Czy ktoś orientuje się odnośnie współpracy nawigacji z HUD-em na szybie (oraz wyświetlania ograniczenia prędkości w oknie nawigacji)
Sprawdziłem:
- mapa apple - działa pięknie hud na szybie, z nazwami ulic i strzałkami, natomiast głos baby lektora jest tak beznadziejny, że nie da się z tego korzystać i zachować zdrowe zmysły. Brak również ograniczeń prędkości.
- nawigacja toyota - troche gorsze wyświetlanie niż w apple, ale są strzałki, tylko gada po angielsku, ograniczeń prędkości nie zauważyłem.
- nawigacja google - brak wsparcia hud, ograniczenia prędkości są. Z telefonem android brak na hudzie, ale pojawia się o dziwo strzałka na liczniku przy prędkościomierzu.
- nawigacja automapa - telefonicznie dowiedziałem się, że nie ma wsparcia dla HUDa i generalnie leją na to. Mimo to najlepsza dla mnie nawigacja (mam starą z windows CE), najlepszy lektor i prowadzenie. Są ograniczenia prędkości.
- nawigacja tomtom - brak wsparcia hud, ograniczenia prędkości są. Ktoś pisał że jest wsparcie hud, ale chyba nie dla apple/android albo mnie nie udało się włączyć.
- nawigacja waze - brak wsparcia dla HUD (IOS), podobno dla android jest ale nie widziałem jak uruchomiłem. Ograniczenia prędkości są. Mało testowałem więc nie znam tej nawigacji.
Idealne byłoby połączenia apple + automapa...gdyby się dało.