Wygląda na to że na innych rynkach Y IV ma podwójną podłogę bagażnika i to całkiem fajną
Podwójna podłoga pojawia się często w wyższych wersjach wyposażenia. Ten Yaris ma także inne fotele, bezkluczykowy start, ładowarkę indukcyjną... i zapewne nie jest odpowiednikiem wersji PL typu Active czy Comfort.
Np. w Yaris Cross PL dostaniesz podwójną podłogę ale w wyższej wersji wyposażenia, podobnie jest np z takim drobiazgiem jak uchwyty do siatki transportowej.
Ja nigdy nie rozumiałem fenomenu podwójnej podłogi, chociaż pewnie za młody jestem i nie przeszkadza mi wyciąganie zakupów ponad próg bagażnika :P
Podwójna podłoga, poza tym o czym pisze topoll, pozwoli Ci schować cały pierdolnik który często wala się po bagażniku i mieć miejsce na wstawienie zakupów o których wspominasz bez potrzeby sprzątania/przesuwania gratów.
Podwójna podłoga (akurat nie w Yaris IV ale np. w YII) pozwala na złożenie tylnej kanapy i uzyskanie płaskiej przestrzeni ładunkowej, bez uskoku, czy progu przy przejściu bagażnik-tylne siedzenie.
Podwójną podłogę lepiej mieć niż nie mieć, chyba że wymaga dużej dopłaty. Jest wyjmowana, jeśli nie jest chwilowo potrzebna w ciągu kilku sekund możesz ją zdemontować.
wszyscy pomstują na tę cienką wykładzinkę a tak naprawde wygląda na to że to jest jakaś "techniczna" warstwa a prawdziwa podłoga bagażnika ta podwójna właśnie wygląda całkiem OK
Masz nieco racji - cienka wykładzinka to efekt oszczędności. Zanim do projektowania aut dorwali się księgowi ta cienka wykładzinka była sztywnym elementem i miałeś dwie solidne podłogi a nie jak teraz cienkie cudo + dodatkową sztywną, podwójną w wyższej opcji wyposażenia