Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277401 razy)

Offline krzy.sc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: EXE AWD-I
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #180 dnia: 08 Lutego 2024, 12:09:45 »
u mnie status WISMAR  transport , dodatkowo wpadły punkty more za zakup przydzielone przez TCE. oczekuję z niecierpliwością na ten dzień 0 :) , pozdrowionka

Offline Magic77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #181 dnia: 08 Lutego 2024, 16:59:46 »
u mnie status WISMAR  transport , dodatkowo wpadły punkty more za zakup przydzielone przez TCE. oczekuję z niecierpliwością na ten dzień 0 :) , pozdrowionka
Ja mam to samo Wismar, Ale bez punktów

Offline Magic77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #182 dnia: 09 Lutego 2024, 19:34:25 »
Odebrałam dzisiaj papiery od auta fakturę i homologację. Auto ma być w przyszłym tygodniu. Odbiór za 2 tygodnie .

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #183 dnia: 11 Lutego 2024, 17:10:11 »
Odebrałam dzisiaj papiery od auta fakturę i homologację. Auto ma być w przyszłym tygodniu. Odbiór za 2 tygodnie .
Auto za tydzień będzie w salonie rozumiem? I fakturę wystawiają już przed tym jak jest Fizycznie auto? Ile masz czasu ma opłatę  faktury? Jak auto za 2 tygodnie do odbioru to w wersji  że od razu faktura jest opłacona czy nie wpływa to na termin odbioru? I ostatnie  pytanie kiedy  Twoje  auro dopłynęło do Belgii?

Offline Magic77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: 11 Lutego 2024, 17:26:37 »
Auto za tydzień będzie w salonie rozumiem? I fakturę wystawiają już przed tym jak jest Fizycznie auto? Ile masz czasu ma opłatę  faktury? Jak auto za 2 tygodnie do odbioru to w wersji  że od razu faktura jest opłacona czy nie wpływa to na termin odbioru? I ostatnie  pytanie kiedy  Twoje  auro dopłynęło do Belgii?
Auto już dojechało do salonu. Dzisiaj w apce tak pokazuje. Faktura wystawiona została 25.01 i jest już po terminie płatności. Zapłacę w przyszłym tygodniu na spokojnie. Upewnię się jeszcze czy faktycznie dojechało. Fakturę muszę zapłacić przed rejestracją w urzędzie. Odbiór umówiłem od razu, bo mają dużo samochodów do wydania i są duże kolejki, poza tym jeszcze BLE będą montować.
Do Belgii dotarło przed końcem roku 27 grudnia.

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 11 Lutego 2024, 17:29:29 »
Auto już dojechało do salonu. Dzisiaj w apce tak pokazuje. Faktura wystawiona została 25.01 i jest już po terminie płatności. Zapłacę w przyszłym tygodniu na spokojnie. Upewnię się jeszcze czy faktycznie dojechało. Fakturę muszę zapłacić przed rejestracją w urzędzie. Odbiór umówiłem od razu, bo mają dużo samochodów do wydania i są duże kolejki, poza tym jeszcze BLE będą montować.
Dzięki.  To długawo  od dojechania do Belgii miałam nadzieję  że troszkę szybciej  to będzie a wychodzi 2 miesiące od Belgii

Offline Magic77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #186 dnia: 11 Lutego 2024, 17:39:08 »
Dzięki.  To długawo  od dojechania do Belgii miałam nadzieję  że troszkę szybciej  to będzie a wychodzi 2 miesiące od Belgii
No tak długo się czeka. 6 miesięcy minęło. Niestety. Toyoty sprzedają się jak cieple bułeczki i w salonie ludzi jak w biedronce .

Offline aga051078

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4
« Odpowiedź #187 dnia: 11 Lutego 2024, 19:04:23 »
Moja Ravka od 26 stycznia jest w Mszczonowie. W tym dniu dostałam telefon z salonu że za 2 - 3 tyg odbiór. 2 tyg minęły w piątek, ciekawe czy w nadchodzącym tygodniu będzie w końcu do odbioru. Dzień zamówienia 21 kwietnia  <zalamka>

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #188 dnia: 11 Lutego 2024, 19:31:36 »
Moja Ravka od 26 stycznia jest w Mszczonowie. W tym dniu dostałam telefon z salonu że za 2 - 3 tyg odbiór. 2 tyg minęły w piątek, ciekawe czy w nadchodzącym tygodniu będzie w końcu do odbioru. Dzień zamówienia 21 kwietnia  <zalamka>

Dojedzie  :-)

Offline Synoptycznydaniel

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #189 dnia: 17 Lutego 2024, 14:25:08 »
Hejka! Mam taki problem w październiku zamówiłem Rav4 w wersji executiv jednak nie widzę postępów realizacji w aplikacji/stronie internetowej, dostałem e-maila z Toyoty żeby się zalogować lecz niestety nie ma tam mojego zamówienia jedynie mogę dodać auto za pomocą VIN którego nie posiadam, gdy zgłaszam do dilera problem odpowiada że mam dzwonić raz w miesiącu i on powie na jakim etapie jest realizacja bo z aplikacja on nic nie może zrobić. Wiem że auto 22.12 wjechało na taśmę produkcyjną. Czy diler widzi już vin i mógłby mi podać żebym mógł śledzić postępy realizacji ?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 17 Lutego 2024, 15:12:46 »
Gorzej niż w PRL i jeszcze za to niektórzy za to płacą. :)

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 17 Lutego 2024, 15:40:53 »
Wina dealera. Źle potwierdził maila w systemie. U nas tez nie było zamówienia w aplikacji  3 telefony niby  miał coś sprawdzić  mówił że nie wiem czemu tak jest. Pojechałam osobiście nagle wskoczyło w 2 minuty jak coś kliknął. Ale prose napisać na klient@toyota.pl tam powinni pomoc tylko  potrzebuje Pan tennumer zaczynający się od 2, ja miałam  inny numer zamówienia  musiał mi i tak podać Dealer  wtedy na poziomie maila by to naprawil, gdybym  nie podjechała do salonu.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #192 dnia: 17 Lutego 2024, 17:53:02 »
Jedź do salonu i nie wychodź dopóty apka nie bedzie aktywna z numerem twojego zamówienia i statusem pojazdu
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #193 dnia: 17 Lutego 2024, 20:05:53 »
Hejka! Mam taki problem w październiku zamówiłem Rav4 w wersji executiv jednak nie widzę postępów realizacji w aplikacji/stronie internetowej, dostałem e-maila z Toyoty żeby się zalogować lecz niestety nie ma tam mojego zamówienia jedynie mogę dodać auto za pomocą VIN którego nie posiadam, gdy zgłaszam do dilera problem odpowiada że mam dzwonić raz w miesiącu i on powie na jakim etapie jest realizacja bo z aplikacja on nic nie może zrobić. Wiem że auto 22.12 wjechało na taśmę produkcyjną. Czy diler widzi już vin i mógłby mi podać żebym mógł śledzić postępy realizacji ?

Pod MOJE SAMOCHODY są trzy zakładki: Moje auta; Moje zamówienia, Moje konfiguracje. Są one mało wyeksponowane ale jak "klikniesz" to się otwierają.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #194 dnia: 17 Lutego 2024, 20:53:35 »
Napisz na klient@toyota.pl
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl