Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277699 razy)

Offline rka1989

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #990 dnia: 29 Maja 2024, 10:59:11 »
Mi też leasing rejestrował auto w WWA i od momentu otrzymania papierów do przysłania blach do salonu minęło chyba 5 dni. Teraz słyszałem, że w WWA trochę dłuższe kolejki bo ponoć taksówkarze z zagranicy muszę jakieś nowe dokumenty wyrabiać i ruszyli szturmem do urzędów

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #991 dnia: 29 Maja 2024, 11:32:27 »
Wymieniają „swoje” prawa jazdy na PL. Ale to równoległa „kolejka”
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #992 dnia: 29 Maja 2024, 13:00:55 »
Żeby nie być gołosłownym...
https://radioszczecin.pl/1,468114,poranne-kolejki-i-tlumy-petentow-to-codziennosc-
Artykuł z lutego, ale nic się nie poprawiło :(
 Edit:
Obrazki jak za PRL-u
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2024, 13:04:37 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #993 dnia: 29 Maja 2024, 13:30:38 »
W Krakowie leasing ogarnął rejestracje w jeden dzień, zdążył nawet wysłać kurierem do Wrocławia tak, że na drugi dzień o 10 rano tablice były już na aucie. :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #994 dnia: 29 Maja 2024, 13:46:55 »
Widać u mnie ludzie masowo kupują auta, bo innego logicznego wytłumaczenia nie widzę 
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #995 dnia: 29 Maja 2024, 14:37:30 »
U nas przez www nie ma terminów "o panie daleko, daleko..." cytując klasyka z kabaretu  :(
W Kielcach o 7:30 wchodzisz na stronę www do rejestracji elektronicznej i na drugi dzień o wybranej godzinie załatwiasz w ciągu 30 min.

Offline kiciziom

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 GR_SPORT
« Odpowiedź #996 dnia: 29 Maja 2024, 14:46:06 »
Kurde tak sobie patrzę na te historie i cieszę się że dealer nawet nie poinformował mnie o tym, że proces dostawy auta można jakoś monitorować. Przecież bym nie wytrzymał.
Miałem wpisaną do umowy od samego początku konkretną datę odbioru i cierpliwie na nią czekałem. Co prawda samochód spóźnił się 3 tygodnie (ale o tym też zostałem poinformowany dość wcześniej). Potem już poszło "z górki" - termin dotrzymany a za opóźnienie dostałem całkiem pokaźną rekompensatę.

Papiery do rejestracji dostałem na tydzień przed odbiorem, tak więc spokojnie się wyrobiłem z zarejestrowaniem samochodu.

p,paw

Hej, w jakim sensie rekompensatę ? Tańsze auto było czy np dodatki jakieś ? Jak to wyglądało u ciebie bo podejrzewam że u mnie to samo będzie :)
MY24 - RAV 4 GR_SPORT White-Pearl + BLACK// SKYVIEW + JBL  Zamówiona 19.04.2024

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #997 dnia: 29 Maja 2024, 14:58:49 »
Kurde tak sobie patrzę na te historie i cieszę się że dealer nawet nie poinformował mnie o tym, że proces dostawy auta można jakoś monitorować. Przecież bym nie wytrzymał.
Miałem wpisaną do umowy od samego początku konkretną datę odbioru i cierpliwie na nią czekałem. Co prawda samochód spóźnił się 3 tygodnie (ale o tym też zostałem poinformowany dość wcześniej). Potem już poszło "z górki" - termin dotrzymany a za opóźnienie dostałem całkiem pokaźną rekompensatę.

Papiery do rejestracji dostałem na tydzień przed odbiorem, tak więc spokojnie się wyrobiłem z zarejestrowaniem samochodu.

p,paw

Hej, w jakim sensie rekompensatę ? Tańsze auto było czy np dodatki jakieś ? Jak to wyglądało u ciebie bo podejrzewam że u mnie to samo będzie :)

Dostałem sporą (względnie) kwotę na akcesoria. Za niewielką dopłatą sprawiłem sobie za to komplet kół (opony/felgi) zimowych.

p,paw

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #998 dnia: 29 Maja 2024, 15:10:36 »
Rka1989 co salon to inne info. Mój z Mszczonowa zjechał w tydzień. W salonie powiedziano że w Mszczonowie oni nic nie robią i jest to skład celny wielu marek. Aktualizacją oprogramowania w Mszczonowie? Jakoś nie mogę w to uwierzyć. Proponuję dokładne obejrzenie samochodu przed odbiorem włącznie z pomiarem grubości powłoki lakierniczej.

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #999 dnia: 29 Maja 2024, 15:38:36 »
To jest aż nieprawdopodobne. Skandal. Nie ma żadnej wiążącej daty. Sprzedawca od samego początku mówił, że termin w zamówieniu ma charakter tylko i wyłącznie orientacyjny. Mialem "PRZEWIDYWANY" termin odbioru do 30 kwietnia, odebrałem 13 maja, jeszcze klips dokładki tylnego nadkola trzeba było docisnąć, bo odstawała i wkurzało optycznie, widziałeś jak hak zamontowali, jak rejestratorki przymocowane, a Ty piszesz o jakiś rabatach, bo się 2 tygodnie spóźnili? Kołach za niewielką dopłata?  No nie wierzę.
« Ostatnia zmiana: 29 Maja 2024, 15:40:56 wysłana przez KriSSo »
Pozdrawiam,

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1000 dnia: 29 Maja 2024, 16:09:37 »
No nie wierzę.

Raczej to Ty odpuściłeś wszystkie tematy a teraz nie wierzysz ;)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline zbyra

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 exe
« Odpowiedź #1001 dnia: 29 Maja 2024, 20:19:22 »
Witam.
Coś się pokiełbaskowało z aplikacją bo ja tak narzekałem na długi czas transportu z Belgii, a dzisiaj Pani z salonu zadzwoniła, że jest już VIN i po niedzieli będzie w salonie. Mogą zrobić za mnie rejestrację.
W aplikacji nie miałem w ogóle Mszczonowa. Ble jest montowany w Mszczonowie.

Offline rka1989

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1002 dnia: 29 Maja 2024, 21:30:04 »
Rka1989 co salon to inne info. Mój z Mszczonowa zjechał w tydzień. W salonie powiedziano że w Mszczonowie oni nic nie robią i jest to skład celny wielu marek. Aktualizacją oprogramowania w Mszczonowie? Jakoś nie mogę w to uwierzyć. Proponuję dokładne obejrzenie samochodu przed odbiorem włącznie z pomiarem grubości powłoki lakierniczej.
Taki mam zamiar. Dzisiaj tel, że auto w salonie a w apce z Mszczonowa zmieniło się na Zebrugee. Odbiór w następny piątek bo salon zamknięty na długo weekend a w poniedziałek jedzie na zabezpieczenie podwozia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline xclone

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Executive
« Odpowiedź #1003 dnia: 29 Maja 2024, 22:44:09 »
u mnie dzisiaj telefon z samego rana, że auto dzisiaj zjeżdża do salonu (równiutki miesiąc - 29 kwietnia wjechał do Mszczonowa). Zapytałem dilera wprost: czy z autem coś się działo, że tak długo stało w Mszczonowie to usłyszałem, że w maju Toyota miała tzw. kampanię aktualizacji oprogramowania, którą robili danej partii aut w Mszczonowie (15-20 aut) , bo podobno były problemy z łącznością telefonów itp. i dlatego to się przeciągnęło. Z jednej strony klops, że akurat na moje auto trafiło długi czas oczekiwania, z drugie strony dobrze (mam nadzieję),  bo nie powinno być już problemów z oprogramowaniem ale will see.

o widzisz.. to przynajmniej znamy prawdopodobny powód.. :) no ja swoją dzis wyjechałem z salonu.. jestem zadowolony, choć nie obyło się bez łyżki dziegciu - ta wnęka na pace nad akumulatorem - ktos na siłę chciał wcisnąć ją w dolne wsuwki i je połamał... nie zauważyłem tego przy oględzinach, w piątek jadę poprosić o nową... BLE i antykuna założone, dywaniki i gumy otrzymane, dodatkowo pokrowce na koła i same koła zimowe... został hak i progi, jak dojadą... temat dla mnie prawie zamknięty... godzinę spędziłem na wsadzaniu moich zakupionych "dodatków" (gumowe wkładki, lampki na pakę, plastikowa porządna wkładka/foremka pod łokieć, wieszaki na telefony) :) weekend można prawie zacząć... jeszcze tylko jutro VeePeaka podczepię i po moduję co tam trzeba :P (ciekawe, gdzie się ustawia domykanie okien z pilota)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1004 dnia: 30 Maja 2024, 11:06:43 »
Domykanie/otwieranie okien z pilota ustawia się poprzez tester diagnostyczny.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl