Autor Wątek: Camry MR2025  (Przeczytany 132614 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
Odp: Camry MR2025
« Odpowiedź #615 dnia: 28 Grudnia 2024, 20:05:36 »
Nie ma obecnie żadnej aktualizacji do softu radia. Dopiero marzec/kwiecień.
Mapy działają w chmurze, są buforowane w radiu a pobierane przez moduł telematyczny online z pominięciem użytkownika. Aktualizacje pobierają się same = dane z serwera on air. Ręcznie map się nie aktualizuje. Zakładka o aktualizacji map jest kolejnym bublem w wersji podstawowej T Smart Connect.

to jakie mapy będą dostępne po zakończeniu okresu ich darmowej aktualizacji?

Offline kamil2621

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #616 dnia: 28 Grudnia 2024, 20:11:45 »
Dziękuję za informację. Ogólnie i tak używam tylko map Google poprzez CarPlay

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #617 dnia: 28 Grudnia 2024, 20:32:54 »

Zostanie Ci sam kompas na EKRANIE. Żadnych widokó/ekranów map nie będzie.
Do 4 tego roku od pierwszego użycia aktualizacja odbywa się sama, na podstawie świeżych na bieżąco pobranych danych z serwera Toyoty, bezprzewodowo. Proces odbywa się całkowicie bez udziału i wiedzy użytkownika.
Po pierwszych 4 latach użytkowania (bo na tyle darmowo jest przewidziana wersja Smart Connect) stracisz nawigację, chybaze wykupisz subskrypcję. Tak samo odpadnie zdalne sterowanie klimatyzacją, centralnym zamkiem (Smart Services)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #618 dnia: 02 Stycznia 2025, 21:59:20 »
Zamontowany w serwisie został za podpowiedzią doradcy system qsafe id can i można wyłączyć na stałe pikanie RSA i zmienić na tylko wersję wizualną
Z tego co zdązyłem doczytać to ciekawy system ale nie wszedzie go montują w ASO. ASO musi współpracować z producentem. On wyłcza całkowicie to pipczenie zmieniając tryb na "tylko wizualny" ?

Offline kamil2621

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #619 dnia: 02 Stycznia 2025, 22:19:20 »
Dokładnie tak, system z tego Q safe zapamiętuje ustawienia i po każdym włączeniu samoczynnie włączony jest tryb powiadomień tylko wizualnie. Dzięki temu nic nie pika u mnie. Po włączeniu zapłonu ok 3 sekundy miga tryb, ze jest wyłączone powiadomienie o znakach po czym samo wraca do pokazywania znaków ale bez uporczywego pikania

Może ktoś z was jeszcze wie jak można wyłączyć ładowanie bezprzewodowe na tej tacce na telefon, w poprzednim modelu był przycisk i można było ładowanie włączyć i wyłączyć kiedy sie potrzebowało. teraz ta tacka indukcyjna jest włączona na stałe i każde położenie na chwilę telefonu uruchamia ładowarkę.
Może jest możliwość zmiany tego w ustawieniach

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #620 dnia: 08 Stycznia 2025, 22:36:05 »
W Poznaniu tylko 2 ASO montują Q safe. Pod koniec stycznia odbiore auto to zainteresuje się tematem.

Dzis oglądałem filmik jak chyba nową CHR złodzieje zabierają poprzez odchylenie zderzaka i wpięcie się w wiązke od lampy. Podobno była na to jakaś akcja serwisowa aby temu zapobiegać ale jak to wyglądało to nie wiem.
Może @Colin zna więcej detali w tym temacie

P.S. Ogólnie to z jaką obsługą spotykam się w Toyocie w jednym z salonów w Poznaniu to jest wg mnie poziom januszex komisu ze złomem. Ja osobiście nie mam słów opisujących ten dramat a Toyota Polska poinformowana o pewnych faktach ma to totalnie w dupie.
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2025, 22:42:28 wysłana przez Bigbluee »

Offline SSebastian

• Początkujący
« Odpowiedź #621 dnia: 09 Stycznia 2025, 00:23:27 »
Ktoś oczekuje obecnie na odbiór Camry?

Moja 14.12 dopłynęła do Zeebrugge, czekam na dostarczenie do Polski (Gdynia, potem Mszczonów).

Ktoś ma podobnie?
Ja dzisiaj akurat odbierałem, ale moja dotarła do Zeebrugge 31 października. Trochę jeszcze poczekasz.  :-)
Witam, ja zamawiałem 25.10.2024, odbiór mam niby na połowę lutego, tylko gdzie można sprawdzić status zamówienia jak wyżej?  mam konto w Mytoyota i tam nic niema niestety. Dzięki z góry za info

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #622 dnia: 10 Stycznia 2025, 09:11:47 »

Moja 14.12 dopłynęła do Zeebrugge, czekam na dostarczenie do Polski (Gdynia, potem Mszczonów).

Ktoś ma podobnie?
Ja dzisiaj akurat odbierałem, ale moja dotarła do Zeebrugge 31 października. Trochę jeszcze poczekasz.  :-)
Witam, ja zamawiałem 25.10.2024, odbiór mam niby na połowę lutego, tylko gdzie można sprawdzić status zamówienia jak wyżej?  mam konto w Mytoyota i tam nic niema niestety. Dzięki z góry za info
Z tego co wiem, to handlowiec moze tylko sprawdzic. Chyba ze numer zamówienia zostanie powiazany w jakis sposob z twoim mailem i kontem w mytoyota. Wtedy widnieje status w aplikacji.

Offline Trufla

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: 2024' Camry
« Odpowiedź #623 dnia: 10 Stycznia 2025, 10:03:12 »

Ktoś ma podobnie?
Z tego co wiem, to handlowiec moze tylko sprawdzic. Chyba ze numer zamówienia zostanie powiazany w jakis sposob z twoim mailem i kontem w mytoyota. Wtedy widnieje status w aplikacji.
handlowiec musi to przypisać zamówienie do maila i nr. telefonu, nie zawsze to robią
2022' Toyota C-HR Style
2024' Toyota Corolla GR Sport
2024' Toyota Camry Executive

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #624 dnia: 15 Stycznia 2025, 20:57:46 »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #625 dnia: 16 Stycznia 2025, 09:42:26 »

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #626 dnia: 16 Stycznia 2025, 10:07:16 »

Ja tam lubię ten kompas, ładny jest  :cool:
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #627 dnia: 16 Stycznia 2025, 18:50:45 »

to kiepsko, zawsze traktowałem to za tryb awaryjny jakby telefon gdzieś padł ;)

Offline Barszi

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #628 dnia: 17 Stycznia 2025, 09:50:46 »
Macie problemy z pamięcią fotela? Po zapamietaniu ustawień, jestem w stanie wywołać tylko ustawienia kierownicy - fotel nie wraca do przypisanej pozycji.

Offline kamil2621

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #629 dnia: 17 Stycznia 2025, 10:24:03 »
Też tak miałem jak odebrałem auto w grudniu. Okazało się, że mam włączony jakiś tryb fotela do transportu przez dealera. Musiałem sam wykonać procedurę zakodowania fotela.

Poniżej instrukcja:
Pamięć foteli
Fotel maks do przodu.
Fotel max do góry.
Oparcie max pochylone do przodu.
Wciskamy przycisk SET i trzymając go wciskamy przycisk "1"

Po tej procedurze zapamiętuje już ustawienia i po przypisaniu przyciskiem 1 lub 2 zmienia ustawienia fotela i kierownicy oraz lusterek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl