Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277165 razy)

KubaCamry

• Gość
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #465 dnia: 03 Kwietnia 2024, 20:20:50 »
Spoko, XXI wiek, zamówione w internetowym sklepie „gacie” mogę zlokalizować na stronie kuriera, a TME nie wie gdzie są samochody zamówione przez klientów. :)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #466 dnia: 03 Kwietnia 2024, 20:23:04 »
Na Forum Lexusa taki sam kabaret, tyle że w wydaniu premium. Mam wrażenie, że chyba nie tak powinno to wyglądać, by Klient śledził statki przy śniadaniu, wydzwaniał codziennie do handlowca, liczył przesuwając się terminy? Sprzedawca kłamie, auto dwa miesiące w transporcie, auto wraca do fabryki..  Taki sam tok postępowania, który znamy z aplikacji MyToyota oraz z "nowych multimediow" - porażka pełna gębą.
Brakuje konkretu i rozwiązana na miarę Toyoty.

Ilość zamówień znacząco spadła, ludzie oddają zaliczki i rezygnują z zamówień a tu sytuacja patowa, gorsza niż w czasie pandemii
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2024, 20:31:47 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #467 dnia: 03 Kwietnia 2024, 21:21:26 »
Ilość zamówień znacząco spadła, ludzie oddają zaliczki i rezygnują z zamówień a tu sytuacja patowa, gorsza niż w czasie pandemii
I faktycznie, im bliżej odbioru tego auta, tym więcej wątpliwości czy to był dobry wybór. Jakieś porąbane problemy z BLE, kłopoty z akumulatorami 12v, cyrki z multimediami. Kurczę śmigam na codzień VAGiem 2.0 TSI, 460 PS, 140 kkm nalatane w 6 lat, żadnych, najmniejszych problemów z czymkolwiek w aucie po modach. Tutaj w seryjnych, nowych nawet autach, cyrki i problemy. I jeszcze do tego serwisy, na które wszyscy narzekają. Masakra jakaś.  Oby mnie tez bzdury ominęły, bo sprzedam to szybciej niż kupuję. Szkoda gadać, zachciało się Toyoty.
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2024, 21:25:14 wysłana przez KriSSo »
Pozdrawiam,

Offline superhazy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav
« Odpowiedź #468 dnia: 03 Kwietnia 2024, 23:09:47 »
"zakupione" mam w apce od początku więc to bez znaczenia.
Ok, czyli coś pokręciłem z tym napisem. Dzięki za sprostowanie.

Najpiewniej auto jedzie do salonu czyli  miales duzo  szczęścia miesiac z Belgii do Salonu to ekspresowy wynik chyba rekord:) w My T albo na stronie toyoty powinna pojawić się szara kreska do Twojego salonu do miasta

Heja. Też mi się zmieniło na zakupione po opłaceniu FV
 Na stronie portalu toyota szara kreska i opis

Dostarczenie do dealera
Już jest!

Nareszcie! Twój nowy samochód dotarł na parking Dilera.

Jeszcze się tylko upewnimy, że wszystko jest w porządku i będziesz mógł odebrać swój nowy samochód. Skontaktuj się z Dilerem, aby umówić się na odbiór.

Dziękujemy za wybranie samochodu marki Toyota. Życzymy przyjemnego użytkowania nowego pojazdu.

Przypłynął prawdopodobnie capetownem 18marca, zamówienie z końca listopada selection x2
Odbiór wg T niby przed lub po majówce.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #469 dnia: 04 Kwietnia 2024, 08:19:01 »

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #470 dnia: 04 Kwietnia 2024, 08:35:18 »
I faktycznie, im bliżej odbioru tego auta, tym więcej wątpliwości czy to był dobry wybór. Jakieś porąbane problemy z BLE, kłopoty z akumulatorami 12v, cyrki z multimediami. Kurczę śmigam na codzień VAGiem 2.0 TSI, 460 PS, 140 kkm nalatane w 6 lat, żadnych, najmniejszych problemów z czymkolwiek w aucie po modach. Tutaj w seryjnych, nowych nawet autach, cyrki i problemy. I jeszcze do tego serwisy, na które wszyscy narzekają. Masakra jakaś.  Oby mnie tez bzdury ominęły, bo sprzedam to szybciej niż kupuję. Szkoda gadać, zachciało się Toyoty.

Może nie będzie tak źle. Ja 10 lat śmigam Verso i totalne zero problemów, awarii itd. Owszem w każdym samochodzie może pojawić się jakaś usterka ale trzeba wziąć poprawkę na to że to co ludzie piszą na forach często nie jest reprezentatywne. Wystarczy że 10 osób napisze że ma z czymś problem i jest wrażenie że ten samochód jest do kitu. Tylko nie bierzemy pod uwagę że tych użytkowników tylko w Polsce jest kilkadziesiąt tysięcy i pewnie większość z nich nawet nic nie słyszała o tych usterkach. Ten co nie ma tych problemów raczej nie rejestruje się na forach i nie pisze że u niego jest wszystko w porządku ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2024, 08:38:16 wysłana przez kapiszoniec »

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #471 dnia: 04 Kwietnia 2024, 08:51:54 »
Ja 10 lat śmigam Verso i totalne zero problemów, awarii itd
Ja 12 lat tym samym modelem bez większego problemu. Nigdy nie stanąłem na trasie. Będę płakał przy sprzedaży :cry:  :laugh: Ale wierzę, że Ravką pojeżdżę co najmniej tyle samo. Sporo się ich widzi na ulicach, więc ludzie jeżdżą i pewnie, jak piszesz, nawet nie zaglądają na takie fora ja to  :-)

Offline King66

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: MONDEO MKIV
« Odpowiedź #472 dnia: 04 Kwietnia 2024, 09:06:22 »
Ja już 13 lat pomykam Mondkiem a gdyby nie planowany wypad zimowy na narty do Tyrolu to pewnie dalej bym jeździł
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2024, 09:15:11 wysłana przez King66 »
14.02.2024 zamówienie 15.02.2024 przetwarzanie
21.02.2024 produkcja samochodu
29.02.2024 opuszczenie fabryki
15.04.2024 w transporcie ZEEBRUGGE
 25.05.2024 u dealera

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #473 dnia: 04 Kwietnia 2024, 09:55:04 »
A nie widzisz trochę dziwnej sytuacji na tym forum ? A na forach vaga jak jest ? Opisywane jest problemów x 10 już nie wspomnę o wadze "niedociągnięć" producenta vw vs Tojka.

Takich tematów masz dziesiątki :

https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=2396

To już poprawili ? bo miałem przyjemność użyć kangura ;-)

http://www.t-rocforum.pl/viewtopic.php?t=132

itd.

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #474 dnia: 04 Kwietnia 2024, 10:33:48 »
wspomnę o wadze "niedociągnięć" producenta vw vs Tojka.
Otóż to. Kangur jeszcze nikogo nie unieruchomił. Może być co najwyżej upierdliwy, podobnie jak hałas w Toyocie. Jest DSG, nie ma kangura.Natomiast tu czytam, że auta nie można postawić na 2-3 tygodnie, że przez immo w Święta trzeba było wzywać Assistance i to w nowym aucie. Tak się nie będziemy bawić (ja i Toyota). Zdaję sobie sprawę z pewnych bolączek jednych, czy innych aut, bo nie ma pojazdów idealnych, ale ma to lepiej albo gorzej jeździć a nie stać.

Ok, być może niepotrzebnie wetknąłem swoje trzy grosze poprzednim postem, bo temat dotyczy czasu realizacji zamówienia, sorry zatem.
Pozdrawiam,

pireus

• Gość
« Odpowiedź #475 dnia: 04 Kwietnia 2024, 10:39:11 »
Zdaję sobie sprawę z pewnych bolączek jednych, czy innych aut, bo nie ma pojazdów idealnych, ale ma to lepiej albo gorzej jeździć a nie stać.
Nie dyskutuj z ledziem, to fanboy Toyoty. Zaraz Ci napisze, że w Ameryce to murzynów biją  :grin:

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #476 dnia: 04 Kwietnia 2024, 10:49:59 »
Jest DSG, nie ma kangura
DSG i trwałość trochę gryzie się to no ale tak na szybko jeden z miliona tematów i już nawet nie wchodzę w szczegóły:
https://vw-arteon.pl/forum/viewtopic.php?t=701
Natomiast tu czytam, że auta nie można postawić na 2-3 tygodnie, że przez immo w Święta trzeba było wzywać Assistance i to w nowym aucie
Sorki ale wolę wymienić raz na 3-4lata akumulator co trwa 5min niż użerać się z kangurowaniem :-)

Zdaję sobie sprawę z pewnych bolączek jednych, czy innych aut, bo nie ma pojazdów idealnych, ale ma to lepiej albo gorzej jeździć a nie stać.
Nie masz się czego lękać :-)

Miałem kilka szt. Audi, sporo z gr. VW mam styczności (teraz pomogłem kupić Q5 z 24r) i powiem taaak nie jest ttak źle z tá okropną Toyotą  :-)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: 04 Kwietnia 2024, 11:01:04 »
DSG i trwałość trochę gryzie się to no ale tak na szybko jeden z miliona tematów i już nawet nie wchodzę w szczegóły:
https://vw-arteon.pl/forum/viewtopic.php?t=701
Ledziu jakbyś mógł wklejać linki bardziej aktualne, a nie sprzed 5 lat, to tak na szybko.
Miałem kilka szt. Audi, sporo z gr. VW mam styczności (teraz pomogłem kupić Q5 z 24r)
To przy kupnie nowego samochodu jest potrzebna pomoc? :shock: Na lawecie go wiozłeś?
A jak ten Twój bolid po szkodzie całkowitej?
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2024, 11:04:41 wysłana przez pireus »

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #478 dnia: 04 Kwietnia 2024, 11:19:54 »
i powiem taaak nie jest ttak źle z tá okropną Toyotą
No to dobrze, oby tak było, bo entuzjazm z odbioru nowego auta u mnie nieco opadł. Czytam posty, w tym niektóre Colina i tak jakoś ....
Pozdrawiam,

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #479 dnia: 04 Kwietnia 2024, 11:26:36 »
Czytam posty Colina i tak jakoś ....
Niestety takie mamy czasy i tego teraz nikt tego nie zmieni. Mercedes w124 już nie przyjedzie i trzeba się z tym liczyć:-)
Zawsze @Colin-a możesz zapytać o markę gdzie jest lepiej w tym o gr.vw :-)
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2024, 11:41:20 wysłana przez ledziu »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl