Witam,
Przeczytałem już kilka wątków ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Posiadam Priusa 2013 z USA, jeżdżę nim około roku, od miesiąca walczę z problemem związanym z hamulcami.
Zapaliły się kontrolki ABS ESP BREAK oraz wykrzyknik, pedał hamulca zrobił się twardszy i Abs przestał działać.
Wizyta na warsztacie - błąd C1391
Wyczyścili wszelkie połączenia elektryczne, wymienili płyn hamulcowy, odpowietrzyli układ i niestety błędy powróciły.
Przez jakiś czas zdarzało się jeszcze, że błędy znikały samoistnie ale od kilku dni świecą się non stop.
Wymieniłem akumulator na nowy (dedykowany) - i tak już nadawał się do wymiany a chciałem wykluczyć go jako przyczynę.
Diagnoza jest taka, że jest to pompa ABS ale wersja europejska nie jest kompatybilna - jedynie USA z tym samym numerem seryjnym (47050-47180)
Pompa w Polsce jest nie do kupienia, serwis za ściągnięcie życzy sobie kilkanaście tysięcy.
Mógłbym próbować ściągnąć ze stanów ale koszt też wyniesie kilka tysięcy, a ja nie mam pewności czy to na 100% wyeliminuje problem
Moje pytanie brzmi - Czy jest ktoś kto regeneruje te pompy ? lub jest w stanie sprawdzić, że problem leży na 100% w pompie ? Ewentualnie może jest szansa zaadaptowania pompy z innym numerem ?
Może jakiś warsztat w okolicach Gdańska/Trójmiasta który sobie z tym poradzi ?