Widziałem podobny obrazek z widoczną opcją "Web browser" na jakimś filmie na YT.
W moim aucie tego nie ma.
Dlaczego? Pewnie dlatego że Toyota musiałaby zapłacić za transfer danych z auta, kiedy kierowca zacząłby przeglądać YT albo mapy Google.
Co do tej "aktualnej" w chmurze nawigacji to mam wątpliwości - jakoś tak włączyłem sobie w navi pokazywanie obiektów i pokazało mi na mojej ulicy jakiś lokal gastronomiczny... którego nie ma w tym miejscu już chyba z pięć lat.
A czy opcja samoczynnej blokady drzwi jest dostępna w tej "full wypas" wersji nawigacji?
Swoją drogą to jest dla mnie wyjątkowo wkurzające, że muszę pamiętać o blokadzie drzwi przy każdej jeździe.
VW to ma, nawet KIA też. A tu Toyota, marka - w sumie to niby, bo premium to Lexus - premium i co? "Zablokuj sobie drzwi ręcznie".
Prawdę powiedziawszy tak mnie to irytuje że chwilami zastanawiam się nad zmianą auta na inne, w którym raz ustawię że drzwi mają się blokować po ruszeniu, a odblokowywać po wyłączeniu zapłonu.
Ostatecznie mogę zapłacić za wgranie nowego softu z większą liczbą aktywnych opcji, bo w sumie auto mi się podoba...
Nie wiem czy słusznie, ale wydaje mi się że w fabryce kiedy składają auta i do auta trafia system z zegarami 10,5 cala to dostępne opcje pojawiają się w zależności od "lokalizacji" - Vehicle destination seting - auta. Nie wydaje mi się żeby komuś chciało się wgrywać do każdego komputera pokładowego inny soft.
Prościej jest przed wydaniem auta klientowi ustawić odpowiednią lokalizację.
Trafiłem na taki filmik poniżej w którym pan pokazuje dostępne opcje w systemie MM auta, wchodzi do menu serwisowego, coś zmienia i od tej chwili ma w menu parę opcji więcej. Co ciekawe w tym filmie to to że trzeba pokazać komputerowi w jakim aucie się znajduje, w jakim kraju i wersji systemu MM.
https://www.youtube.com/watch?v=ASJ3OvQm_VI