Na spokojnie, na razie to ograniczenia dla aut pow. 20 lat. Kto takim jeszcze lata, to na palcach u jednej ręki dotyczy. Akurat to teraz się wstrzeli w zabytki i emerytów, a te przypadki będą swobodne. Lepiej szykować rower, bo tam raz że szybciej, to i dróg nie będzie. Mam rodzinę w stolicy i włosy dęba stają. 10km do pracy autem z nawigacją omijającą kory jedzie się godzinę.

Sukcesem myśli postępu jest jedna tłumacząca i wymuszająca korelacja. Zwężać/likwidować drogi, po to by tym wyjaśniać owe ograniczenia. Takie powolne wymuszenie, przez stworzenie beznadziejnej sytuacji. A jak będzie z tymi markami co swych drogich aut nie muszą elektryfikować ? Miasta takie wyjątki dla krezusów przewidziały ?
Ja mam EURO 5 z * w CEPIK.
* Poziom emisji zanieczyszczeń (norma EURO) wyznaczony automatycznie przez Centralną Ewidencję Pojazdów zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Cyfryzacji z dnia 11 sierpnia 2023 r. w sprawie katalogu danych gromadzonych w Centralnej Ewidencji Pojazdów (Dz.U. z 2023 r. poz. 1642 z późn, zm. ) oraz Rozporządzeniem (WE) NR 715/2007 Parlamentu Europejskiego I Rady z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie homologacji typu pojazdów silnikowych w odniesieniu do emisji zanieczyszczeń pochodzących z lekkich pojazdów pasażerskich i użytkowych (Euro 5 i Euro 6) oraz w sprawie dostępu do informacji dotyczących naprawy i utrzymania pojazdów, rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego I Rady (WE) NR 595/2009 z dnia 18 czerwca 2009 r. dotyczące homologacji typu pojazdów silnikowych i silników w odniesieniu do emisji zanieczyszczeń pochodzących z pojazdów ciężarowych o dużej ładowności (Euro VI) oraz w sprawie dostępu do informacji dotyczących naprawy i obsługi technicznej pojazdów, zmieniające rozporządzenie (WE) nr 715/2007 i dyrektywę 2007/46/WE oraz uchylające dyrektywy 80/1269/EWG, 2005/55/WE i 2005/78/WE.
Muszę interweniować, czy jest prawidłowo ?