Autor Wątek: Rav4 2023 ladowarka bezprzewodowa do telefonu.  (Przeczytany 8469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
Rav4 2023 ladowarka bezprzewodowa do telefonu.
« dnia: 02 Lutego 2024, 14:36:35 »
Mam taki problem z bezprzewodowa ladowarka w samochodzie.
Klade telefon (Iphone 13) w okladce na polke. Slychac, ze ladowarka sie dopasowywuje do telefonu. Po chwili telefon zaczyna sie ladowac. Po okolo minucie zaczyna migac pomaranczowa lampka i telefon przestaje sie ladowac. To samo dzieje sie przy normalnym jak i szybkim ladowaniu. Probowalem kilku okladek - zawsze konczy sie tak samo.
Bez okladek telefon laduje sie w trybie normalnym bez problemow. Natomiast szybkie ladowanie zostaje przerwane po ok. minucie, mimo, ze Iphone jest kompatybilny zze standardem Qi.
Czy macie podobne doswiadczenia z ta laowarka? Moge ladowac telefon z kabla, ale chyba nie o to chodzi.
Probowalem u kolegi w Pasacie i ladowanie dziala zarowno w okladce jak i bez.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
Odp: Rav4 2023 ladowarka bezprzewodowa do telefonu.
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lutego 2024, 14:39:57 »
Ładowarka jest do wymiany . Nowy typ ładowarki ma zmniejszoną moc ładowania,  właśnie dlatego aby nie przerywać ładowania. Wszelkie info w ASO

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lutego 2024, 15:29:49 »
Dziekuje za szybka odpowiedz. Czy to znaczy, ze jest to wada fabryczna i wszystkie Toyoty tak maja.
W cienkeij silikonowej okladce tez mi laduje. Nawet udalo mi sie przy odpowiednim ulozeniu ladowac w trybie szybkim.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lutego 2024, 15:34:59 »
z ładowarkami w autach jest problem, ten standard nie lubi wstrząsów, tzn zmiany położenia cewek względem siebie. taka przypadłość, w najlepszym przypadku, powoduje szybka degradacje baterii, dlatego nie używam. zauważyłem ze w nowych autach telefon jest przyciskany do tacki a cewka jest już nieruchoma, chyba dostrzegli problem..

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lutego 2024, 16:00:10 »
Ja mam klopoty na postoju :-(

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lutego 2024, 16:08:48 »
U mnie pomogła zmiany etui.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lutego 2024, 16:08:53 »
Z iPhone zdecydowana większość ma problem w rav4, chyba tylko topoll pisał, że jemu ładuje.
Z samsungiem zaś nie mam najmniejszego problemu, w sumie już i z iPhone nie mam, bo żona przeszła też na android.
U mnie nawet bez etui przerywał.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lutego 2024, 16:11:02 »
wobec tego raczej daj spokój z ladowaniem w obecnym etui, myślę ze nawet po zmianie cewki nadajnika oraz zmniejszeniu mocy minimalnej, na każdej studzience proces będzie przerywany i inicjowany na nowo. szkoda ogniwa w telefonie..

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lutego 2024, 16:13:45 »
Nie. Po zmianie etui problem zasadniczo nie występuje. Inna sprawa, że z tej ładowarki korzystam rzadko.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lutego 2024, 16:17:14 »
Z iPhone zdecydowana większość ma problem w rav4, chyba tylko topoll pisał, że jemu ładuje.
Z samsungiem zaś nie mam najmniejszego problemu, w sumie już i z iPhone nie mam, bo żona przeszła też na android.
U mnie nawet bez etui przerywał.

mnie tez zawsze ladował, pewnie dlatego ze używam cienkich aramidowych etui. problem w tym, ze iPhone pokazuje bieżącą kondycje baterii. gdy zauważyłem ze po każdym wypadzie nad Bałtyk sprawność spada o 1 procent, to się zdenerwowałem i przestałem go odkładać na ta durnowata tackę..

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Lutego 2024, 16:45:03 »
Ładowarka indukcyjna jest właśnie zmieniona z myślą o Iphonie i problemem z nim związanym , czyli dużego zapotrzebowania energetycznego do ładowania.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Lutego 2024, 16:49:39 »
nie bardzo rozumiem, iPhone nie ma żadnego zwiększonego zapotrzebowania energetycznego w przypadku indukcji. na stacjonarnych przylozkowych ładowarkach wspaniale się laduje zasilany 5 watowa kostka z pudełka..

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Lutego 2024, 07:39:40 »
nie bardzo rozumiem, iPhone nie ma żadnego zwiększonego zapotrzebowania energetycznego w przypadku indukcji. na stacjonarnych przylozkowych ładowarkach wspaniale się laduje zasilany 5 watowa kostka z pudełka..
Mam podobne obserwacje. Iphone i to w grubej okladce laduje sie bez problemow na byle jakiej ladowarce. Tu cos Toyota musial skopac, albo ksiegowi chcieli na czyms zaoszczedzic. Jak mowilem kolega w Passacie bardzo chwali ladowarke i nie ma znia zadnych problemow.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Lutego 2024, 16:25:08 »
Mam podobny problem, ale z ładowaniem z etui jak i bez. Niby etui ma umożliwić ładowanie , ale po minucie kontrolka miga na pomarańczowo i na tym jest koniec ładowania. Postanowiłem też zdjąć etui z iphona15, położyłem go na tackę i wszystko było ok jak stałem w korkach i spokojnie jechałem ,  ale w czasie jazdy ponownie zaczęła kontrolka migać. Musiałem go ponownie położyć w innym miejscu przez jakiś czas 4-5 min się ładował aby znowu przestać. Wkrótce zrobię kolejny przegląd to sprawę zgłoszę w ASO. 8 mi wcale nie ładowała a ponoć od tego numeru wzwyż powinna.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Lutego 2024, 17:43:12 »
przecież powyżej zostało napisane: ta ładowarka jest do bani, można jej używać conajwyzej na postoju..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl