Ale za to ma sporą grupę fanboy’ów, którzy wiedzą jak to wytłumaczyć. 
Nawet są tacy co jeżdżą tym gównem i w sumie nie wiedzą czemu

A teraz zastanów się. Skoro wszystkie firmy łączą siły po to żeby nie tworzyć nowych aut za miiliardy euro i daje to pozytywny wynik $$$ dla nich to czemu ma nie robić tego Toyota (pomijamy kwestię jakości).
Masz gotowe know how, gotowe fabryki dostawców itp. Do tego ilość sprzedaży Hiacy była zerowa. Teraz poczytaj jakie są wyniki. Kolejny temat Proace max (czy jakoś tak) Toyota nie istniała w tym segmencie dostawczaków. Teraz co jest łatwiejsze konkurowanie z tytanami busów Ducato, JUmper itd zaczynając własną produkcję i dostosowanie się do norm EU czy lepiej się podłączyć do tego co istnieje.
A może tego nie widzisz ?
Pamiętaj jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę robią tak już wszystkie firmy motoryzacyjne o globalnym zasięgu.
Sorry ale ty wszędzie widzisz pieniądze, a ja mam inne postrzeganie świata.
Europa potrzebuje dostawczaków, które są w stanie przejechać bez awarii 150 tys. km.
Na dziś nikt takiego busa nie ma.
Toyota sprzedała dużo Proace i Proace City, bo klienci oczekiwali czegoś nowego. Teraz już wiedzą jak to wygląda i sprzedaż im już tak nie rośnie. Wg. mnie z Proace Max to się mocno rozczarują.
ps. Mam 3 takie gówna tylko dla tego, że nic innego nie dało się kupić.
Citroen/Peugeot nie był w stanie podać daty dostawy. W Oplu usłyszałem, że mogę konfigurować co chcę ale co przyjdzie za rok to nie wiadomo. Ford i VW, zmiana modelu albo biorę co jest albo trzeba czekać.
Jak tylko zrobili cenniki i uruchomili kalendarz „do produkcji” to od razu zamówiłem dwa Caddy.