Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277045 razy)

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #360 dnia: 19 Marca 2024, 14:52:00 »
Nasze powinny płynąć razem, więc ten Twój kwietniowy termin brałbym dla siebie w ciemno :grin: Połowa kwietnia na Mszczonów też by się zgadzała = 2-3 tygodnie jazdy z Belgii od 24 marca. Ale wątpię, by w terminie 2 tygodni ogarnęli BLE, potem ściągnęli auto i zamontowali w salonie: ID Canlock, hak, osłony złącza OBD, kamerki przód-tył, chlapacze...

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #361 dnia: 19 Marca 2024, 15:09:38 »
U mnie czysty pesymizm. Na każdym  etapie obsuwy to i w Mszczonowie może stać nawet 5 tygodni. I jeśli  mają takie problemy logistyczne to i upierdliwy dealer  może nie pomóc... Potem jeszcze salon parę dni... Więc mimo tego że auto od tygodnia z Belgii już się zaczynam nastawiać na po majówce żeby znowu się nie rozczarować.  Zła jestem że utrzymywali ten termin 18.03 i sprzedałam auto tydzień temu i teraz chyba pora  rozejrzec się za wypozyczalna aut jednak

Offline Synoptycznydaniel

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #362 dnia: 19 Marca 2024, 15:25:12 »
Mam pytanie czy wgl dealer ma realny wpływ na czas dostarczenia auta do salonu czy jednak decyduje harmonogram dostaw do Mszczonowa itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #363 dnia: 19 Marca 2024, 16:29:39 »
Zła jestem że utrzymywali ten termin 18.03 i sprzedałam auto tydzień temu
Dlatego ja przezornie dalej trzymam swoje Verso. Chociaż kosztowało mnie to kolejny przegląd i pełne ubezpieczenie OC/AC/NNW. Ale wiem, że wcześniej jak połowa maja auta nie odbiorę. Zamiast się rozczarować, wolę się pozytywnie zaskoczyć.

Offline zbyra

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 exe
« Odpowiedź #364 dnia: 19 Marca 2024, 19:43:22 »
Nasze powinny płynąć razem, więc ten Twój kwietniowy termin brałbym dla siebie w ciemno :grin: Połowa kwietnia na Mszczonów też by się zgadzała = 2-3 tygodnie jazdy z Belgii od 24 marca. Ale wątpię, by w terminie 2 tygodni ogarnęli BLE, potem ściągnęli auto i zamontowali w salonie: ID Canlock, hak, osłony złącza OBD, kamerki przód-tył, chlapacze...

Czy Canlock i osłonę to wykonuje serwis Toyoty?

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #365 dnia: 19 Marca 2024, 19:46:42 »
Dzisiaj dzwonił sprzedawca. Ponoć auto jedzie już ma lawecie i na dniach ma być w Mszczonowie. A od Mszczonowa trzeba zaczekać jakieś 2 tygodnie. Czyli możliwe, że odbiór będzie w pierwszej połowie kwietnia.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #366 dnia: 19 Marca 2024, 20:19:08 »

Osłona to dzieł Bartka78 i darkanian82. Nie wiem czy ASO to zamontują, choć warto spytać. CanLocka lepiej w niezależnym warsztacie aby uniknąć montażu w standardowym (dla Toyoty) miejscu. Warto Bear-Locka. Chlapacze i stopnie boczne polecam. Przydatne i wygodne.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #367 dnia: 19 Marca 2024, 20:23:30 »
Dzisiaj dzwonił sprzedawca. Ponoć auto jedzie już ma lawecie i na dniach ma być w Mszczonowie. A od Mszczonowa trzeba zaczekać jakieś 2 tygodnie. Czyli możliwe, że odbiór będzie w pierwszej połowie kwietnia.
Naszym Ravka zmienił się status w podobnym czasie i teraz nie wiem skąd sprzedawca wie że faktycznie jest na lawecie, skoro mój dealer twierdzi  że mają tylko szacunkowe dane z TCE nie mają bezpośredniego podglądu czy auro jest w porcie w Belgi czy już jest zapakowane czy jedzie itp. Tak jak widziałam że ba kotwicy stało w Anglii  mój dealer nie znał daty  dotarcia do Zebrugge ( byłam w większej wiedzy) jedynie date dotarcia do Mszczonwa i że auto opuściło fabrykę w Japonii znajduje się w transporcie  morskim... tak samo teraz TCE odpisało że podało date 2.04 niewiarzaco nie są w stanie okreslil czy auro dotrze  przed tą data czy po.... masakra jakaś ta logistyka. Chyba  że specjalnie tak zbywają żeby klienci nie truli im. Sparov mogę się ludzic że nasze Ravki są na tej lawecie i się zdzwie jak zs parę dni zmieni się status.  Ktoś tu pisał że ostatnie tygodnie od Belgii  są najgorsze potwierdzam;)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #368 dnia: 19 Marca 2024, 20:29:19 »
trzeba zaczekać jakieś 2 tygodnie. Czyli możliwe, że odbiór będzie w pierwszej połowie kwietnia.

Obym się mylił ale non stop kłamią w żywe oczy
Obecnie od 2 tygodni.. do nawet do 2 miesięcy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zbyra

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 exe
« Odpowiedź #369 dnia: 19 Marca 2024, 21:52:54 »
Też tak myślałem. Tylko zrozumiałem że w ASO.
Moja RAV-ka coś długo w produkcji ( 10-go) to na koniec czerwca raczej nie będzie

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #370 dnia: 20 Marca 2024, 06:35:43 »
Tak, jestem wstępnie dogadany z ASO na montaż i osłon i Canlocka.

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #371 dnia: 20 Marca 2024, 10:06:35 »

Właśnie dostałem powiadomienie że samochód jest w transporcie. Czyli chyba jednak płynął jakimś innym statkiem. Też dostałeś?

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #372 dnia: 20 Marca 2024, 10:13:40 »
I pytanie co oznacza to powiadomienie? Czy to że zostały wyładowane ze statku w Zeebrugge czy może ruszyły już w drogę do Mszczonowa?

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #373 dnia: 20 Marca 2024, 10:47:56 »
I pytanie co oznacza to powiadomienie? Czy to że zostały wyładowane ze statku w Zeebrugge czy może ruszyły już w drogę do Mszczonowa?
Wyładowane ze statku nie ma jak sprawdzić czy są na lawecie ani dealer ani TCE nie udziela takich  informacji. Prawdopodobnie od 2 do 6 tygodni powinien być w Mszczonowie. A potem  czytając fprum lexusa to się załamałam bo nawet 2 miesiące mogą stać w Mszczonowie ale już takiego  pecha nie zakładam

2 forumowiczom ponad 2 tygodnie  wyruszyły z Zebrugee zobaczymy  kiedy się pochwalą ze auto w Mszczonowie  może trochę pocieszą:)

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #374 dnia: 20 Marca 2024, 10:51:57 »
Czyli chyba jednak płynął jakimś innym statkiem. Też dostałeś?
Masz rację, jednak przypłynął innym statkiem  :grin: Mam w aplikacji status "W transporcie".

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl