Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277198 razy)

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #270 dnia: 05 Marca 2024, 09:04:26 »
Krisso my też nie wiedzieliśmy co robić  raczej sklanialismy
sie ku 23 ale stwierdziłam że 2 miesiące  różnicy aż tak nas nie zbawia a kasę się uzbiera. Wiec to troszkę loteria. Twoja Ravka ruszyła z Anglii zmierza do Zeebrugee ma być jutro o 7.30-8.30 więc jutro, pojutrze zapewne dostaniesz SMS. Z Belgii jak tu czytałam  to najczęściej  srednia 10-14 dni ale może być  krócej dłużej, bo nie wiem  jak to jest ze twoja jutro wpłynie czy czeka np na moją co  ma być  kolo 10. Z Mszczonowa ponoć im bliżej Mszczonowa tym trochę  szybciej ten transport  się odbywa. Na dłuższe trasy maja inna  logistyke. Czytałam że i miesiąc  się czeka.... Ale tu ponoć  warto od 1 chwili  pojawienia się w mszczonowie prześladować  dealera  bo tu już on ma duży wpływ na ten transport  też. Więc  ja od października siedze  cicho nie kontakuje  się z Dealeren ale jak doplynie  do Mszczonowa  będę go nawiedzać codziennie;)

Inna sprawa gdybym wiedziała  że naped na 4 to bedzi 2 miesiące  dłużej czyli byłby na czerwiec też na pewno złożyłabym  naped na 4x4 ale bałam się że zostanę  na wakacje beż auta a rodzina 2+2 plus babcia foteliki jakakoliwek podróż to nierealna Astra w hatchabcku
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2024, 09:06:42 wysłana przez Edytka89 »

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #271 dnia: 05 Marca 2024, 09:08:57 »
Ja zamawiałem rocznik 2024 C+S pod koniec października 2023. Produkcja była w styczniu, załadunek na statek 5 lutego. Obstawiam, że moja Ravka płynie na CEPHEUS LEADER, który w Hiszpanii w Sagunto ma być 16 marca (opływa Afrykę). Potem pewnie jeszcze UK i dopiero Belgia. Czyli w Zeebrugge najwcześniej na koniec marca. A jeszcze na początku roku Diler informował mnie, że odbiór auta ma być właśnie w takim terminie (max. 30.03.24). Już wiem, że może być ciężko odebrać Ravkę przed majówką...

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #272 dnia: 05 Marca 2024, 09:58:45 »
No to już wiadomo że się nie uda odbiór a nawet Mszczonow bo 23.03 przy dobrych wiatrach będzie w Zeebuge więc ja też bym dawała majówkę w wątpliwość. Sama już się przestawiłam psychicznie  na połowę kwietnia chociaż  jeszcze miesiąc  temu zakładałam marzec. Żeby tylko miesiąc nie utknęły  w Mszczonowie  to będzie  sukces
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2024, 10:01:55 wysłana przez Edytka89 »

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #273 dnia: 05 Marca 2024, 13:43:59 »
Dzisiaj w apce zmienił mi się status - produkcja została odhaczona - czy to już czas na dochodzenie w sprawie statku? ;-)
Ktoś pomoże?

Offline Magic77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #274 dnia: 05 Marca 2024, 13:50:24 »
Dzisiaj w apce zmienił mi się status - produkcja została odhaczona - czy to już czas na dochodzenie w sprawie statku? ;-)
Ktoś pomoże?
Tak to ten czas. Możesz śledzić statki opuszczające Nagoya.

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #275 dnia: 05 Marca 2024, 14:51:38 »
Ktoś pomoże?
Tak to ten czas. Możesz śledzić statki opuszczające Nagoya.
Najpewniej ten który wyplynal 4 ewentualnie 3.03 z Nagoya. Jak będę  miała chwilę wieczorem mogę  popatrzeć.

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #276 dnia: 05 Marca 2024, 16:33:19 »
Ja zamawiałem rocznik 2024 C+S pod koniec października 2023. Produkcja była w styczniu, załadunek na statek 5 lutego. Obstawiam, że moja Ravka płynie na CEPHEUS LEADER, który w Hiszpanii w Sagunto ma być 16 marca (opływa Afrykę). Potem pewnie jeszcze UK i dopiero Belgia. Czyli w Zeebrugge najwcześniej na koniec marca. A jeszcze na początku roku Diler informował mnie, że odbiór auta ma być właśnie w takim terminie (max. 30.03.24). Już wiem, że może być ciężko odebrać Ravkę przed majówką...

Ja sms-a dostałem 5 lutego z info że samochód opuścił fabrykę. Czyli płynie na tym samym statku co Twój?

Offline jaari65

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Rav4
« Odpowiedź #277 dnia: 05 Marca 2024, 17:16:36 »

Miałem propozycję selecsion na maj ale ten czarny dach nie koniecznie mi się podoba a różnica była tylko lub aż 7 tysięcy

7000 różnicy pomiędzy Selection a Comfort+Style??? Gdzie robią takie promocje?
Wezmę od ręki

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Offline zbyra

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 exe
« Odpowiedź #278 dnia: 05 Marca 2024, 17:33:55 »

Miałem propozycję selecsion na maj ale ten czarny dach nie koniecznie mi się podoba a różnica była tylko lub aż 7 tysięcy

7000 różnicy pomiędzy Selection a Comfort+Style??? Gdzie robią takie promocje?
Wezmę od ręki
Między Selection a exe.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #279 dnia: 05 Marca 2024, 18:35:36 »
Kapiszomiec Athens Highway z Nagoya 4
03 wypłynął  i kieruje  się na Sigapur tam się zatrzyma najczęściej  na dobę i potem zobacz  czy skieruje się Do sagunto(Hiszpania) lub Livarno (Wlochy) trochę ciężko  wiedzieć  na pewno bo jeszcze  za bardzo statki nie figurują w przypływach w Bristol
Cepheus wyplynal 8 z Nagoya czyli SMS tak 9 lub 10 powinien być obstawiałabym  jakiś wcześniejszy statek jeśli coś by jeszcze  pasowało. Chociaż 3ego już stał w Nagoya ale oni po wypłynięciu wysylaja
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2024, 18:46:34 wysłana przez Edytka89 »

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #280 dnia: 05 Marca 2024, 19:09:05 »
A jakie ma znaczenie czy statek skieruje się do sagunto(Hiszpania) lub Livarno (Wlochy)?

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #281 dnia: 05 Marca 2024, 19:12:21 »
03 wypłynął  i kieruje  się na Sigapur tam się zatrzyma najczęściej  na dobę i potem zobacz  czy skieruje się Do sagunto(Hiszpania) lub Livarno (Wlochy) trochę ciężko  wiedzieć  na pewno bo jeszcze  za bardzo statki nie figurują w przypływach w Bristol
Cepheus wyplynal 8 z Nagoya czyli SMS tak 9 lub 10 powinien być obstawiałabym  jakiś wcześniejszy statek jeśli coś by jeszcze  pasowało. Chociaż 3ego już stał w Nagoya ale oni po wypłynięciu wysylaja

Dzięki wielkie za info ale ja sms-a o puszczeniu fabryki dostałem 05.02 więc to jakiś wcześniejszy statek musi być. Czy jesteś w stanie go namierzyć? Czy to ten sam o którym pisze Pablowski czyli CEPHEUS LEADER?

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 05 Marca 2024, 19:31:07 »
A jakie ma znaczenie czy statek skieruje się do sagunto(Hiszpania) lub Livarno (Wlochy)?
Wtedy  wiemy na pewno że to ten statek z Toyotkami a nie jakiś jadący w inne miejsce  świata  na stronie portu zeebrugge i bristol jest mało statków dopływających w kwietniu

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #283 dnia: 05 Marca 2024, 19:31:54 »

Dzięki wielkie za info ale ja sms-a o puszczeniu fabryki dostałem 05.02 więc to jakiś wcześniejszy statek musi być. Czy jesteś w stanie go namierzyć? Czy to ten sam o którym pisze Pablowski czyli CEPHEUS LEADER?
Info o opuszczeniu fabryki jest zawsze dzień dwa po wypłynięciu  z portu

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: 05 Marca 2024, 19:50:11 »
03 wypłynął  i kieruje  się na Sigapur tam się zatrzyma najczęściej  na dobę i potem zobacz  czy skieruje się Do sagunto(Hiszpania) lub Livarno (Wlochy) trochę ciężko  wiedzieć  na pewno bo jeszcze  za

Info o opuszczeniu fabryki jest zawsze dzień dwa po wypłynięciu  z portu

Ale ten statek Athens Highway z tego co piszesz wypłynął 4.03 a nie 4.02

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl