@Edytka89
Ja też czekam na swoje auto, ale mimo tych wszystkich narzekań nie zrażam się. Odbyłem weekendową jazdę próbną. Przetestowałem wersję 4x4 i z napędem na przód. Widziałem wszystkie wersje wyposażenia. Jeździłem na autostradzie. Obejrzałem wiele recenzji na YT. Znam wady i zalety tego auta i uważam, że napęd hybrydowy bije wszystkie inne auta w tej klasie na głowę, a auto jako całość spełnia moje potrzeby w 100%. Wiele osób narzeka na wygłuszenie i rdzę. Nie ma samochodów idealnych, a oszczędności widać we wszystkich markach. Ja zanim zacznę jeździć autem zrobię konserwację podwozia oraz wygłuszenie, a także kupię ciche opony. Autem zamierzam jeździć długo i liczyłem się z tymi dodatkowymi kosztami.
Mam wrażenie, że niektórzy na tym forum oczekują do Toyoty jakości premium, a od tego koncern ma drugą swoją markę. Auta są drogie, zwłaszcza te nowe i jak czytam, że ktoś wydał 200k PLN, a nie ma siłownika do otwierania maski to trochę nie rozumiem takiego podejścia. Oczy nie widziały przed podjęciem decyzji i zakupem?
Ja ze swojej strony dodam tylko, że wersja przedliftowa osobiście mi się nie podoba pod względem multimediów i drobnych mankamentów technicznych jak oświetlenie. Ponadto nie zdecydowałbym się na wersję bez napędu 4x4 - auto z ośką prowadziło mi się fatalnie w zimowych warunkach. No i wizualnie jedynie Selection albo GR Sport mi odpowiadają. Rozważałem Executive, ale jednak wyglądem mocno odstaje :(