Autor Wątek: Rejestrator 70mai - moduł parkingowy nie działa  (Przeczytany 3130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marmazzaa

• Toyot Leżący
  • *
Rejestrator 70mai - moduł parkingowy nie działa
« dnia: 19 Lutego 2024, 12:52:12 »
Cześć,

zleciłem montaż rejestratora 70mai wraz z kamerą tylną i modułem parkingowym (RC06) w salonie Toyoty przed odbiorem auta.
Z tego co widzę nie mam nagrań z kamery podczas postoju i moduł parkingowy nie działa poprawnie.
Podejrzewam że zasilanie zostało podłączone zgodnie z procedurami Toyoty, zatem napięcie potrzymujące moduł parkingowy może zanikać po zamknięciu auta.

Czy spotkaliście się z podobnymi problemami w tej kamerce?
Warto to reklamować, czy odpuścić?

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Rejestrator 70mai - moduł parkingowy nie działa
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lutego 2024, 14:32:28 »
Masz do wyboru niedziałający tryb parkingowy albo działający tryb parkingowy i problemy z akumulatorem 12V a co za tym idzie z uruchomieniem auta. Wybierz sam.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lutego 2024, 15:18:28 »
Trzeci wariant to dokupienie specjalistycznego powerbanku do kamery - wilk syty i owca cała - tyle że koszt instalacji wzrasta x2.

Offline Peterka20

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Lutego 2024, 17:24:53 »
Ja tak właśnie zrobiłem. Koszt powerbanka powyżej 1000zl ale z doświadczenia wiem, że prędzej czy później zwróci się z nawiązką. W poprzednim samochodzie przez 4 lata 2 szkody parkingowe z ucieczką sprawcy. Wizyta z nagraniem na policji i naprawa + samochód zastępczy na 2 tygodnie na koszt sprawcy. Dodatkowo nagrało też złodzieja przed moim domem, który też został złapany dzięki kamerce.

Offline marmazzaa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Lutego 2024, 13:06:06 »
Ok, dziękuję za intuicyjne wyjaśnienie sprawy. Szkoda że serwis Toyoty nie poinformował mnie o tym.

Jaki kompatybilny powerbank jesteście w stanie polecić ?

Offline Peterka20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lutego 2024, 16:58:07 »
Cellink neo 8+. 1099zl. Lepsze są już od 2 tys w górę. Powinien być ok. Ja taki kupiłem, ale auto odbieram 14.03. Pamiętaj, że to musi być powerbank samochodowy, a nie jakikolwiek.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lutego 2024, 08:35:28 »
Cześć,  słabo sie na tym znam wtłumacz w skrócie dlaczego piszesz że tylko samochodowy. Ja od jakiś 3 miesiecy używam zwykłego Baseus 30000 mAh i wytrzymuje mi 5 dni po 8 godzin na parkingu obok pracy (w domu w garażu nie używam) . Działa z kamera Mio MiVuer 792 Pro . Nagrania sa bez zarzutu  i aktywują się kiedy potrzeba. Sory za ignorancje i brak wiedzy ale wymieniamy sie tylo doświadczeniami. Chetnie poznam zdanie innych.Dziękuję

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lutego 2024, 08:59:25 »

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lutego 2024, 14:25:39 »
Cellink neo 8+. 1099zl. Lepsze są już od 2 tys w górę. Powinien być ok. Ja taki kupiłem, ale auto odbieram 14.03. Pamiętaj, że to musi być powerbank samochodowy, a nie jakikolwiek.
Nie wiem jakie trasy robisz ale można by o tym jeszcze wspomnieć koledze, bo chyba z takim powerbankiem trzeba trochę jeździć by to się miało czas naładować? Chyba że się mylę, sam nie posiadam ale z tego co pamiętam to tak tu to kiedyś opisywano. Żeby nie wywalić pieniędzy w błoto a okaże się, że powerbank się naładuje tyle by potrzymać 20 min trybu parkingowego :)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Lutego 2024, 14:32:12 »
Mój powerbank ładuje się 60 min do pełna. Ja jeżdżę codziennie ok. 45 min (w zimie).
Z tym, że w okresie wiosna, lato jesień - prawie codziennie po ok 1,5 ...2 h (2 x 30 km).

pireus

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lutego 2024, 14:40:56 »
prawie codziennie po ok 1,5 ...2 h (2 x 30 km).
To współczuję trasy, ja robię 2X40km i zajmuje mi to max. 1godz.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Lutego 2024, 15:15:29 »
Panie kolego - moja trasa wiosenno - letnio - jesienna to czysta przyjemność - wolniutko (w sznureczku), na tempomacie adaptacyjnym i asystencie pasa ruchu, z przepięknymi widokami, a przy powrocie (gdy jest ciemno) też powolutku bo przez lasy i zwierzaki lubią sprawdzać jak blisko da się przebiec przed nadjeżdżającym autem ;) liski, sarenki, zające a nawet dziki - codzinnie.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2024, 15:17:15 wysłana przez Markid »

Offline Peterka20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Lutego 2024, 15:18:50 »

[/quote]
Nie wiem jakie trasy robisz ale można by o tym jeszcze wspomnieć koledze, bo chyba z takim powerbankiem trzeba trochę jeździć by to się miało czas naładować? Chyba że się mylę, sam nie posiadam ale z tego co pamiętam to tak tu to kiedyś opisywano. Żeby nie wywalić pieniędzy w błoto a okaże się, że powerbank się naładuje tyle by potrzymać 20 min trybu parkingowego :)
[/quote]

Po 15 minutach wystarcza na kilka godzin dla 2 kamerek. To jest właśnie zaleta powerbanków samochodowych. Szybko się łądują 100% w 50 minut (to wystarcza na 24h około) + praca w szerokim zakresie temperatury beż utraty żywotności.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Lutego 2024, 15:52:07 »
wolniutko (w sznureczku), na tempomacie adaptacyjnym i asystencie pasa ruchu, z przepięknymi widokami,
To te widoki się zmieniają ,czy zachwycasz się codziennie tymi samymi? Bo to tak, jakby codziennie chodzić do kina na ten sam film. Ja też 5 dni temu przy S8, za siatką, widziałem łosia jak konsumował jakieś gałęzie.
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2024, 15:54:08 wysłana przez pireus »

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Lutego 2024, 19:46:27 »
Te same i nie te same - zmieniają się pory roku, pogoda, ...
Mnie się podobają. Może mało wybredny jestem. ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl