Autor Wątek: Paski rozrządu....  (Przeczytany 17436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
Paski rozrządu....
« dnia: 26 Lipca 2005, 12:22:13 »
W AŚ z tego pon jest tabelka w czym co ile za ile wymieniac paski rozrzadu.Zdziwilem sie lekutko bo u mnie zamiast po 150 tysiacach sugeruja zmiane po 100 tysiacach.Ladna roznica........ale poczekam.
Male sprostowanie.Nie pisza dokladnie o roczniku.A w 97 byly dwa modele.Moj okularnik i wczesniejszy ladniejszy ale slabszy :-)))I tu chyba jednak to moj ma co 150 kkm.Tamten co stowke.Coz....walkuje to kolejny raz...ale wiecie jak to jest gdy sie nie ma 700 pln na wymianke.Po wakacjach chyba zaczne pic i palic mniej......
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:28:47 wysłana przez Janmor »

janmor

• Gość
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lipca 2005, 12:29:30 »
WyślęCi pliczek z cennikiem serwisowym i tam jest wymiana co 100tyś!

Pozdrawiam   :cnice

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2005, 13:06:20 »
Dziekuje slicznie za pliczek.Zapraszam do wymiany paseczka...grilik piweczko i paseczek...a moze dwa?;-))))

lucco

• Gość
Re: Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipca 2005, 19:23:01 »
Cytat: Lookita
W AŚ z tego pon jest tabelka w czym co ile za ile wymieniac paski rozrzadu.Zdziwilem sie lekutko bo u mnie zamiast po 150 tysiacach sugeruja zmiane po 100 tysiacach.Ladna roznica........ale poczekam.
Male sprostowanie.Nie pisza dokladnie o roczniku.A w 97 byly dwa modele.Moj okularnik i wczesniejszy ladniejszy ale slabszy :-)))I tu chyba jednak to moj ma co 150 kkm.Tamten co stowke.Coz....walkuje to kolejny raz...ale wiecie jak to jest gdy sie nie ma 700 pln na wymianke.Po wakacjach chyba zaczne pic i palic mniej......

:D  hej

mam colorlke 99 i powiedziano mi w aso ze mam lancuch ni epasek i co 150t km :)))  :D

[Kuba]

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Sierpnia 2005, 11:57:38 »
Cytat: lucco
mam colorlke 99 i powiedziano mi w aso ze mam lancuch ni epasek i co 150t km :)))  :D

Oklamali Cie z tym lancuchem ;)

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Sierpnia 2005, 20:20:00 »
Cytat: [Kuba]
Cytat: lucco

Oklamali Cie z tym lancuchem ;)

No właśnie... jakby to był silnik VVTi (a te weszły chyba w 2000 r.) to by był łańcuch a wymiana... hmm.. chyba siętego nie wymienia :) a tak to pewnie masz 4E-FE i pasek, który wymienia sięco te 150 000 :)

niedzio

• Gość
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Sierpnia 2005, 12:20:34 »
W 4E-FE wg instrukcji wymiana paska rzeczywiście co 150kkm, ale z zaprzyjaźnionych źródeł wiem, że dobrze jest jednak wymienić przy 100kkm. No i jeszcze weź koniecznie pod uwagęwiek paska ;)

janmor

• Gość
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Sierpnia 2005, 14:46:03 »
dokładnie - info z ASO co 100tyś lepiej...   :wink:

[Kuba]

• Gość
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Sierpnia 2005, 15:43:37 »
Cytat: janmor
dokładnie - info z ASO co 100tyś lepiej...   :wink:

Dajciez spokoj. Chyba producent wie jak dlugo pasek wytrzymuje?
Idac Waszym tokiem rozumowania mozna przyjac ze zarowno olej, filtry i swiece tez nalezaloby  wczesniej wymieniac. Jakas paranoja... Producent mowi 150 to 150.

janmor

• Gość
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Sierpnia 2005, 15:58:51 »
A co siętak denerwujesz? masz jakiś problem z rozrządem? lookita zrobi jak uważa - ja mam takie informacje jak masz inne to opisz je i na tym koniec - możesz sięnie zgadzać, no ale nie w tym tonie "kolego"!!!

Poza tym dyskusja idzie w złym kierunku - bez OT!

[Kuba]

• Gość
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Sierpnia 2005, 16:13:28 »
Cytat: janmor
A co siętak denerwujesz? masz jakiś problem z rozrządem? lookita zrobi jak uważa - ja mam takie informacje jak masz inne to opisz je i na tym koniec - możesz sięnie zgadzać, no ale nie w tym tonie "kolego"!!!Poza tym dyskusja idzie w złym kierunku - bez OT!

Cos Ci sie pomylilo "kolego". Moj ton byl/jest zupelnie normalny, nie wiem co Ci nie lezy, ale zapewniam,  ze jestes w bledzie i niepotrzebnie sie spinasz.

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Sierpnia 2005, 16:31:50 »
Panowie...widze ze przeze mnie - moj pasek ...cos Was ugryzlo...Powiem tak.Peknie pasek pojde do ASO i Pana Kuby i rozprawie sie z nimi.A z Janmorem...to pogadam sobie...tez :-)))za denerwowanie sie w mojej kwestii i za zegarek i za to ze ..........ma slaba orientacje w terenie :-))))))

tco_tm

• Gość
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Sierpnia 2005, 22:37:33 »
Ja wymienilem oryginalny pasek po 150kkm i 7 latach (EE111). Sam pasek poza miejscem laczenia byl w nienagannym stanie (patrzac po wierzchu), natomiast obie rolki mialy wyczuwalne luzy i opory toczenia.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Sierpnia 2005, 08:57:31 »
Producent mówi ze 150 tyś i fakt potrafia tyle wytrzymac ale tez wiele zalezy od tego jak sie jezdzi. Z tego co rozmawiałem w ASO to wszyscy twierdzą ze lepiej po 100 wymienic i nie miec stresów ze na trasie sprawi niespodzianke.
BMW E46 320d
Mini Cooper

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
Paski rozrz±du....
« Odpowiedź #14 dnia: 03 Sierpnia 2005, 09:49:40 »
No to ryzykuje.Mam juz 104 tysiaczki...98 produkowana...i jade w pon w Polske.Jakies 2000 km zrobie.Jest ryzyko jest zabawa...he he..ciekawe jak cos sie stanie bedzie wygladac moja minka.Mysle ze wierze w japonska wytrzymalosc i precyzje.....Ahoj.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl