Niestety podejrzewam że problem wróci gdyż jest usterka systemu PCS mam to od dłuższego czasu wszystko działa normalnie oprócz tempomatu nie wiem jak to ustrojstwo wyeliminować.
Ustera PCS może objawiać się przez zaparowane/zawilgotniałe okienko czujnika, tak było i jest w moim przypadku.
Było zimno, ustawiłem nawiew tylko na szybe i na MAX temperature i tak cała droge ponad 40 km przy włączonym aktywnym tempomacie.
Nagle tempomat się wyłącza i wyskakują 2 czy 3 błedy i informacja że mam się skontaktować z obługą swerisu.
Wysiadam, patrze na przednią szybe i małe okienko gdzie są czujniki a tam wszystko zaparowane i się skrapla woda.
Od tej pory nie używam juz MAX temperatury na szybę że nie dopuścić do ewnetualnej kondensacji.
Wiem że szyba nie jest orygionala i była zmieniana jak z resztą praktycznie co roku pęka od kamieni i kolców które lecą z samochodów bo miekszam w Szwecji.
Byłem w ASO i powiedzieli że tak może być. Będe teraz na wiosne wymieniać szybę i będę chciał zmienić na oryginalą w serwisie i zobaczę czy będzię taki sam problem.