Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277265 razy)

Offline bimbaj4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #1110 dnia: 09 Lipca 2024, 21:15:51 »
Dzisiaj zmiana statusu: planowany odbiór początek sierpnia

06.04 - Zamówienie
19.04 - Przetwarzanie zamówienia
08.05 - Produkcja w toku (13.05 wyprodukowany)
17.05 - Wyjazd z fabryki
28.06 - W transporcie - Zeebrugge
09-07 - W transporcie - Mszczonów

PS co dziwne czerwona aplikacja pokazuje już mszczonów , natomiast czarna dalej zeebrugge

Mój i Twój przyjechały jednym transportem. Czyli jak dojedzie do dealera to ja będę w najlepsze się wakacjowal.

Offline DragonflyMAD

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: ..w drodze
« Odpowiedź #1111 dnia: 10 Lipca 2024, 08:50:51 »
Mam tą sama sytuację dostałem informację że jak wszystko będzie ok to odbiór będzie jeszcze w lipcu, a ostatni tydzień jestem w delegacji dlatego będę musiał odłożyć na początek sierpnia.

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1112 dnia: 10 Lipca 2024, 19:46:34 »
Cześć :)
Zamówiliśmy Rav4 i to będzie nasza pierwsza toyota wyprodukowana w Japonii. To czekanie na poszczególne etapy i kolejne wiadomości jest bardzo miłe :)
31 maja - zamówienie u dilera
22 czerwca - przetwarzanie zamówienia
7 lipca - rozpoczęcie produkcji
10 lipca - opuszczenie fabryki
no i teraz czekanie na statek... śledzę ruch koło fabryki w Taharze i już nie wiem czy auto stoi na placu czy już wypłynęło ;-)

Offline bimbaj4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1113 dnia: 11 Lipca 2024, 19:22:41 »
Cześć :)
Zamówiliśmy Rav4 i to będzie nasza pierwsza toyota wyprodukowana w Japonii. To czekanie na poszczególne etapy i kolejne wiadomości jest bardzo miłe :)
31 maja - zamówienie u dilera
22 czerwca - przetwarzanie zamówienia
7 lipca - rozpoczęcie produkcji
10 lipca - opuszczenie fabryki
no i teraz czekanie na statek... śledzę ruch koło fabryki w Taharze i już nie wiem czy auto stoi na placu czy już wypłynęło ;-)

Płynie. California Highway. 9 lipca wypłynął.
« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2024, 19:24:32 wysłana przez bimbaj4 »

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1114 dnia: 12 Lipca 2024, 19:34:58 »
O, super! Dziękuję za informację :-)
Też coś tam masz na nim? ;-)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1115 dnia: 12 Lipca 2024, 19:51:49 »
Poczekaj aż się dowiesz, że auto wypakowali w Hiszpanii lub UK to już przestanie być miło :)

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1116 dnia: 12 Lipca 2024, 20:06:34 »
Póki co mogę poczekać ;) Choć już bym wygłuszał te gołe blachy gdzie tylko dam radę i wymieniał głośniki hehe

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1117 dnia: 12 Lipca 2024, 20:21:21 »
Jak dochodzicie do tego jakim statkiem płyną wasze auta? Ja czekam na C-HR z Turcji, niby już płynie ale nie mogę namierzyć czym
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline bimbaj4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1118 dnia: 12 Lipca 2024, 22:04:00 »

Nie, mój już w Mszczonowie. I wszystko u mnie wskazywało na wyładunek właśnie w Hiszpanii i co ciekawe do Mszczonowa dojechał w ok. 10 dni.

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1119 dnia: 13 Lipca 2024, 00:50:37 »
Fabryki w Japonii są na wybrzeżu, statki przypływają pod sam plac parkingowy. Obserwujemy ruch w porcie i statki gdy auto zacznie być produkowane bo kilka dni po rozpoczęciu produkcji jest gotowe do transportu. Statki zazwyczaj pływają na tych samych trasach, więc będzie za kilka dni wracał. I tak to da się oszacować z tymi informacjami, które dostajemy smsem, w aplikacji lub na stronie :-)

Offline Walianders

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1120 dnia: 13 Lipca 2024, 00:54:04 »

Nie, mój już w Mszczonowie. I wszystko u mnie wskazywało na wyładunek właśnie w Hiszpanii i co ciekawe do Mszczonowa dojechał w ok. 10 dni.

no i to kolejna cenna informacja :-)

Offline 1ToyotaMY24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1121 dnia: 16 Lipca 2024, 20:09:53 »
Witam, czy komuś dziś zmienił się status na Zeebrugge ? Czekam na ravke, z wcześniejszych wyliczeń powinna być jeszcze na statku, a dziś niespodzianka i zmiana statusu -

Offline 1ToyotaMY24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1122 dnia: 16 Lipca 2024, 20:21:49 »
W uzupełnieniu mojej wcześniejszej wiadomości ( bo z niej niewielkie wynika), auto zamówione w kwietniu, produkcja w maju, zacząłem śledzić końcem czerwca i miałem info, że samochód opuścił fabrykę - od dealera uzyskałem info, że powinna być koło 16 sierpnia (max termin), zacząłem śledzić statki i jakoś tak mi wyszło, że płynęła Morning Cecile czyli na ten moment powinna być gdzieś w rejonie południowej Afryki, a dziś info o zmianie statusu na Zeebrugge (w transporcie) …
I zupełnie nie wiem, czy aplikacja pokazuje prawidłowo, czy zdarzają się przekłamania? Dodam, że Dealer nie ma żadnej informacji o zmianie statusu …

Offline DragonflyMAD

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: ..w drodze
« Odpowiedź #1123 dnia: 16 Lipca 2024, 21:08:17 »
Generalnie albo jakiś problem z systemem mają albo coś innego ale mój już był w Mszczonowie, w przyszłym tygodniu ma być już w Katowicach - a dzisiaj też miałem zmianę statusu na Zeebrugge:

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #1124 dnia: 16 Lipca 2024, 21:47:35 »
Generalnie albo jakiś problem z systemem mają albo coś innego ale mój już był w Mszczonowie, w przyszłym tygodniu ma być już w Katowicach - a dzisiaj też miałem zmianę statusu na Zeebrugge:

Tak jest niemal zawsze, że ten status się cofa. Powinien być jiż w ASO lub w transporcie do ASO.

W uzupełnieniu mojej wcześniejszej wiadomości ( bo z niej niewielkie wynika), auto zamówione w kwietniu, produkcja w maju, zacząłem śledzić końcem czerwca i miałem info, że samochód opuścił fabrykę - od dealera uzyskałem info, że powinna być koło 16 sierpnia (max termin), zacząłem śledzić statki i jakoś tak mi wyszło, że płynęła Morning Cecile czyli na ten moment powinna być gdzieś w rejonie południowej Afryki, a dziś info o zmianie statusu na Zeebrugge (w transporcie) …
I zupełnie nie wiem, czy aplikacja pokazuje prawidłowo, czy zdarzają się przekłamania? Dodam, że Dealer nie ma żadnej informacji o zmianie statusu …
Tak, zdarzają się. Dealer najczęąciej wie mniej od kogoś kto ma apkę i nic nie potrafi ustalić. Pamiętaj że zeebrugge to jeszcze nie salon. Do Mszczonowa i z Mszczonowa szczególnie w sezonie urlopowym może dużo upłynąć. Bądź zeebrugge może zmienić się np na Valencię. Może zdarzyć się wszystko. Ja miałem początkiem sierpnia status zeebrugge a auto dojechało do salonu w połowie października.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl