Autor Wątek: Proace Max  (Przeczytany 9967 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Proace Max
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Kwietnia 2024, 16:20:15 »
Faktycznie świetny deal, kupować nowy samochód po naprawie blacharskiej, z marnym rabatem i nie przejmować się tym, czy będzie rdzewieć bo to nie osobówka. Widocznie kolega ledziu nie ma zbyt wymagających klientów.
powtarzanie internetowych przypowiastek w których zazwyczaj auto spełnia rolę bożka.
Auto jest normalnym przedmiotem, który zużywa się w trakcie eksploatacji, jak wszystko. Ale chyba kupując nowy samochód, chciałoby się, żeby on nie był po naprawach blacharsko lakierniczych, na dzień dobry.
Może jestem jakimś wyjątkiem ale jeżeli miałbym kupować samochód nowy, ale po przejściach, to wolałbym jakąś używkę, która pewnie byłaby zdecydowanie tańsza i niekoniecznie spawana i lakierowana.

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Land cruis
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Kwietnia 2024, 19:06:44 »
Wysokość obniżki jest jeszcze na stole. Używany dla mnie nie ma najmniejszego sensu gdyż robię zabudowę izotermy i dodaje agregat. Gwarancja ma być jak na nowy nieruszony: 6 lat perforacja( chyba że coś źle usłyszałem) , 2-4 lata lakier, 4 lata mechaniczna. Wydaje mi się ze jutro, najpóźniej do poniedziałku będę wszystko wiedział. Taka jeszcze jedna mała niekorzyść na moją stronę,  opóźnienie w dostawie  to koszt dla mnie  ok 5  k. Tak naprawdę wszyscy piszecie logicznie i dzięki za filmy. Dzisiaj obejrzę.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Kwietnia 2024, 21:20:12 »
Ciuchy też można kupić „po przejściach”, w szmateksie…
Kupujesz auto, w które jeszcze zainwestujesz robiąc zabudowę.
A pytałeś u innych dilerow czy nikt nie ma auta na stanie?
Końcem roku rynek dostawczaków dość mocno dostał po d…. i nie sprzedają się już tak dobrze.

ps. Z tego co piszesz autem z lawety zjeżdżał jakiś debil, bo normalny człowiek by się zatrzymał i skorygował, a tylko mógł przeciągnąć prawie cały bok.

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Kwietnia 2024, 11:49:31 »
Byłem u innych dealerów przed zamówieniem u  obecnego. Nie chciałbyś tam wracać. Tu nie wchodząc w szczegóły obsługa na najwyższym poziomie. Jakby Masterka w 10% miała taką jakość jak Pan odpowiedzialny tutaj za obsługę, to już byłbym szczęśliwy. Dalej, co do zamówienia w innym miejscu nie ma sensu gdyż od razu po tym zdarzeniu kierownik sprzedaży zamówił następnego -nowego w tej samej konfiguracji, tylko zostawił mi furtkę na decyzję czy czekam lub biorę naprawianego. Poza tym Mastery są już nie dostępne z 2024 w prawie wszystkich salonach. Zakończyli  produkcje i wchodzi nowy model.

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Maja 2024, 15:00:29 »
Witam ponownie. Morze niektórzy z was są ciekawi co dalej z Masterem. Z obniżeniem ceny nic nie wyszło. Dealer zażądał od centrali minimum 10000 PLN rabatu. To co dostał w odpowiedzi nawet nie starał się mnie informować. Nie było sensu. Zresztą,  tak jak tutaj z Was większość odradzała mi zakup tego uszkodzonego auta , tak samo i Pan od sprzedaży był tego samego zdania. Dlatego ostatnim rzutem na taśmę zamówił jeden z ostatnich egzemplarzy bez konsultacji ze mną. Dla mnie tak naprawdę czas odgrywa największą rolę i tu jest tylko  kłopot. Co do naprawy, to filmy "Ledzia" okazały się bezcenne( przesłałem linki dealerowi) O czymś takim jak na nagraniach, to można pomarzyć. Przynajmniej tak wywnioskowałem. A kwota naprawy w serwisie blacharskim Renault to  24000 brutto. Zresztą dealer zaraz po  obejrzeniu auta przeze mnie, kazał go zabrać importerowi . Na razie to  wszystko. Co dalej? Czekam. Mam tylko nadzieję, że jak na początku pod górkę to później będzie łatwiej i lepiej. Ten pierwszy Master musiał być jednak pechowy. Dzięki za wszystkie rady i podpowiedzi.

Offline mariuklos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Camry
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Stycznia 2025, 07:04:33 »
Tak czytam i czytam i zaczynam się zastanawiać.
Potrzebuje wymienić busa. Całe życie na fiatach. Ale że jeżdżę osobową camry i sobie chwalę to postanowiłem kupić proace max. Jak już ktoś napisał, znaczek Toyota czasami zaślepia.
Więc zarezerwowałem Maxa na automacie 2.2-140 koni L3h2
z systemem multimedialnym. Cena netto 137tys. Z mojej perspektywy cena ok.  I było by wszystko dobrze gdybym nie poczytał komentarzy. Czy faktycznie to jest zły samochód?
Jeżeli nie max to co w tej cenie?
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2025, 07:10:16 wysłana przez mariuklos »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Stycznia 2025, 07:22:09 »
Proace Max to wciąż świeży produkt i niewiele o nim słychać. Najwięcej narzekań dotyczy Proace City czyli Doblo, trochę Proace czyli Scudo.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Stycznia 2025, 18:12:46 »
Mariuklos, To co mogę powiedzieć, to Proace Max odradzali mi poza użytkownikami naszego forum serwisanci z Toyoty. Więc cos jest na rzeczy. Poza tym  dobrze, że się posłuchałem gdyż toyota byłaby za mała dla mnie po zrobieniu zabudowy na pace. A to też L3H2.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Stycznia 2025, 18:37:17 »
Serwisanci z toyoty zawsze będą odradzali PROACE, jakie by to nie było. Przez PROACE muszą się babrać w awaryjnych silnikach, ad-blue, scr-ach, dpf-ach, rozrządach,
serwiceboxach, diagboxach i innych gó...ch.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Stycznia 2025, 18:41:14 »
Te auta są zaprzeczeniem filozofii Toyoty. Niestety z różnych przyczyn, układów i kosztów sprzedają "francuski" niedorobiony produkt z umieszczonym logiem marki T, jadąc na renomie i bezawaryjnosci wcześniej wypracowaniej przez właściwe modele marki.Choc na innych rynkach świata Toyota ma wzorowe modele dostawcze i nie tylko.
Słupki sprzedaży rosną w górę a statystyki jakości produktu pikują w dół (do kwadratu). Zadowolenie Klienta - wystarczy wejść na francuskie fora by poznać co to za gówniany produkt.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Stycznia 2025, 18:47:51 »
Poza tym�  dobrze, że się posłuchałem
Jak Renia ? :-)
Serwisanci z toyoty zawsze będą odradzali PROACE, jakie by to nie było. Przez PROACE muszą się babrać w awaryjnych silnikach, ad-blue, scr-ach, dpf-ach, rozrządach,
serwiceboxach, diagboxach i innych gó...ch.
Tylko finalnie i tak koszty oraz uciążliwości spadną na użytkownika. Niestety tojka zaistniała na rynkach eu w miejscach gdzie nigdy jej nie było. Tak właściwie to łączenie dostawczaków jest na całym świecie. Ostatnio oglądałem odmianę Fiata Ducato 3,6 V6 :-)

Offline RAV4EVER

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GEN5 222KM
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Stycznia 2025, 20:58:58 »
Ja jestem rzadkim juz okazem na europejskim rynku aut dostawczych mam jeszcze w firmie miedzy innymi 5 sztuk orginalnych Toyota Hiace (made in Japan)transportery przedzial 2009-2012 i uwierzcie mi sa poprostu niezniszczalne i pancerne,  tluka sie codziennie od budowy do budowy od lat tylko po miescie  i nigdy nie stanely  nie mialy zadnej naprawy, orginalne sprzegla , zawieszenie itd.  prawie zero wyciekow, rdzy tez b. malo i przechodza Co dwa lata przeglady (niemieckie) bez przygotowania . Jedyna alternatywa jaka sie w tym roku pojawila na rynku europejskim to Transporter  Hyundai Staria Hybrid 1.6 T-GDI 6 biegowy automat 224 konikow ....wszstko inne na poruszanie sie tylko po miescie to kupa zlomu 
Moja pierwsza Toyota...
Corolla AE 82 GT 16 V Twin cam

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Stycznia 2025, 15:20:10 »
Jak Renia ?
Cześć. Dla mnie bomba. Dobrze się prowadzi, wygodnie się siedzi. Szoferka ma tyle schowków, że wreszcie jest porządek. Przyśpiesza tak jak mówiłeś, już prawie od startu. "Prawie Ravka" Według świętych przykazań ekologii,  jeżdżę tak jak się powinno traktować te  zalecenia. Czyli nie oszczędzam na paliwie, zmieniam biegi między 2.5 a 3 k obrotów, Zakleiłem przełącznik eko żeby mnie nie korciło. Kiedy się tylko uda z 20-30' jadę stałą prędkością ok 100 km/h. Także jest ok. Więcej ciężko powiedzieć gdyż mam dopiero przejechane ok.7 tyś. Są też małe minusy które trochę irytują jak cienka blacha i słaba manewrowość ( Muszę kupić nową lampkę obrysową i jak będzie ciepło spolerować listwę  -zarysowałem przy skręcie). To są jednak tylko pierdolety.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Stycznia 2025, 16:44:10 »
To fajnie że jesteś zadowolony :-) bo uszy by mnie szczypały :-)
Miejmy nadzieję że ekologia nie da Ci popalić ale przy Twoich nalotach to jeszcze trochę. 

Offline Rav4Lod

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 gen 5
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Stycznia 2025, 18:03:19 »
Proace Max to wciąż świeży produkt i niewiele o nim słychać. Najwięcej narzekań dotyczy Proace City czyli Doblo, trochę Proace czyli Scudo.
Przecież to jest peugeot/ citroen /fiat ducato.
jeden z lepszych dostawczasków pod warunkiem ze jest tam 3 litrowe iveco lub 2,2 HDI byle nie puma.
Na lawecie robią o 800 900 kkm.   

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl