Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277554 razy)

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #1020 dnia: 08 Czerwca 2024, 23:38:41 »
Zmierzyłem równiez czujnikiem lakieru całe auto
Jaka grubość lakieru?
Pozdrawiam,

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #1021 dnia: 08 Czerwca 2024, 23:42:02 »
Od 60-90 we wnekach do 150-180 um max na reszcie. Jak ma inaczej to lepiej, by zachował wartosci dla siebie :)
Edit: Przy dachu lakierowanym na czarno max 250 um.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2024, 23:50:16 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline rka1989

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1022 dnia: 09 Czerwca 2024, 10:12:42 »
Zmierzyłem równiez czujnikiem lakieru całe auto
Jaka grubość lakieru?

od 110 do 150

Offline rka1989

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1023 dnia: 10 Czerwca 2024, 10:00:46 »
Cześć, wiem, że temat stary z tymi pastylkami ale właśnie przy odbiorze auta zapisaliśmy odbiór 1 pastylki do VODAFONE. Napisałem do klient@toyota.pl i dostałem odpowiedź:
"W odpowiedzi na Pana wiadomość informujemy, iż standardowo jest wydawana w zestawie jedna karta Proxy. Klient ma możliwość zamówienia odpłatnie dodatkowej karty w Autoryzowanej Stacji Dilerskiej Toyoty."

Czy komuś się udało się komuś uzyskać nieodpłatnie drugą pastylkę do alarmu VODAFONE?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1024 dnia: 10 Czerwca 2024, 11:07:40 »
Cześć, wiem, że temat stary z tymi pastylkami ale właśnie przy odbiorze auta zapisaliśmy odbiór 1 pastylki do VODAFONE. Napisałem do klient@toyota.pl i dostałem odpowiedź:
"W odpowiedzi na Pana wiadomość informujemy, iż standardowo jest wydawana w zestawie jedna karta Proxy. Klient ma możliwość zamówienia odpłatnie dodatkowej karty w Autoryzowanej Stacji Dilerskiej Toyoty."

Czy komuś się udało się komuś uzyskać nieodpłatnie drugą pastylkę do alarmu VODAFONE?
Ja dostałem jeden pilot systemu BLE oraz propozycję dorobienia drugiego za 4 stówy. Napisałem maila na wspomniany wyżej e-mail i dostałem info, że dealer skontaktuje się niezwłocznie celem wydania drugiego, darmowego pilota.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1025 dnia: 10 Czerwca 2024, 11:08:37 »
Ponoć zmienili podejście i nie oferują już drugiej karty/pastylki z darmo.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1026 dnia: 10 Czerwca 2024, 11:14:04 »
No ale jak widać - da się. Tylko pytanie czy to oszczędność TCE czy samego dealera. Jestem ciekaw kto za ten dodatkowy pilot zapłaci.

Offline rka1989

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1027 dnia: 10 Czerwca 2024, 11:16:12 »
No ale jak widać - da się. Tylko pytanie czy to oszczędność TCE czy samego dealera. Jestem ciekaw kto za ten dodatkowy pilot zapłaci.

Moja dilerka wróci z urlopu to pocisnę temat drugiego pilota; zobaczę czy coś się da ugrać i dam znać.

Offline westsajd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: .
« Odpowiedź #1028 dnia: 10 Czerwca 2024, 11:20:33 »
Ja pisałem o dodatkową kartę proxy do Cobry i też dostałem odpowiedź, że jest płatna.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1029 dnia: 10 Czerwca 2024, 11:48:46 »

Moja dilerka wróci z urlopu to pocisnę temat drugiego pilota; zobaczę czy coś się da ugrać i dam znać.
Przedtem BOK Toyoty pisał, że się należy za darmo. Teraz żeby płacić. Znaczy zmieniło się podejście i stanowisko TCE w tej sprawie. Roma locuta causa finita.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1030 dnia: 10 Czerwca 2024, 12:25:37 »
Tylko pytanie czy to oszczędność TCE czy samego dealera
Mi powiedziano, przy odbiorze auta, że BLE dostają z jednym pilotem/pastylką i jeśli chcę drugi, to muszą go odpłatnie zamówić, bo go po prostu zwyczajnie nie mają. Być może kupując takie urządzenie bezpośrednio od producenta dostaje się dwa, ale diler dostaje jeden i jeden otrzymałem. Taka była rozmowa, a jaka jest prawda to oczywiście nie wiem.
Pozdrawiam,

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1031 dnia: 10 Czerwca 2024, 13:51:21 »
Mi powiedziano, przy odbiorze auta, że BLE dostają z jednym pilotem/pastylką i jeśli chcę drugi, to muszą go odpłatnie zamówić, bo go po prostu zwyczajnie nie mają.
30 min od maila dostałem telefon od dealera, że zapraszają na odbiór pilota i jego kodowanie...

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1032 dnia: 10 Czerwca 2024, 14:38:28 »
30 min od maila dostałem telefon od dealera, że zapraszają na odbiór pilota i jego kodowanie...
Dobrze, zatem poszedł przed chwilą mail, zobaczymy, czy mój dealer też do mnie zadzwoni  :cheesy:
Pozdrawiam,

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1033 dnia: 10 Czerwca 2024, 16:07:09 »
Coś nie mogę edytować poprzedniej wiadomości, więc dokładam:

30 min od maila dostałem telefon od dealera, że zapraszają na odbiór pilota i kodowanie...

Jestem normalnie zaskoczony, ale rzeczywiście, miałeś rację. Napisałem mail w tej sprawie, a przed chwilą telefon od dilera i umówiłem wizytę na za dwa tygodnie na odbiór pastylki i jego kodowanie gratis.

Przy okazji, po przebiegu 2500 km, zlecę wymianę oleju na ENEOS X-Prime 0W16 i kodowanie domykania dachu i okien z pilota - to już pewnie odpłatnie oraz sprawdzenie dlaczego nie działa otwieranie bagażnika nogą (albo nie umiem, to niech pokażą).
Pozdrawiam,

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #1034 dnia: 10 Czerwca 2024, 19:32:53 »
(...)  i kodowanie domykania dachu i okien z pilota - to już pewnie odpłatnie (...)
A dlaczego odpłatnie? Przecież to są funkcje dostępne bez dokładania żadnych części, bez żadnych demontaży. Ja też będąc w ASO przy okazji poprosiłem o uruchomienie domykania z pilota, o zmianę ilości kliknięć na pilocie w celu otwarcia kufra i o zmniejszenie zasięgu BLE. Nie było ani słowa o płaceniu mimo, że na przestrojenie BLE musiałem umówić się na inny dzień, w którym będzie serwisant od dystrybutora/producenta. Szyby/otwieranie kufra zrobili od ręki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl