Autor Wątek: Zakup RAV4 genV - pytania  (Przeczytany 18894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
Odp: Zakup RAV4 genV - pytania
« Odpowiedź #45 dnia: 01 Lutego 2024, 15:53:30 »
Witam koleżanki i kolegów. Jestem na forum nowy. Mama zamiar kupić Rav4 w tym roku ale nie mam parcia na wyprzedaż z rocznika 2023r. Jaka jest polityka cenowa Toyoty? Czy kupując- zamawiając samochód w marcu cena będzie znacznie wyższa od obecnej wyprzedażowej?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #46 dnia: 01 Lutego 2024, 16:09:26 »
Witaj. Pytanie brzmi inaczej. Czy jest cos faktycznie na tych wyprzedażach??? Jak w 2021 poszedłem pod koniec listopada zamowić auto z wyprzedaży to dowiedziałem się, że wyprzedaż oznacza że sie juz wyprzedały :) Finalnie wziałęm auto które było juz w transporcie i odebrałem po miesiącu. Ale to w drugim salonie, bo w pierwszym handlowiec nawet nie raczył zerknąć do kompa czy takie są. Potem ceny i czas oczekiwania poleciały w góóóóóóórę.
Tak więc jak nie chcesz czekać popytaj czy coś mają na teraz. Ponoc PlugIn Style są ale nie wiem w co celujesz.

No, a jak zamawiasz swoją konfigurację to dostaniesz cenę przy zamówieniu. Podjedź do salonu i popytaj.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Lutego 2024, 09:03:19 »
Naiprościej pójść do salonu i dowiedzieć się, jakie są rabaty na 2023, a jakie na 2024. No i trzeba uwzględnić spadek wartości po roku. Dziś samochód z 2023 jest roczny, nawet jeżeli zarejestrujesz go w 2024. Do sprawdzenia również różnica w wyposażeniu. Co zmienili w 2024. No i czy z 2023 dostaniesz taki kolor i wyposażenie, jakiego oczekujesz?

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #48 dnia: 02 Lutego 2024, 17:15:32 »
Uprzejmie informuję, że zgodnie z sugestiami byłem jak na razie w jednym salonie. RAV 4 z wyprzedaży rocznika brak w PL. Obecna cena samochodu wersja Comfort + Style to 177799zł, termin odbioru ok 3-4 miesiące. Bonusów brak.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #50 dnia: 02 Lutego 2024, 18:43:37 »
Dziś samochód z 2023 jest roczny, nawet jeżeli zarejestrujesz go w 2024.

To zależy od kupującego. Dla mnie w żadnym wypadku tak nie jest

pireus

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 02 Lutego 2024, 19:18:19 »
To zależy od kupującego. Dla mnie w żadnym wypadku tak nie jest
Kolega kiedyś kupił samochód stojący 2 lata na stoku. To będzie  też nowy czy 2 letni? Co się liczy? Data produkcji , czy pierwszej rejestracji?
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2024, 19:20:08 wysłana przez pireus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #52 dnia: 02 Lutego 2024, 19:41:24 »
...zależy od kraju. Np. w Niemczech, pierwsza rej.
W PL  kupiony w grudniu, a wyceniany na dugie ubezpieczenie przez PZU po prawie roku, był...trzyletni.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 02 Lutego 2024, 20:05:15 »
Jesteśmy w Polsce. To jak liczyć ten stojący 2 lata na stoku? Nowy, czy  jednak 2 letni? Jak nowy to tanio go kupił. Tylko jak go sprzedawał to kupującego obchodziła data produkcji, a nie pierwszej rejestracji.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #55 dnia: 02 Lutego 2024, 21:15:43 »
Jesteśmy w Polsce. To jak liczyć ten stojący 2 lata na stoku? Nowy, czy  jednak 2 letni? Jak nowy to tanio go kupił. Tylko jak go sprzedawał to kupującego obchodziła data produkcji, a nie pierwszej rejestracji.

Czy jak urodzi ci się dziecko w listopadzie, to w styczniu ma już roczek?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 02 Lutego 2024, 21:22:33 »

Nie ale to urodzone w listopadzie będzie chodziło do wyższej klasy. Bo liczy się rocznik urodzenia. Ale faktycznie ciekawe porównanie, i dosyć karkołomne.
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2024, 21:24:32 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #57 dnia: 02 Lutego 2024, 21:32:40 »
Ale jakie ma znaczenie do której klasy będzie chodziło? Wiadomo, że jakoś musieli ten podział w szkole zrobić a rocznik urodzenia był pewnie najprostszy. Nie zmienia to faktu, że wiekowo będzie mu dużo bliżej do dziecka ze styczna kolejnego roku, niż ze stycznia z tego samego rocznika

pireus

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 02 Lutego 2024, 21:38:08 »
Ale jakie ma znaczenie do której klasy będzie chodziło? Wiadomo, że jakoś musieli ten podział w szkole zrobić a rocznik urodzenia był pewnie najprostszy.
Podobnie jest z samochodami. Uwielbiam Twoje argumenty i manipulowanie nimi. To jak będzie z samochodem stojącym 2 lata na stoku. Też będzie nowy? A jak myslisz, dlaczego jest wyprzedaż rocznika i związane z tym upusty?
« Ostatnia zmiana: 02 Lutego 2024, 21:43:17 wysłana przez pireus »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #59 dnia: 02 Lutego 2024, 21:47:41 »

W przypadku samochodów u nas jest magia roku produkcji. Prowadząca do tego, że dla 80-90% nabywców samochód z 31 grudnia 23 w grudniu 24 jest już "roczny" a z 1 stycznia 24 jest jeszcze "nowy".
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl