Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277456 razy)

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #675 dnia: 16 Kwietnia 2024, 14:11:19 »
Moja też z Cape Town. Dzisiejsza wiadomość od handlowca: "Hak został zamówiony, przewidujemy jego dostawę do końca tygodnia. Powinniśmy się wyrobić z całością do końca przyszłego tygodnia."

Offline janki111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV Style
« Odpowiedź #676 dnia: 16 Kwietnia 2024, 16:25:55 »
Wczoraj wpadł status Mszczonów, dzisiaj uzyskałem już VIN od dealera. Mam nadzieję, że szybko się uporają z dokumentami i transportem.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black, MY24

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #677 dnia: 16 Kwietnia 2024, 19:59:44 »
Do mnie dziś dzwonił handlowiec. Zna już VIN. Auto już w Polsce. Został zlecony transport do salonu. Auto do odbioru do 2-3 tygodni.

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #678 dnia: 17 Kwietnia 2024, 13:04:10 »
U mnie Zeebrugee więc teraz zero "śledzenia" tak to człowiek sobie popatrzył jak płynie Heroic Leader. A teraz tylko czekać na kolejne komunikaty.

Offline superhazy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav
« Odpowiedź #679 dnia: 17 Kwietnia 2024, 13:29:24 »
sp4 Zrelaksuj się i do miesiąca będzie w salonie :-)

Offline looju

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2024
« Odpowiedź #680 dnia: 17 Kwietnia 2024, 17:01:39 »
Dostałem dziś z salonu info, że dotarły dokumenty samochodu oraz że mogę już płacić i rejestrować. Odbiór możliwy przed majówką. Tylko dziwnie tak płacić za samochód którego nie ma jeszcze w salonie :D
Mam nadzieję, że dojedzie w tym tygodniu, bo w przyszłym mnie nie ma i sprawa utknie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #681 dnia: 17 Kwietnia 2024, 17:12:57 »
Tylko dziwnie tak płacić za samochód którego nie ma jeszcze w salonie
Z tym płaceniem, rejestracją i ubezpieczeniem to bym się wstrzymał do zobaczenia samochodu. Dziwne są te praktyki w Toyocie, nigdy nie zapłaciłem za żaden samochód przed jego zobaczeniem. Płacić  ubezpieczenie , a trzeba to zrobić w dniu rejestracji, jak samochód nie wiadomo kiedy fizycznie odbierzesz i będziesz nim jeździł to jakiś żart.

Offline Krzyhu6918

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #682 dnia: 17 Kwietnia 2024, 17:21:13 »
Czy jest widoczny jakiś skład kolejowy z RAVKAMI koło Mszczonowej

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #683 dnia: 17 Kwietnia 2024, 20:05:38 »
Z tym płaceniem, rejestracją i ubezpieczeniem to bym się wstrzymał do zobaczenia samochodu. Dziwne są te praktyki w Toyocie, nigdy nie zapłaciłem za żaden samochód przed jego zobaczeniem. Płacić  ubezpieczenie , a trzeba to zrobić w dniu rejestracji, jak samochód nie wiadomo kiedy fizycznie odbierzesz i będziesz nim jeździł to jakiś żart.

Kupowałem nowe samochody u: Peugeot, Seat, Opel, VW, Hyundai ( 2 razy) i zawsze opłacałem i rejestrowałem samochód przed jego zobaczeniem więc nie rozumiem dlaczego piszesz o "dziwnych praktykach Toyoty"?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #684 dnia: 17 Kwietnia 2024, 22:17:18 »
To jak nazwać praktykę w Mercedesie, gdzie za próbę rezerwacji  on line (zapytanie o auto dostępne "z placu") trzeba ..."Od grudnia 2023 r.Mercedes oferuje możliwość wysyłania zapytania o rezerwację samochodu dostępnego od ręki w sieci dealerskiej, po opłacie kaucji w wysokości 5000 zł."
Odbiór auta jest możliwy natychmiast po zaksięgowaniu pełnej kwoty  wpłaty na koncie dealera...pamiętaj, by zabrać pełną dokumentację zakupu i fakturę wpłaty... :) Świat idzie do przodu... ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #685 dnia: 18 Kwietnia 2024, 08:57:13 »
Czy dotarły już do salonów Wasze Ravki czy nadal stoją w Mszczonowie? Moja już tydzień czeka na transport :/

pireus

• Gość
« Odpowiedź #686 dnia: 18 Kwietnia 2024, 09:13:33 »
Chyba porównujesz dwie różne rzeczy?Co ma kaucja za rezerwację, do płacenia faktury za auto, rejestrację i jego ubezpieczania, gdy  nabywca jeszcze go nawet nie zobaczył?

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #687 dnia: 18 Kwietnia 2024, 09:14:31 »
Czy dotarły już do salonów Wasze Ravki czy nadal stoją w Mszczonowie? Moja już tydzień czeka na transport :/
Moja też tydzień i niestety  mimo informacji że 25.04 będzie do odbioru, nie ma jej w kalendarzu  dostaw do poniedziałku.  Niby  salon wie na 3 dni do przodu co ma przyjechać. Więc  już widzę że nic z tego bo na wtorek miałam umowiona  rejestrację to nawet jak dojedzie  we wtorek nie zdążę obejrzeć. W moim salonie  zwyczaj że najpierw  oglądamy auto dopiero rejestrujemy i opłacamy i wystawiają  fakturę.  Niestety  już wiem że termin tak był rzucony  chyba żebym dala spokój z telefonami. Zadziałało.
Mszczonow ma 14 dni ale roboczych  na transport  od  momentu wprowadzenia wszystkiego w systemie. U mnie auto dopiero  po 4 dniach  było w systemie  i miało widoczny VIN
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2024, 09:18:21 wysłana przez Edytka89 »

Offline marboy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #688 dnia: 18 Kwietnia 2024, 09:17:56 »
Czy dotarły już do salonów Wasze Ravki czy nadal stoją w Mszczonowie
Moja leżakuje w Mszczonowie od 5 kwietnia.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black

Offline janki111

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV Style
« Odpowiedź #689 dnia: 18 Kwietnia 2024, 09:22:31 »
Moja dotarła w poniedziałek do Mszczonowa, we wtorek rano pojawiła się w systemie u dealera, skąd uzyskałem VIN. Od wtorku wieczorem istnieje szary ślad do salonu - tyle wiem na razie.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black, MY24

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl