Autor Wątek: Przeglądarka internetowa w najnowszych multimediach Toyoty  (Przeczytany 12402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daroslaw

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2023
Odp: Przeglądarka internetowa w najnowszych multimediach Toyoty
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Listopada 2023, 11:10:40 »
W cenniku (https://pdf.sites.toyota.pl/corolla_ts_kombi_my23.pdf) na str. 9 sekcja "Systemy multimedialne i nawigacji" jest wskazny SmartConnect  bez "PRO" i nawigacja z mapami online, dla każdej wersji wyposażenia.

To jest dokładnie to co opisałem wyżej. Nie ma w cenniku opcji nawet na wersje Pro z nawigacją offline. Ciekawe czy można to dograć w ASO. Ostatnio wpadła jakaś aktualizacja i system prosił mnie o zalogowanie się na konto to znowu wyskoczyła przeglądarka :) także w tych bieda wersjach bez pro ta przeglądarka też jest tylko nie da się do niej wejść z poziomu menu aplikacji. Dla mnie to kwestia dogrania w ASO( nie potwierdziłem tej tezy) lub przełączenie tego w jakimś ukrytym menu (też chyba jeszcze nikt nie doszedł jak wejść w toyota Smart Connect w menu serwisowe)

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Stycznia 2024, 12:33:14 »
W nowym cenniku Corolli (https://pdf.sites.toyota.pl/spec_corolla_ts_kombi_my24.pdf) jest już informacja o wersji z plusem w wyposażeniach GR (z pakietem JBL) oraz Exe.

Offline adam976

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Marca 2024, 23:12:50 »
Mam właśnie corollę z 2024r w wersji executive z System multimedialny Toyota Smart Connect+®
z kolorowym ekranem dotykowym (10,5" HD) lecz nie mam przeglądarki internetowej :(

ciezki_paluch

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Marca 2024, 01:18:40 »
Widziałem podobny obrazek z widoczną opcją "Web browser" na jakimś filmie na YT.
W moim aucie tego nie ma.
Dlaczego? Pewnie dlatego że Toyota musiałaby zapłacić za transfer danych z auta, kiedy kierowca zacząłby przeglądać YT albo mapy Google.

Co do tej "aktualnej" w chmurze nawigacji to mam wątpliwości - jakoś tak włączyłem sobie w navi pokazywanie obiektów i pokazało mi na mojej ulicy jakiś lokal gastronomiczny... którego nie ma w tym miejscu już chyba z pięć lat.

A czy opcja samoczynnej blokady drzwi jest dostępna w tej "full wypas" wersji nawigacji?
Swoją drogą to jest dla mnie wyjątkowo wkurzające, że muszę pamiętać o blokadzie drzwi przy każdej jeździe.
VW to ma, nawet KIA też. A tu Toyota, marka - w sumie to niby, bo premium to Lexus - premium i co? "Zablokuj sobie drzwi ręcznie".
Prawdę powiedziawszy tak mnie to irytuje że chwilami zastanawiam się nad zmianą auta na inne, w którym raz ustawię że drzwi mają się blokować po ruszeniu, a odblokowywać  po wyłączeniu zapłonu.
Ostatecznie mogę zapłacić za wgranie nowego softu z większą liczbą aktywnych opcji, bo w sumie auto mi się podoba...

Nie wiem czy słusznie, ale wydaje mi się że w fabryce kiedy składają auta i do auta trafia system z zegarami 10,5 cala to dostępne opcje pojawiają się w zależności od "lokalizacji" - Vehicle destination seting - auta. Nie wydaje mi się żeby komuś chciało się wgrywać do każdego komputera pokładowego inny soft.
Prościej jest przed wydaniem auta klientowi ustawić odpowiednią lokalizację.
Trafiłem na taki filmik poniżej w którym pan pokazuje dostępne opcje w systemie MM auta, wchodzi do menu serwisowego, coś zmienia i od tej chwili ma w menu parę opcji więcej. Co ciekawe w tym filmie to to że trzeba pokazać komputerowi w jakim aucie się znajduje, w jakim kraju i wersji systemu MM.
https://www.youtube.com/watch?v=ASJ3OvQm_VI
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2024, 01:42:52 wysłana przez ciezki_paluch »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Marca 2024, 06:53:41 »
Toyota Smart Connect+

Więc nie masz plusa
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline adam976

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Marca 2024, 07:53:35 »
Toyota Smart Connect+

Więc nie masz plusa
A jak ma to być wskazane słownie "PLUS" czy tak "+"
Jest też zaznaczone nawigacja z mapami offline

Offline adam976

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Marca 2024, 10:13:21 »
Toyota Smart Connect+

Więc nie masz plusa
A jak ma to być wskazane słownie "PLUS" czy tak "+"
Jest też zaznaczone nawigacja z mapami offline
Mam pytanie jak sprawdzić fizycznie jaki mam zamontowany system multimedialny. Niby napisane w katalogu że executive ma + ale już sam nie wiem co jest u mnie zamontowane ?

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Sierpnia 2024, 22:35:36 »
Jeśli nie można korzystać z przeglądarki to po co albo do czego ma służyć ta zakładka "aplikacje"?

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Sierpnia 2024, 10:15:58 »
Zapewne nie zablokowali zakładki używanej przy nawigacji offline (wersja z „+”).
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Forte

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Stycznia 2025, 13:58:53 »
Czy jest jakaś możliwość zmiany multimediów na PLUS programowo lub w jakiś inny sposób ? Pytał ktoś w ASO ?

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Stycznia 2025, 13:59:36 »
Wymiana jednostki
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Niki

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla GR
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Stycznia 2025, 18:47:35 »
To zbiorę to dla Ciebie w całość

SMART CONNECT:
Ekran dotyk  HD 8 cali z powłoką antyodblask
Inteligentny interfejs użytk. łączący ekran dotykowy i przyciski
Navi w chmurze z dostępem do informacji o ruchu drogowym w czasie rzeczywistym
Sterowanie za pomocą komend głos.
Funkcje zdalne za pomocą aplikacji MyT
4 lata subskrypcji usług connected
Integracja telefonu z AA/ CP

A z PLUSem:
Ekran dotyk HD 8 cali z takądsamą powłoką jak wyżej
Szybszy procesor
Inteligentny interfejs użytkownika łączący ekran dotykowy i przyciski
Navi w chmurze z dostępem do informacji o ruchu drogowym w czasie rzeczywistym
Wbudowana w system wewnętrzna navi (informacje o fotoradarach, wskazywanie pasa ruchu na autostradach, ostrzeżenia pogodowe)
Sterowanie za pomocą komend głos.
Przeglądarka internetowa
Funkcje zdalne za pomocą aplikacji MajTi
4 lata subskrypcji usług łączności Connected
Integracja telefonu z AA CP

Jeśli masz przeglądarkę, ostrzeżenia pogodowe, fotoradary oraz drogowskazy podczas prowadzenia trasy w navi to masz z Plusem.
Nie łudź się że dostaniesz cosik w gratisie od Toyoty. Jeśli nie zapłaciłeś za nią w pakiecie to jej nie masz.

W sumie to jest dosyć szokujące co piszecie, powtarza się case jak z klejonymi szybami w Executivie: w katalogu jest pierdółkowata opcja „Connect+ offline” którą w ogóle można przeoczyć, sprzedawcy nic nie wiedzą, a opcja jest tak błacha w cenniku że pewnie wiele osób rezygnuje z dopłacania. Toyota sprawia takie wrażenie Biedronki dla floty i starszych ludzi.

Offline lukas13

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla ts 1.8
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Kwietnia 2025, 21:18:33 »
 Na zadane pytanie dlaczego mam aktualizację na mój Vin w e-sklepie otrzymałem od Toyoty taką odpowiedź.
"Aktualizacja nawigacji chmurowej przeprowadzana jest automatycznie, a ten proces nie jest widoczny dla użytkownika samochodu. Informujemy, iż nie ma możliwości zweryfikowania wersji map nawigacji chmurowej, ponieważ jest ona przechowywana w chmurze. Nie ma również możliwości wymuszenia aktualizacji"
To po co ta aktualizacja ? Czy mam aktualną navi czy nie, wie tylko Toyota.
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2025, 21:20:33 wysłana przez lukas13 »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Kwietnia 2025, 21:45:48 »
Masz tak aktualną mapę jak aktualna jest na serwerze,czyli minimum rok wstecz od obecnej daty bo tyle zajmuje firmie HERE wprowadzanie danych. Zaktualizować sobie możesz dane ograniczeń prędkości do systemu ISA/RSA w tym modelu, od rocznika MY2024, Twoje auto pod to nie podchodzi. Nic więcej.
Po co menu aktualizacji? Informatycy z San Escobar mają dobre ceny na swoje usługi, apka MyToyota + Smart Connect czy Lexus Link śmiało mogą wygrać ten konkurs "bubel roku" tak samo jak silniki roku Stellantisa.
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2025, 21:52:12 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline lukas13

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla ts 1.8
« Odpowiedź #29 dnia: 01 Maja 2025, 11:45:28 »
 A możesz mi odpowiedzieć, czy jak minie mi 4 lata i wygaśnie subskrypcja, to zniknie cała nawigacja, czy tylko
nie będę miał aktualizacji ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl