji Executive/GR sport niech się wypowie.
Na moje to jest to kwestia tylko programowa, być może trzeba coś dograć w ASO, albo dostać się do ukrytego menu(jeszcze nie znalazłem jak to zrobić, są na yt filmiki jak się dostać do starszych wersji infotaiment) i coś odklikać, bo ta przeglądarka na pewno jest wgrana również w ten podstawowy system, tylko nie ma do niej dostępu z poziomu menu aplikacji, a wiem to stąd, że jak się akceptuje na początku te wszystkie regulaminy, to instrukcja, jak podłączyć aplikację myt, wyskakuje właśnie w tej przeglądarce