Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277095 razy)

Offline marboy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #540 dnia: 08 Kwietnia 2024, 16:52:54 »
Dzisiaj handlowiec przekazał mi numer VIN, samochód z Cape Town powinien dotrzeć w piątek lub poniedziałek.
W aplikacji nadal jest Mszczonów.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #541 dnia: 08 Kwietnia 2024, 17:12:58 »
Kurde tak czytam Wasze wiadomości to chyba wybrałem nie tego dilera co trzeba.
Większość aut płynęła razem, są osoby co już go mają w salonie inni dostają już Vin.
Mi aplikacja wariowała wismar-Mszczonow Wismar-Zeebrugge i teraz jest samo Wisma.
Jak dzwonię do salonu to handlowiec już mam przeczucie że ma mnie w dupie.
Na początku marca będzie no to dzwonię, przepraszamy jednak w połowie marca no to dzwonię i kolejne przeprosiny że na święta Wielkanocne już będzie do odbioru to już pojechałem i co auta nie ma po świętach będzie to już nie dzwonię bo mam blisko to podjadę i tak teraz zbywają mnie że za tydzień zabrudzone za tydzień.
Auto zamówione koniec maja 2023.
Jak napisałem do Centrali to nie wiem czy to jakiś robót odpisuje pierwsza data 19.04 wjedzie do Polski dwa dni później już 21.04 wjedzie do Polski dzisiaj dostałem że 30.04 wjedzie do Polski
Oni z niektórych z nas robią sobie jaja jednym się nie spieszy z odbiorem mi się akurat spieszy 11 miesięcy czekania już głupio mi pożyczać auto od rodziny.

Offline janki111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV Style
« Odpowiedź #542 dnia: 08 Kwietnia 2024, 17:20:40 »
Widać, że niestety dopłynięcie statku nie jest równe z czasem dostarczenia samochodu do salonu. Mój też płynął Cape Town, a dzisiaj otrzymałem też informację, że w Polsce będzie dopiero na 20go. A inni mają już VIN i zaraz odbierają samochód. To jest po prostu śmiesznego z tym wszystkim. Nie ma to sensu i logiki, cały ten transport do Polski i dealerów.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black, MY24

Offline Synoptycznydaniel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #543 dnia: 08 Kwietnia 2024, 17:26:57 »
Jutro zajadę do sprzedawcy zobaczymy co on mi obieca

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #544 dnia: 08 Kwietnia 2024, 17:42:46 »
Kurde tak czytam Wasze wiadomości to chyba wybrałem nie tego dilera co trzeba.
Większość aut płynęła razem, są osoby co już go mają w salonie inni dostają już Vin.
Mi aplikacja wariowała wismar-Mszczonow Wismar-Zeebrugge i teraz jest samo Wisma.
Jak dzwonię do salonu to handlowiec już mam przeczucie że ma mnie w dupie.
Na początku marca będzie no to dzwonię, przepraszamy jednak w połowie marca no to dzwonię i kolejne przeprosiny że na święta Wielkanocne już będzie do odbioru to już pojechałem i co auta nie ma po świętach będzie to już nie dzwonię bo mam blisko to podjadę i tak teraz zbywają mnie że za tydzień zabrudzone za tydzień.
Auto zamówione koniec maja 2023.
Jak napisałem do Centrali to nie wiem czy to jakiś robót odpisuje pierwsza data 19.04 wjedzie do Polski dwa dni później już 21.04 wjedzie do Polski dzisiaj dostałem że 30.04 wjedzie do Polski
Oni z niektórych z nas robią sobie jaja jednym się nie spieszy z odbiorem mi się akurat spieszy 11 miesięcy czekania już głupio mi pożyczać auto od rodziny.
Jeśli y
Tobie skakał status na Mszczonów mozliwe ze auto jedzie do salonu.  Gorzej że mną... Auto od miesiąca w Belgii a teraz prawie 1.5 tygodnia ten przeklęty wismar.  Do dealera nie dzwonie: powiedział konkretnie że pojecia nie ma. Zobaczymy co Twój powie jutro daj znac

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #545 dnia: 08 Kwietnia 2024, 19:05:13 »
A co mogą mi powiedzieć że za tydzień.
Oni już wiedzą że będę odwiedzał ich każdego dnia to mój handlowiec pójdzie na urlop jestem tego pewien.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #546 dnia: 08 Kwietnia 2024, 20:00:56 »
Mój z Cape Town od 28 marca ma status w transporcie, Mszczonów. Po drodze nie było żadnego Wismar. Dziś od dilera dostałem nr VIN. Rzekomo do końca tygodnia ma być w salonie, najdalej w następnym tygodniu. Zobaczymy... Mam już dostarczyć videorejestrator i osłony złącza CAN do montażu. Dojdzie jeszcze hak i ID Can, więc odbiór w okolicach przed/po Majówce byłby dla mnie spoko.

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #547 dnia: 08 Kwietnia 2024, 21:18:18 »
To tylko mogę Tobie pogratulować wyboru salonu i handlowca.
Widać u mnie takie pupy że załatwić nie mogą nic.
A jak pytam o samochód to tylko słyszę za tydzień za tydzień i za tydzień

Offline Dr_Kotwica

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav 4 gen 5
« Odpowiedź #548 dnia: 09 Kwietnia 2024, 00:21:56 »
Cześć

Zamówienie połowa grudnia 2023 , RAV 4 4x4 Executive Urban Khaki , 5.03.2024 info ze opuściła fabrykę , dealer  przekłada termin już 3 raz( 29.03 , 10.04 i 25.04) , w między czasie sprzedałem swoje auto licząc na odbiór nowego , w perspektywie wakacji w weekend majowy ( wyjazd za grsnice 10 dni  ) dealer daje mi za free auto na wyjazd mam się niczym nie przejmować , jestem tylko ciekaw czy uda mi się odebrać w maju , mój chyba płynie Athens Highway .

Offline EE@EE@EE

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #549 dnia: 09 Kwietnia 2024, 07:52:11 »
Mój z Cape Town od 28 marca ma status w transporcie, Mszczonów. Po drodze nie było żadnego Wismar. Dziś od dilera dostałem nr VIN. Rzekomo do końca tygodnia ma być w salonie, najdalej w następnym tygodniu. Zobaczymy... Mam już dostarczyć videorejestrator i osłony złącza CAN do montażu. Dojdzie jeszcze hak i ID Can, więc odbiór w okolicach przed/po Majówce byłby dla mnie spoko.
Proszę napisz jaki wybrałeś viedorejestrator, osłonę CAN i ID CAN również czekam na dostarczenie tylko nie wiadomo w jakim czasie samochodu:

Płynie HEROIC LEADER miał być w Belgi 10.04 zmienił trasę z  Departure from Sagunto do Arrival at Bristol

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:373675/mmsi:311052700/imo:9441570/vessel:HEROIC_LEADER

Poniedziałkowa weryfikacja TCE :
"zgodnie z informacją zawartą w naszym wewnętrznym systemie informujemy, iż szacowany termin nie uległ zmianie i nadal wskazuje 24 kwietnia br. ( Polski (skład celny) )"

sprzedawca:
" system wskazuje taka datę.(02.05.2024) jako gwarantowaną. Więcej szczegółów będę mógł podać, jak samochód pojawi się w Polsce"

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #550 dnia: 09 Kwietnia 2024, 08:39:05 »
Do tej pory miałem kamerkę VIOFO A129 Dual. Ponieważ ta się sprawdziła, ale zostaje w obecnym aucie (nie bardzo chce mi się ją z powrotem wygrzebywać, bo wszystko pochowałem), to teraz kupuję A229 PRO Dual. Osłony złącza OBD mam z tego forum od kolegów Bartek79 i Darkanian82. Dodatkowe zabezpieczenie to Q-SAFE ID CAN.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #551 dnia: 09 Kwietnia 2024, 08:58:57 »
Dr_Kotwica - dostałem sms tego samego dnia czyli nasze auta pewnie płyną razem statkiem Athens Highway, który 19 kwietnia ma być dopiero w Belgii :-) Ja się nie nastawiam na cokolwiek bliżej niż koniec maja.

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #552 dnia: 09 Kwietnia 2024, 09:06:43 »
Proszę napisz jaki wybrałeś viedorejestrator, osłonę CAN i ID CAN również czekam na dostarczenie tylko nie wiadomo w jakim czasie samochodu:

Płynie HEROIC LEADER miał być w Belgi 10.04 zmienił trasę z  Departure from Sagunto do Arrival at Bristol

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:373675/mmsi:311052700/imo:9441570/vessel:HEROIC_LEADER

Poniedziałkowa weryfikacja TCE :
"zgodnie z informacją zawartą w naszym wewnętrznym systemie informujemy, iż szacowany termin nie uległ zmianie i nadal wskazuje 24 kwietnia br. ( Polski (skład celny) )"

sprzedawca:
" system wskazuje taka datę.(02.05.2024) jako gwarantowaną. Więcej szczegółów będę mógł podać, jak samochód pojawi się w Polsce"

Obstawiam, że mój płynie również tym samym statkiem. Jaki termin odbioru podał ci dieler? Ja mam 15.05. Zamawiałem w Lesznie ale ten diler ma salony Totyoty i Lexusa w lesznie, Poznaniu i Kaliszu.

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #553 dnia: 09 Kwietnia 2024, 09:08:24 »
Sorki doczytałem, że masz dokładnie wszystko jak ja tylko termin odbioru inny bo wcześniejszy.

Offline AdiTrener

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #554 dnia: 09 Kwietnia 2024, 14:14:09 »
Po rozmowie z handlowcem auto ma dotrzeć 24.04do Mszczonowa a to jeszcze nie jest potwierdzone.
Samochód płynął statkiem Cape Town.
Moje podejrzenia są takie że mój samochód dostał ktoś inny co ma lepsze układy i czekać się jemu nie chciało.
Bo to aż dziwne że osoby z którymi płynął mój samochód odbierają lub też już odebrali.
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2024, 15:02:35 wysłana przez AdiTrener »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl