Autor Wątek: Camry MR2025  (Przeczytany 132647 razy)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Camry MR2025
« Odpowiedź #75 dnia: 05 Lutego 2024, 16:46:16 »

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 05 Lutego 2024, 18:14:49 »
Podgrzewanie tylnich foteli było już w pakiecie VIP po FL.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 05 Lutego 2024, 18:19:12 »
A ok. Nie wiedzialem. Ale pikania przy kazdym przekraczaniu predkosci nie bylo. Teraz bedzie. Haha

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #78 dnia: 05 Lutego 2024, 18:29:57 »
A ok. Nie wiedzialem. Ale pikania przy kazdym przekraczaniu predkosci nie bylo. Teraz bedzie. Haha
było po lifcie zdaje się. To chyba przepisy EU wymusiły. Więcej niż poprawienie: funkcjonalności asystenta prowadzenia, multimediów, ciut lepszych parametrów jazdy EV się nie spodziewam.

Chyba jedyna nowość to lusterko wsteczne z kamerą. Przydałoby się przynajmniej adaptacyjne światła.
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2024, 18:54:04 wysłana przez aks »

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 05 Lutego 2024, 21:26:45 »
Światła będą matrycowe, oparte na 4 soczewkach. Pewnie w najdroższej wersji. Corolla TS Executive ma już światła matrycowe więc w Camry też musza dać.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 06 Lutego 2024, 15:37:24 »
Światła będą matrycowe, oparte na 4 soczewkach. Pewnie w najdroższej wersji. Corolla TS Executive ma już światła matrycowe więc w Camry też musza dać.
A to dziwne. Wcześniej było pisane, że takie „rzeczy” tylko w Lexusie żeby nie robić konkurencji.
Skąd nagle taka zmiana?

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 06 Lutego 2024, 15:50:55 »
Nie wiem, skąd ta zmiana. Być może to kwestia tego, że Lexus ma się stać całkowicie elektryczny? Nie wiem. Pewnie w Toyocie dadzą jakąś okrojoną wersję tego a najbardziej zaawansowane rozwiązania i tak będą szły do Lexusa.
Tutaj widać, że światła główne składają się z dwóch podwójnych soczewek: https://www.gannett-cdn.com/authoring/authoring-images/2023/11/16/PDTF/71612005007-img-7874.jpeg?width=2560
Oczywiście nigdzie nie padła informacja wprost, że światła będą matrycowe, jest to tylko i wyłącznie moje przypuszczenie na podstawie tego, że corolla RM 2023 otrzymała już matrycowe oświetlenie.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #82 dnia: 06 Lutego 2024, 15:51:47 »
Moim zdaniem nie bedzie miala matrixow.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 06 Lutego 2024, 16:36:36 »
Może też tak być. Układ 4 soczewek dobrze znany jest z Lexusów. Pewnie w ciągu następnych dwóch miesięcy większość rzeczy się wyjaśni.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Lutego 2024, 14:24:13 »

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 06 Marca 2024, 23:01:33 »
Podstawowe (dla mnie) braki obecnej wersji (kolejność od najważniejszych):
1. brak możliwości montażu haka
2. krótkie siedziska
3. brak matrycowych świateł
4. brak podgrzewanej przedniej szyby
5. brak otworu na narty w tylnym oparciu (poza bezsensowną wersją VIP)
6. brak bezprzewodowego AA

Jeśli przynajmniej punkty 1, 2 (na dzisiaj dyskwalifikujące) znikną w nowej wersji Camry prawdopodobnie wpadnie na listę alternatyw do wymiany samochodu w przyszłym roku.
Swoją drogą skalę i kuriozalność tych braków pokazuje, że żaden z nich nie występuje np. w Octavii 4.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #86 dnia: 06 Marca 2024, 23:11:28 »
Podstawowe (dla mnie) braki obecnej wersji (kolejność od najważniejszych):
1. brak możliwości montażu haka
2. krótkie siedziska
3. brak matrycowych świateł
4. brak podgrzewanej przedniej szyby
5. brak otworu na narty w tylnym oparciu (poza bezsensowną wersją VIP)
6. brak bezprzewodowego AA

Jeśli przynajmniej punkty 1, 2 (na dzisiaj dyskwalifikujące) znikną w nowej wersji Camry prawdopodobnie wpadnie na listę alternatyw do wymiany samochodu w przyszłym roku.
Swoją drogą skalę i kuriozalność tych braków pokazuje, że żaden z nich nie występuje np. w Octavii 4.

Dla mnie wada octavii to grupa VAG :) i tego się nie da zmienić. Przeszedłem z motoryzacji niemieckiej na japońską i już wracać nie zamierzam.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #87 dnia: 06 Marca 2024, 23:25:35 »
Dla mnie wada octavii to grupa VAG
Może nie miejsce na większe dyskusje ale ja podchodzę do samochodu bez sentymentów i emocji, czysto użytkowo. Jeżdzę 40-50 tys km rocznie, jeździłem Oplami, Fordami, KIA, Skodami. W każdym patrzyłem przede wszystkim na funkcjonalność i wygodę. 3 lata temu (a w zasadzie 4 kiedy był wybór) wybrałem ponownie Octavię (zamiast Corolli bo w tym kierunku poszła polityka flotowa) ze względu na przede wszystkim krótkie siedzisko i brak podgrzewanej przedniej szyby. W okolicach wakacji być może znowu będę musiał stoczyć bój z flotowcami jeśli Toyota nie będzie mi pasować funkcjonalnie. Od biedy mogłaby być RAV4 ale nie chcę SUVa.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #88 dnia: 07 Marca 2024, 16:56:56 »
Dla mnie wada octavii to grupa VAG
Może nie miejsce na większe dyskusje ale ja podchodzę do samochodu bez sentymentów i emocji, czysto użytkowo. Jeżdzę 40-50 tys km rocznie, jeździłem Oplami, Fordami, KIA, Skodami. W każdym patrzyłem przede wszystkim na funkcjonalność i wygodę. 3 lata temu (a w zasadzie 4 kiedy był wybór) wybrałem ponownie Octavię (zamiast Corolli bo w tym kierunku poszła polityka flotowa) ze względu na przede wszystkim krótkie siedzisko i brak podgrzewanej przedniej szyby. W okolicach wakacji być może znowu będę musiał stoczyć bój z flotowcami jeśli Toyota nie będzie mi pasować funkcjonalnie. Od biedy mogłaby być RAV4 ale nie chcę SUVa.

niektóre firmy dopuszczają w swojej flocie wyłącznie toyoty bo inne marki powodują zbyt duże przestoje i koszty użytkowania aut. Ku mojemu zdziwieniu ostatnio na czarną listę trafiły mazdy. Wcześniej można było wybierać.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 08 Marca 2024, 20:04:33 »
niektóre firmy dopuszczają w swojej flocie wyłącznie toyoty
W kilkunastoletniej historii flotowej w mojej firmie (w sumie ok 100 samochodów) najmniej problemów było za czasów Skody. Z Corollami problemy bywają.
Na lawetach jeżdziły głównie Audi i Volvo Zarządu :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl